reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kamilek spał zawsze o tych samych porach w poludnie mial drzemke od 11 do 13-14 a potem na wieczor o 19 juz spal na noc
niepasowaly mi takie godziny spania wiec go pomalutku przeatawilam na inne godziny spania teraz spi od 12 -13 do 14-15 a na wieczor zasypia o 20 -20.30

reklama
Celinka śpi w dzień jak wiatr zawieje, jednego dnia śpi kolejne 4 dni nie śpi. Nie wiem o co chodzi z tym jej dziennym spaniem, ale jak nie śpi w dzień to o dziwo wytrzymuje do 20:50 do kąpieli i idzie spać na noc normalnie i wstaje o 8 rano.

Byliśmy dzisiaj u lekarza. Mała nadal na diecie bezglutenowej, w poniedziałek mam jej podać gluten i jak będzie znowu biegunka to do kliniki we Wrocławiu mam ją zarejestrować na badania.
Jak moje dziecko będzie bezglutenowe to zbankrutuje, dzisiaj kupiliśmy jej ciastko bezglutenowe(1 ciacho w paczce) kosztowało 3 zł:szok::szok::szok::szok:. Normalnie bym jej nie kupiła, ale spotkaliśmy znajomych z dzieckiem i ono jadło ciastko, Celinka też chciała, to musieliśmy szukać szybko działu z produktami dietetycznymi. W sumie nie dziwię się bo pewnie ma dość chrupek kukurydzianych i wafli ryżowych. Ale dzisiaj upiekę jej ciasteczka ryżowe;-)

niestety jagna...wszystkie diety sa zwykle kosztowne, my tez placimy duzo wiecej za "pospolite" towary tylko dlatego ze sa organiczne, albo robione bez utwardzanych tluszczy, zdrowszym sposobem itp., trzymam kciuki zeby jednak wasze problemy byly tylko przejsciowe.
Ja sie ciesze ze maly przesunal sobie te drzemki poniewaz w szkole dzieci spia po lunchu czyli po 12.00 i przecietnie czas spania to 2 godziny wiec z jego dotychczasowym systemem byloby to dosc ciezkie a tak sam sie przygotowal do szkoly jesli chodzi o temat drzemek:-)

hej laski,
u nas leci... tyle tylko że Kubuś wczoraj dostał gorączkę, byliśmy u lekarza i okazało się że z jeg o siuśkiem jest nie za bardzo, wdała się infekcja, płacze jak ma siusiać i na razie mamy Bactrim i badanie moczu a jak skończy 2 latka to mamy się zgłosić na nacięcie bo ma dużą stule3jkę...
poza tym ok, dzieci łobuzują, Julia od wczoraj w nowym przedszkolu, jest zachwycona, oboje z Kubą wyjść nie chcą..hehe:-D
Wakacje się skończyły, ostatni ich tydzień spędziliśmy w Warszawie. Wklejam kilka fotek z wesela, więcej na nk - z wesela i ZOO w Wawie
68bc34f0e4.jpeg

http://nasza-klasa.pl/profile/1154435/gallery/album/2
053a35f112.jpeg

b12c1b1e88.jpeg

e5eec64bf4.jpeg

Ostatnia edycja:
niestety jagna...wszystkie diety sa zwykle kosztowne, my tez placimy duzo wiecej za "pospolite" towary tylko dlatego ze sa organiczne, albo robione bez utwardzanych tluszczy, zdrowszym sposobem itp., trzymam kciuki zeby jednak wasze problemy byly tylko przejsciowe.
Ja sie ciesze ze maly przesunal sobie te drzemki poniewaz w szkole dzieci spia po lunchu czyli po 12.00 i przecietnie czas spania to 2 godziny wiec z jego dotychczasowym systemem byloby to dosc ciezkie a tak sam sie przygotowal do szkoly jesli chodzi o temat drzemek:-)

Pawimi wiem że dieta musi kosztować. Żeby tylko było gdzie kupować te produkty, bo na cały Lubin, to tylko Real ma jeden chlebek bezglutenowy, a w Tesco znalazłam jedne ciastka bezglutenowe:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y: Był sklep ze zdrową żywnością ale już go nie ma:-(:wściekła/y: Do Wrocka jeździć nie będę, a przez neta jakoś nie mam zaufania. Naszczęście znalazłam książkę z przepisami z ogulno dostępnych produktów bezglutenowych i wczoraj upiekłam ciastka z kleiku ryżowego, zajada się, że aż uszy się częsą.
Super że Vincent Ci już śpi raz a porządnie:-)

hej laski,
u nas leci... tyle tylko że Kubuś wczoraj dostał gorączkę, byliśmy u lekarza i okazało się że z jeg o siuśkiem jest nie za bardzo, wdała się infekcja, płacze jak ma siusiać i na razie mamy Bactrim i badanie moczu a jak skończy 2 latka to mamy się zgłosić na nacięcie bo ma dużą stule3jkę...
poza tym ok, dzieci łobuzują, Julia od wczoraj w nowym przedszkolu, jest zachwycona, oboje z Kubą wyjść nie chcą..hehe:-D
Wakacje się skończyły, ostatni ich tydzień spędziliśmy w Warszawie. Wklejam kilka fotek z wesela, więcej na nk - z wesela i ZOO w Wawie
68bc34f0e4.jpeg

053a35f112.jpeg

b12c1b1e88.jpeg

e5eec64bf4.jpeg
Ewa, super zdjęcia. Ładnie wyglądacie.
Życzę zdrówka Kubusiowi.

Ostatnia edycja:
aga, jagna, dzięki:-)

my teraz obecnie jesteśmy na etapie nauczania Kuby samego zasypiać.. tzn. daję mu cyca,, zje i do łóżeczka, a nie jak dotychczas ze mną na łóżku... nie kładę się z nim, tylko siadam obok łóżeczka, czekam aż zaśnie i dopiero idę.. chcę go powoli troszkę od siebie uniezależnić bo za 2 miesiące wyjeżdżam z Julią do szpitala na 3 tygodnie. Ciężko jest bo płacze i nieraz mam ochotę go wyjąć i uspać w minutę na łóżku ale na razie się nie poddaję..jednak w nocy biorę go do siebie jeszcze jak sie obudzi, bo uspanie go w nocy w łóżeczku nie wchodzi w rachubę...ale powoli, powoli...

a jak zasypiają Wasze malce?

moj malec jest kapany, ubierany w pidzamke, buzi na dobranoc, do lozeczka i wychodze zamykajac drzwi, z reguly najpozniej 10 minut po tym spi jak zarzniety. acha no i nie ma zadnych butli, kasz, mleka ani niczego tym podobnym, po myciu zabkow nie dostaje juz nic, najwyzej wode z kubeczka jesli chce mu sie pic ale to wtedy mowi ze chce piciu.

reklama
pawimi u nas tak samo kolacja, kapiel przebranie w pidżamke buziak na dobranoc i do łózeczka, Oli tez nieraz cos tam mruczy opowiada ale i tak sam zasypia :tak: to jednak dla rodziców duza wygoda jak nie trzeba siedzieć z dzieckiem zeby zasneło.
zaczynam powoli kompletowac jesienno-zimową wyprawke małego, przegladnełam szafę mamy kilka rzeczy od mojej siostry dobrych bo kupiła wieksze ale musze dokupic bluzy i sweterki bo mały z wszystkiego powyrastał już.

jagna współczuje takiej diety, biedna Celinka dobrze, że mozesz jej coś bezglutenowego upiec i najważniejsze, że jej smakuje!

ewa super zdjecia, zdrówka dla dzieciaków, a zasypić sie sam szybko Kubus nauczy.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry