reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam nowa mamusie :-) zagladaj czesciej jesli znajdziesz chwile czasu bo widze ze spodziewasz sie juz 3 pociechy :-) fajnie :-)

Nasz wiki ma juz 16 zabkow i czekamy na ostatnie 4 ale jakos nie widac ich :-) Maly jest bardzo gadatliwy ale wlasnie nie po polsku :-D

reklama
Witam nowa mamusie :-) zagladaj czesciej jesli znajdziesz chwile czasu bo widze ze spodziewasz sie juz 3 pociechy :-) fajnie :-)

Nasz wiki ma juz 16 zabkow i czekamy na ostatnie 4 ale jakos nie widac ich :-) Maly jest bardzo gadatliwy ale wlasnie nie po polsku :-D

dzięki za miłe przywitanko coś czuję że będę częstym gościem bo coś mnie to BB wciąga aż mąż zerkał co ja tak klikam i klikam.ta trzecia ciąża to taka bardzo niespodziewana a żeby było ciekawiej to bliźniaki. nNie wiem jak to wszystko się ułoży zobaczymy.Pozdrawiamy wszystkie mamy i dzidziusie bo IGUŚ też pisze tego posta i popija colę przez słomkę którą skubną bratu a jak coś chce odemnie to mówi TATO tak się często do mnie zwraca choć słowo mama mówi ślicznie

Witaj Majka, pisz do nas często!!! Moja też z tych mniej zębatych:-D;-)
Moje dziecię znowu ma biegunkę:baffled::wściekła/y: Nawet jej wykąpać się nie dało porządnie, bo z niej leci. Teraz śpi, zjadła normalną porcję mleka a przed smektę. Całe szczęście cały dzień piła za 4. Coś czuję że jutro do lekarz szwagier będzie nas wiózł, bo nam akumulator w aucie padł, a A... ma pierwszą zmianę:wściekła/y: Jak pech to pech:baffled::confused:

Witam nową mamusię no i gratulacje na 2 nowe pociechy, przy czwórce to juz bedzie troche roboty ale wszystko na pewno się ułoży!:tak::-):-):-)
Jagna daj znać co z małą:tak:
odkąd wrócilismy z wakacji Oli jest nie do zniesienia strasznie broi, krzyczy, ryczy i wogóle oszaleć mozna!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja nie wiem kiedy mu to przejdzie:crazy:

jagna nam lekarka zabronila dawac smekte, nie jest odpowiedznia podobno dla takich maluchow, dawaj jej cos oslonowego np. diclofor i do lekarza.
Witam nową mamusię no i gratulacje na 2 nowe pociechy, przy czwórce to juz bedzie troche roboty ale wszystko na pewno się ułoży!:tak::-):-):-)
Jagna daj znać co z małą:tak:
odkąd wrócilismy z wakacji Oli jest nie do zniesienia strasznie broi, krzyczy, ryczy i wogóle oszaleć mozna!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja nie wiem kiedy mu to przejdzie:crazy:
Nina może to minie jak rytm dnia się unormuje, troszkę wypad nad morze rozbił rytm do którego Oli był przyzwyczajony.

My po wizycie u pediatry. Celinka dostała smektę:confused: i lactiv. Poza tym ma zakaz jedzenia mleka, chleba bo to wywołuje biegunkę, mięsa i zupek. Odkąd nie je mleka to mamy spokój. Je kasze ryżową na wodzie, pieczywo kukurydziane chrupkie i krakersy. No i pije nadal za czworo, co nas i lekarkę bardzo ucieszyło, tylko teraz na polecenie lekarza wodę mineralną, a nie przegotowaną taką z kranu.
A smekty jej jeszcze nie dawałam bo odkąd jest na diecie to biegunka ustąpiła:-D:-D:-D Zapomniałam znowu lekarz kazał mi podawać przy biegunce czarną herbatę, z tego co wiem to ona nie nadaje się dla maluchów i podrażnia żołądek i jelita:confused::baffled:

witam sie i ja po krotkich wakacjach....jakos przezylam ze swoja trojca tak blisko siebie przez 24/7 :)
Wspolczuje chorujacym dzieciaczkom....:-(
aga - fotka z mieszkania bardzo wyczerpujaca haha! juz dokladnie wiemy jak wygladaja twoje cztery katy:-D:-D:-D nawet ta ozdoba stojaca na srodku niczego sobie;-)
nina - moj tez nie wie gdzie dzisiaj wejsc, wiec to chyba reakcja powakacyjna.
A my mamy juz 19 zabkow:szok::szok::szok: za chwile bedzie caly komplecik bo widze ze i 20-ty sie przebije lada moment. :szok:Mlody chodzi i gryzie wszystko i wszystkich:nerd:
a poza tym nauczyl sie mowic "ksiezyc", tak ladnie i wyraznie az w szoku jestem i chodzi z takim zabawkowym ksiezycem w kolko wszystkich informujac co to jest....Juz mam dosc tego jego gadulstwa. Az uszy czasem bola:-D Nauczyl sie tez ...hmm sama nie wiem jak ale jak ma np. 3 auta albo klocki to mowi "trzy", "dwa" albo "jeden" juz nie rozroznia ale jak widzi dokladnie 3 to zaraz powie "mam czy" i kolejno pokazuje paluszkiem :-) nie wiem skad on to wie ha ha! Chyba po tatusiu taki geniusz matematyczny bo po mnie napewno nie:no::-)

witam wszystkie mamusie i dzidziusie dziś taka ładna pogoda była że jakoś wytrzymałam przez cały dzień bez komp. Ja uczę swoje maleństwo wołać siusiu ale on jakoś nie łapie jak się zsiusia to przychodzi i oznajmia łaskawie że "sisi" i karze sobie zmieniać majteczki a jak go chcę wysadzić to jakby nie czaił o co biegnie bo napina brzuszek ale ani jednej kropelki nie widać.No trudno jeszcze przez lato poprubuje. Pamięta ze starszym synem było podobnie a jak mniał 2 latka to w ciągu tygodnia się oduczył i noce też bez.Moje dziecko dziś strajkowało z jedzeniem a jak mąż chciał mu dać kaszę którą uwielbia to dostał od małego taki ochrzan że mało do rękoczynów nie doszło. To jest synuś mamusi więc ma przykazane że tata ma czasem dostać.:)

reklama
Ratunku!!!
Mam masę prania, obiad na głowie i zero wody w kranie i sklepie. Masakra jak ja takich sytuacji nie znoszę. Człowiek śpi sobie spokojnie a tu w nocy a tu wodę odłączą, nawet nie dadzą żadnych ogłoszeń, bo po co:wściekła/y::wściekła/y:. W sklepie też pustki, dobrze że wodę dla małej mam, a sobie colę kupiłam.
Z Celinką lepiej, nie ma biegunki ale też mleka i chleba nie je.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry