reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam dawno mnie tu nie bylo jakos nie mialam jak sie zebrać:-) widze ze dzieci maja bunt dwulatka :szok: nie bardzo wiem o co chodzi pewnie o to ze sie maluszkom na wszystko pozwala a potem jest wielkie zdziwienie ze chce jeszcze wiecej no to moje dziecie tez to ma :tak: tylko ja myslałam ze maly jest poprostu rozpieszczony bo najmlodszy ale za to sam zaczol wolac siku coprawda brzmi to ziuziu ale siada na nocnik i sika wiec sie ciesze tylko malo mowi i wszystko pokazuje na migi ręką ząbkow ma 16 i je wszystkie warzywa i owoce i chodzi z moim tatą zbierać jajka do kurnika jak wraca to calą droge krzyczy ''jaja'' :-D pozdawiam i nie przeszkadzam bo widze ze tu same nieznajome pa pa:sorry:

reklama
haha, a moze raczej mezow wyslemy na szkolenie do meza nutki:-);-);-)zarty zartami ale poki co chyba nutka ma tutaj wsrod na dwie coreczki:shocked2:

Pawini jasne możecie przysłac mężów na szkolenie ,tylko niewiem czy moje kochanie wie dokońca jak to zrobił czy raczej samo tak wyszło.Tak wiec jak ja bym sie kiedy zdecydowała na syna to dam znać wam ,może wasi meżowie wiedzą jak to zrobili że mają synków a nie dziewczynki.
Amelka spi a ja mam chwile dla siebie,bo dzisiaj tylko mama i mama a tata jest bebe.Dzis na spacerku Amelka mi zaczeła uciekać ,ja do niej stój a ona w nogi niemogłam jej złapać.Mała sportsmenka mi rosnie.
Wiki uwielbia chodzic do zerówki i o dziwo bardzo lubi swoją paniom w przeciwienstwie do mnie.

Nutka13 widzę że dzieci mamy w tym samym wieku .Moj starszy syn Oskar też chodzi do zerówki i bardzo mu się podoba (myślałam że nie będzie chciał bo jest bardzo nieśmiały) tylko on chyba myśli że to zabawa bo narobił j€ż sobie zaległości.Mieli jeden rysunek i dwa razy szlaczki wszystkie dzieci oddały a on nie bo go nudzi takie pisanie i woli się bawić pani żeby nie zrazić pozwala mu i mówi że dokończy jutro.Na drugi dzień dzieci robią co innego a on nie kończy zaległych zaczyna na bierząco no i oczywiście nie kończy.Jutro idę do pani żeby zamiast zabawy siedział i rysował, kurcze a tu dopiero początek

majka - oskar jest dokladnie w wieku mojego olivera :) z tymze moj olis wlasnie pierwsza klase rozpoczal bo u mnie dzieci ida rok wczesniej do szkoly niz w polsce. Ja mam latwiej bo oliver ma dosc dlugie przygotowanie do szkoly, chodzi do tej samej szkolki od trzeciego roku zycia wiec zna "zasady", teraz w sumie jest dumny ze nie ma juz zabawy tylko sama nauka:)Zreszta moje dziecko juz dosc spora chwile biegle czyta i pisze a poniewaz to jest szkola o profilu montessori zajecia sa prowadzone calkowicie inna metoda niz tradycyjna. Dziecko sie tam nie moze nudzic a wiedze zdobywa w sposob niekonwencjonalny poprzez zabawe i ciekawe doswiadczenia. Ogolnie jestesmy bardzo zadowoleni z takiej szkoly.

Dzięki za przywitanie, fakt z tymi Igorkami chyba tak jest. Pogodzilam się juz z jego charakterkiem, a dawal popalic od urodzenia. Teraz jest już lepiej choć jego wlasne zdanie jest najważniejsze :)

Dziewczyny pomóżcie proszę ! moja Ola pod koniec stycznia skończy roczek i mam dylemat bo chcę jej kupić kombinezon na zimę, upatrzyłam już sobie na allegro dwuczęściowy firmy Wójcik ale nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry :( czy macie jakies doświadczenie z kombinezonami tej firmy ? rozmiarówka jest u nich podobno zaniżona , czyli jak kombinezon na 80 to dobry na dziecko półtora roczku a 74 nie bedzie za mały ? jak było w waszym przypadku ?? Może kupie innej firmy ale jaki rozmiar , ja juz mam jednoczesciowy na sanki ale moze Ola bedzie juz chodzić wiec przyda sie 2 czesciowy. moja stycznioweczka jest szczupła i raczej sredniakiem jezeli chodzi o wzrost, pozdrawiam
hej ja dla mojego smyka gdy miał roczek miałam kombinezon dwuczęściowy w rozm. 80 z firmy mariquita nie wiem jak z wójcika.

Aga myslę, ze spokojnie wystarczy ja mam kurtkę z zeszłego roku w rozm 86 i jest dobra woiadomo, że do zimy jeszcze troche ale 92 dla Wikusia będzie ok.
chyba ze masz pkazje zmierzyć 98 bo jak nie będzie duzej róznicy to lepsza większa i może jescze na przyszły rok wystarczy!

a dzisiaj moja 2 rocznica ślubu a mąż w pracy :-(

jagna jak piszesz, ze Celinka tyle przytyła to tak sie zastanawiam może moje dziecko też glutenu nie toleruje, musze sie do lekarza wybrac bo tez chciałabym żeby oli w końcu troche ciałka nabrał!

Tylko że Celinka ma biegunki po glutenie. A tak poza tym to racja że na diecie bezglutenowej się tyje, koleżanka przytyła 2 kilo tylko po dojadaniu po synku, bo szkoda było jej wyrzucać jedzenie bo kupę kasy kosztuje.

Dziewczyny pomóżcie proszę ! moja Ola pod koniec stycznia skończy roczek i mam dylemat bo chcę jej kupić kombinezon na zimę, upatrzyłam już sobie na allegro dwuczęściowy firmy Wójcik ale nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry :( czy macie jakies doświadczenie z kombinezonami tej firmy ? rozmiarówka jest u nich podobno zaniżona , czyli jak kombinezon na 80 to dobry na dziecko półtora roczku a 74 nie bedzie za mały ? jak było w waszym przypadku ?? Może kupie innej firmy ale jaki rozmiar , ja juz mam jednoczesciowy na sanki ale moze Ola bedzie juz chodzić wiec przyda sie 2 czesciowy. moja stycznioweczka jest szczupła i raczej sredniakiem jezeli chodzi o wzrost, pozdrawiam

Ja kupiłam kombinezon na 2 latka, musiałam dokupić mniejszą kurtkę. Ale za to w tym roku nie muszę kupować kombinezonu.
Może kup kombinezon rozmiar 80, zależy ile ma teraz wzrostu Twoja córka!!!

Byliśmy wczoraj na urodzinkach, bo od dzisiaj rusza przedszkole i stwierdziłyśmy, że jak na jeden dzień dosyć wrażeń dla dziecka. Prezent trafiony, M... był zachwycony. Celinka idzie od jutra, bo dzisiaj dzieci tylko na 2 godzinki idą i z wielką fetą. A Celinka będzie chodzić od 11-13, tylko na 2 godzinki, ale zawsze coś.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry