reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
U nas było tak samo jakies 3 miesiące temu, teraz jest juz lepiej my po prostu nie reagowalismy mały rzucał sie na podłogę i ryczał jakby go ze skóry obdzierali, teraz juz sie nie rzuca tylko pyskuje a jak jest niegrzeczny to dostaje kare każe mu iść do jego pokoju i tam siedzi do czasu az sie uspokoi po czym każe mu przeprosić tzn. daje mi buzi.

nina u nas dokladnie tak samo jest, maly jak zaczyna jakies awantury to idzie do sibie do pokoju, mowie ze ma przyjsc jak sie uspokoi, jak przychodzi pytam czy sie uspokoil odpowiada : Tak musi mnie przytulic albo pocalowac co oznacza przeprosiny i jest zgoda miedzy nami, ale to zdaza sie ostatnio rzadko.
Ja bvym chciala miec coreczke :-) oj tak , ale moj J powiedzial ze jak mamy miec drugie dziecko to tylko synka... heheh ciekawe czy mu to wyjdzie :-)

dokladnie tak, moj brat tak mial, on mial alergie na nabial ale wyrosl z tego.

A ja zaczynam się zastanawiać co jeszcze kluchę uczula. Ale odkąd jest na diecie bezglutenowej, przytyła nam 2 kilo:-) i je więcej warzyw.

Witam,
jestem tutaj nowa, jakoś do tej pory nie mialam zbyt duzo czasu na kompa. Wreszcie postanowilam znaleźc styczniowe mamy i cieszę się że tutaj coś się dzieje.
Mam synka Igora a ja jestem Aśka.
Witam raz jeszcze. :-)

Witaj Juana!!!!

nina u nas dokladnie tak samo jest, maly jak zaczyna jakies awantury to idzie do sibie do pokoju, mowie ze ma przyjsc jak sie uspokoi, jak przychodzi pytam czy sie uspokoil odpowiada : Tak musi mnie przytulic albo pocalowac co oznacza przeprosiny i jest zgoda miedzy nami, ale to zdaza sie ostatnio rzadko.
Ja bvym chciala miec coreczke :-) oj tak , ale moj J powiedzial ze jak mamy miec drugie dziecko to tylko synka... heheh ciekawe czy mu to wyjdzie :-)

Aga mój mąż też chce chłopca, ciekawe czy mu się uda spełnić to marzenie;-) Musi troszkę jeszcze poczekać;-)

Jutro idziemy na urodzinki do kolegi ( właściwie powinnam napisać chłopaka, bo znowu będą buziaki sobie dawać i za rączkę chodzić) Celinki. Kupiliśmy mu samochód z przyczepą na której jest kład do tego jest kierowca i pies, są to klocki Duplo, więc mały powinien być zadowolony bo sam sobie złoży to autko:-)
Jest to coś w tym stylu tylko nigdzie nie mogę znaleźć autka: Lego 4976 Betoniarka
Może i Wam się spodoba i kupicie maluchom na święta;-)

Witam co do przepisu na dziewczyne to ja wam moge dac bo mam dwie ha ha.
A co do buntu to i ja gomam w domu ale jakos dajemy rade,poprostu niezwracać uwagi.

Ostatnia edycja:
Aga, jagna mój P mówi tak samo, ze chce drugiego chłopca a ja mu na to, ze niech sobie w takim razie sam zrobi (jakbym miała na to wpływ) he he, może nutka da przepis jak dziewczynke zrobić:-)

jagna jak piszesz, ze Celinka tyle przytyła to tak sie zastanawiam może moje dziecko też glutenu nie toleruje, musze sie do lekarza wybrac bo tez chciałabym żeby oli w końcu troche ciałka nabrał!

Dziewczyny pomóżcie proszę ! moja Ola pod koniec stycznia skończy roczek i mam dylemat bo chcę jej kupić kombinezon na zimę, upatrzyłam już sobie na allegro dwuczęściowy firmy Wójcik ale nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry :( czy macie jakies doświadczenie z kombinezonami tej firmy ? rozmiarówka jest u nich podobno zaniżona , czyli jak kombinezon na 80 to dobry na dziecko półtora roczku a 74 nie bedzie za mały ? jak było w waszym przypadku ?? Może kupie innej firmy ale jaki rozmiar , ja juz mam jednoczesciowy na sanki ale moze Ola bedzie juz chodzić wiec przyda sie 2 czesciowy. moja stycznioweczka jest szczupła i raczej sredniakiem jezeli chodzi o wzrost, pozdrawiam

Hej kobitki!Prawie tydzień szkoły już mamy U moich dużo nauki mają,to już 5 i 6 kl.
Dziś złożyłam wniosek na rodzinne-znowu nowe druki wymyślili,musiałam tam trochę czasu spędzić i wypełniać od nowa i pisać.Ale w tym mies.mogę odebrać świadczenia,dotychczas było na konto a i tak brałam z kasy męża bo zawsze odkłada.No i cieszę się że trochę,,grosza,, wpadnie.
Dostałam wreszcie brakujące książki dla Bartka.
A tak to po staremu,Mikołaj szaleje,psoci się psu.Ostatnio zrobił sobie tatuaż na rękach jak dorwał się do pisaków.Wreszcie zaczyna usypiać bez mleka w dzień.

Aga, jagna mój P mówi tak samo, ze chce drugiego chłopca a ja mu na to, ze niech sobie w takim razie sam zrobi (jakbym miała na to wpływ) he he, może nutka da przepis jak dziewczynke zrobić:-)
haha, a moze raczej mezow wyslemy na szkolenie do meza nutki:-);-);-)zarty zartami ale poki co chyba nutka ma tutaj wsrod na dwie coreczki:shocked2:

reklama
A moje dziecko dorasta od kilku dni nie bawi się zabawkami tylko żelazko bierze do tego jakąś bluzkę rozkłada na dywanie i zasuwa. Dzis jak chciałam prasowanie większe zrobić to musiałam od bratowej porzyczyć żelazka bo mi nie chciał oddać ale za to na dwa szybko nam poszło no i wiem jaka będzie jego następna zabawka kupiona.A co do przepisu na dziewczynki polecam swój do trzech razy sztuka PAWIMI w twoim przypadku może do czterech albo poprostu nie planujcie więcej dzieci jak ja i wyskoczą jakieś niespodzianki a może i dubeltowe jak w moim przypadku. Smiechy ,śmiechami ale nie wiem sama jak sobie poradzę -dwa maleństwa a Igorek też jeszcze malutki :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry