reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
moj tez nosi cumla do spania, ale tylko do zasypiania bo pozniej w nocy sam go wypluwa i wyrzuca, mowi pieknie i bardzo wyraznie - ja jestem w szoku ze tak pieknie takie male dziecko wypowiada wszystkie zgloski i wydaje mi sie (bo ja tego nigdy nie uslysze jak rodowity amerykanin) ze po angielsku swietnie mowi, niestety coraz czesciej i coraz wiecej wyrazow. Jesli chodzi o zeby to ....ma jej poprostu piekne i rowne! Zreszta widzialyscie pewnie nieraz na moich fotkach z NK - pelny rowniutenki gabinet zebow haha
Co do rysowania, to moje dziecko chyba tez jakims geniuszem malarskim obdarzone bo maluje okropnie duzo nam po scianach ...no i teraz nie wiem czy mam sie cieszyc ze artysta mi rosnie hahaha

reklama
Aga bo Twoi rodzice z wiekiem stracili zapał i cierpliwość z wiekiem, nie obrażając ich. Co znam dzieci rodziców w starszym wieku to są albo kapryśne, albo rozcackane na amen. Chciałam napisać, że wyjątek to mój mąż, ale po dłuższym namyśle też jest taki:-(:baffled:

Mysle ze masz racje, mam brata duzo mlodszego ode mnie (14 lat) takie pozne dziecko, i ja widze roznice w wychowaniu mnie i mojej siosty, a jego - ogromna roznice!!

Aga bo Twoi rodzice z wiekiem stracili zapał i cierpliwość z wiekiem, nie obrażając ich. Co znam dzieci rodziców w starszym wieku to są albo kapryśne, albo rozcackane na amen. Chciałam napisać, że wyjątek to mój mąż, ale po dłuższym namyśle też jest taki:-(:baffled:
jagna z jakim wiekiem :szok::szok::szok: agi rodzice to prawie w moim wieku pewnie sa hahahaha :-D:-D:-D i moj nie jest kaprysny :no: nawet nie ma szans zeby byl :-D

Oj dziewczyny, ale ja to wszystko wiem. Problem tylko ze ni cholery nie moge wytlumaczyc tego mojemu A. On nie widzi problemu:szok: Bo niestety ale ja tu widzialam cala mase dzieci z cumlami w buzi i tornistrami na plecach:szok:
no co ty gadasz ???????? :szok::szok::szok:
a moze bys malego skusila zeby sam oddal smoka ;-) sa rozne preparaty ktorymi moglabys smoka posypac :-D juz nie moowie o odcinaniu ale to teoj maz by zauwzyl :eek:

Oj dziewczyny, ale ja to wszystko wiem. Problem tylko ze ni cholery nie moge wytlumaczyc tego mojemu A. On nie widzi problemu:szok: Bo niestety ale ja tu widzialam cala mase dzieci z cumlami w buzi i tornistrami na plecach:szok:
Matko ze smokiem do szkoły:szok::szok::szok::szok:
Mój brat zanim miał 2 lata pięknie mówił, ja jeszcze gadałam po swojemu i normalnie. A on zdania budował. Rok młodszy jest.

ja jednego smoczka obcielam tak na probe i kiedys taki malemu podalam, i nawet z zartem do tego podszedl ;-) ale pozniej zaczal ten sam plastik do buzi pchac i sie wystraszylam ze to jeszcze gorzej bo sie w koncu tym udusi albo skaleczy

ja jednego smoczka obcielam tak na probe i kiedys taki malemu podalam, i nawet z zartem do tego podszedl ;-) ale pozniej zaczal ten sam plastik do buzi pchac i sie wystraszylam ze to jeszcze gorzej bo sie w koncu tym udusi albo skaleczy
Ja powiedziałam że smok się popsuł i trzeba go do śmieci wyrzucić i poszła i wyrzuciła ijuż smoka nie potrzebowała.

reklama
Co do mowienia to on calkiem sporo mowi i niestety wiecej po niderlandzku niz po polsku, choc to ja przebywam z nim wiecej niz tata:rofl2:
Kazde dziecko rozwija sie inaczej i w swoim tempie, a juz napewno moje i predzej czy pozniej wszystkie beda bez cumli pieknie mowic, rysowac, grac, spiewac itp. A ja to tylko cierpliwosci potrzebuje, duzo cierpliwosci:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry