reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny co kupujecie dla dzieci pod choinkę, mam problem z prezentem, nie wiem co kupic, yślę o jakims asmochodzie albo traktorze bo mały tym sie najbardziej lubi bawić ale sama nie wiem:tak:
Ja kupuję klocki Duplo 145 elementów, w tesco za 150zł, do tego koparę, bo mała non stop o niej mówi. Uwielbia Boba Budowniczego;-) Na pewno coś jeszcze dostanie od dziadków i wujków.
Coś pysznego i łatwego:
Sernik czekoladowy z nutellą Naprawdę pyszny piekłam. Dodajcie tylko jajo do ciasta z herbatniczków.

reklama
u nas skromnie w tym roku, jedna zabawka od nas jedna od mojej siostry, pewnie jeszcze cos dostanie od innych czlonkow rodziny ale my tylko jedna zabaweczke kupilismy malemu ....
zaraz urodziny beda wiec znowu trzeba bedzie cos kupic :-)

ja chyba kupie taki zestaw do robienia lodow z plasteliny [video=youtube;u5MNxpWaK5k]http://www.youtube.com/watch?v=u5MNxpWaK5k&NR=1[/video] dla mojej mlodszej dwojki

Moj by zjadl..., :no:
a to ciekawe, ja kupilam to dla ich kolezanki na urodziny i kilka dni po imprezie wszystkie dzieci wlaczajac w to mojego najmlodszego bardzo fajnie sie tym bawily, dlatego o tym pomyslalam, byc moze poprzez fakt ze moj ma starszych braci i kolezenstwo bardziej potrafi sie bawic tego typu zabawkami?:confused2: a wogole to uwielbia kredki, plasteline, jakies prace, naklejki, wycinanki itp

wiki uwielbia rysowac i bazgrac :-)

jeszcze dobrze sie nie wprowadzilismy a juz musialam pomalowac sciane w pokoju bo dorwal jakis olowek mojego J !!! och ale to byl raz tak to pisze na czym kolwiek nawet na wydrukach z banku :-)

moj tez uwielbia sie bawic ze starszym wujkiem mimo to nie bierze z niego przykladu - ma swoj charakterek chachor maly :-D

wiki uwielbia rysowac i bazgrac :-)

jeszcze dobrze sie nie wprowadzilismy a juz musialam pomalowac sciane w pokoju bo dorwal jakis olowek mojego J !!! och ale to byl raz tak to pisze na czym kolwiek nawet na wydrukach z banku :-)

moj tez uwielbia sie bawic ze starszym wujkiem mimo to nie bierze z niego przykladu - ma swoj charakterek chachor maly :-D
Aga mówią że dzieci które piszą po ścianach, później będą pięknie rysować:-D
Celinka by jadła te lody:-(, bo jak dostaje surowe ciasto to chce jeść. Ostatnio pomagała robić pierniczki na święta, wycinała misie i chciała je od razu jeść. Mamy już 2 wiaderka pierniczków i 10 pierniczkowych witrarzyków (w piernikach wycietych szklanką, wycina się kształt i wsypuje pokruszone landrynki - już na blasze - później piecze i czeka się do całkowitego ostudzenia). Bardzo efektowne, ja zawsze wieszam je na choince, pięknie się mienią w blasku lampek.

A co do prezentów to też liczymy na rodzinkę. Słodycze dostanie od taty z pracy całą reklamówkę, a zabawki kupimy na wyprzedaży w realu (znowu będą 50% taniej).

reklama
a to ciekawe, ja kupilam to dla ich kolezanki na urodziny i kilka dni po imprezie wszystkie dzieci wlaczajac w to mojego najmlodszego bardzo fajnie sie tym bawily, dlatego o tym pomyslalam, byc moze poprzez fakt ze moj ma starszych braci i kolezenstwo bardziej potrafi sie bawic tego typu zabawkami?:confused2: a wogole to uwielbia kredki, plasteline, jakies prace, naklejki, wycinanki itp
Pawimi, Twoje dziecię uświadomione przez rodzeństwo;-):-D Celina plastelinę chce jeść, naklejki drze(w szpitalu masę dostała), kredki podgryza a o nożyczkach nie ma mowy:-( Jedyne co jej wychodzi to zamiatanie i pranie(chociaż jest masę sprzątania).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry