reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
a to ciekawe, ja kupilam to dla ich kolezanki na urodziny i kilka dni po imprezie wszystkie dzieci wlaczajac w to mojego najmlodszego bardzo fajnie sie tym bawily, dlatego o tym pomyslalam, byc moze poprzez fakt ze moj ma starszych braci i kolezenstwo bardziej potrafi sie bawic tego typu zabawkami?:confused2: a wogole to uwielbia kredki, plasteline, jakies prace, naklejki, wycinanki itp

Nie no pewnie zeby sie bawil, ale jednak zjedzenie byloby najfajnbiejsza zabawa:no: Niestety moje dziecie oststnio ma jakis nawrot, a raczej oststnie zabki ktore wychodz i znowu wszystko gryzie i zjada:szok: A pozatym to pomimo tego ze on tu najstarszy to nie wolno mi zapomniec ze jest wczesniakiem i ma problemy psycho-motoryczne.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie no pewnie zeby sie bawil, ale jednak zjedzenie byloby najfajnbiejsza zabawa:no: Niestety moje dziecie oststnio ma jakis nawrot, a raczej oststnie zabki ktore wychodz i znowu wszystko gryzie i zjada:szok: A pozatym to pomimo tego ze on tu najstarszy to nie wolno mi zapomniec ze jest wczesniakiem i ma problemy psycho-motoryczne.
Moja też pcha wszystko do dziobka, ale to po szpitalu(cofła się troszkę). Bo tam strasznie paluszka ssała, teraz nie ssie(na szczęście). Myślałam już o smoku w szpitalu ale przetrwałyśmy bez niego tyle, to szpital też wytrzymałyśmy.

Dzielne kobietki jestescie:tak: Moj niestety nadal z cumlem, tylko do spania ale zawsze:-( Nie moge go odzwyczaic, bo zawsze mi cos wypada. Przy okazji kupowania domu, remontu i przeprowadzki to za duzo stresu dla niego, teraz znowu zlobek, inny rozklad dnia, no i czasami spi poza domem np jak jestesmy u tesciowej.

Dzielne kobietki jestescie:tak: Moj niestety nadal z cumlem, tylko do spania ale zawsze:-( Nie moge go odzwyczaic, bo zawsze mi cos wypada. Przy okazji kupowania domu, remontu i przeprowadzki to za duzo stresu dla niego, teraz znowu zlobek, inny rozklad dnia, no i czasami spi poza domem np jak jestesmy u tesciowej.
To co że śpi gdzie indziej, zabierz mu smoka przed 2 urodzinami bo później to klapa. Zęby oberwą, i się już do niego przywiąże. Wiem co mówię bo ja dopiero smoka wyżuciłam jak do szkoły szłam:szok::szok::szok: Nie zabrali mi przed 2 uirodzinami bo przeprowadzka itp, i do 7 lat ciongłam, do spania. Sepleniłam, "r, sz,cz, ż" nie mówiłam, logopeda był potrzebny. Nie mówi,ę że każde dziecko tak będzie miało, ale ostrzegam;-)

No przed drugimi urodzinami to juz za pozno:-(Ale to troche wina moego meza "bo on nie moze sluchac jak maly placze" i w ten sposob niweczy wszystkie moje zapedy wychowawcze, a ja wychodze na zla matke:-(

lo jej takie uciszanie dziecka jest najgorsze, ja sie ciesze ze od czerwca nie mamy smoka, maly zaczol wiecej gadac a o smoku juz po tygodniu nie pamietal.
Moj brat w lutym konczy 3 lata i za cholere nie chce oddac smoka, zaczol mowic jak mial 1,5 roku i juz byl na tyle kumaty ze nie chcial oddac a teraz to juz wogole porazka totalna !!!3 latek ze smoczkiem w paszczy no masakra (dla mnie oczywiscie) ale kazdy wychowuje jak chce nawet moi rodzice !!!

lo jej takie uciszanie dziecka jest najgorsze, ja sie ciesze ze od czerwca nie mamy smoka, maly zaczol wiecej gadac a o smoku juz po tygodniu nie pamietal.
Moj brat w lutym konczy 3 lata i za cholere nie chce oddac smoka, zaczol mowic jak mial 1,5 roku i juz byl na tyle kumaty ze nie chcial oddac a teraz to juz wogole porazka totalna !!!3 latek ze smoczkiem w paszczy no masakra (dla mnie oczywiscie) ale kazdy wychowuje jak chce nawet moi rodzice !!!
Aga bo Twoi rodzice z wiekiem stracili zapał i cierpliwość z wiekiem, nie obrażając ich. Co znam dzieci rodziców w starszym wieku to są albo kapryśne, albo rozcackane na amen. Chciałam napisać, że wyjątek to mój mąż, ale po dłuższym namyśle też jest taki:-(:baffled:

Oj dziewczyny, ale ja to wszystko wiem. Problem tylko ze ni cholery nie moge wytlumaczyc tego mojemu A. On nie widzi problemu:szok: Bo niestety ale ja tu widzialam cala mase dzieci z cumlami w buzi i tornistrami na plecach:szok:

reklama
wiki ostatnio pada kolo 21 nawet po 21 ale watpie czy smok by mu pomogl w tym jakos czy nie :-D jest bez i bardzo sie z tego ciesze, moze bedzie mial sliczne zabki bo ja to krzywe mam ;/ przez kciuka ktorego ssalam chyba do 5 roku zycia !!! potem byl aparat ale tak nie poprawil wygladu mojego uzebienia :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry