reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Moze to glupie ale jak widze chore dzieci to staram sie odwracac glowe i nie patrzyc bo od razu nachodza mnie straszne mysli:-( a co do tych badan to ja ide do lekarza 3 lipca i moja ginka nic nie wspominala o przeziernosci karku, przeplywu krwi. Bedzie to juz 14 tydzien, a do ktorego tygodnia robi sie te badania?

reklama
tzn, ze kazdy lekarz ma obowiazek zlecic te badania?? mi nci nie mowil lekarz,a kolezanka co jest juz w 20 tyg nie miala zadnych takich badan- wiec plis wytlumaczcie mi o co chodzi.... :-( teraz wyruzam na spacerek... buziaki

gdzie sie wszystkie zmyly?
czy te badania sa obowiazkowe? ja tez nie slyszalam o nich nic i co one maja wykazac?
ja wrocilam ze szpitala w bojowym nastroju. oczywiscie sie poklocilam z mezem-my teraz wogole nie umiemy zamienic slowa bez klotni-kiedy to minie?:szok:
w szpitalu sie poklocilam z pielegniarka. wyszlo mi (jak kazdej europejce) ze mam grozlice i chca mi zrobic przeswietlenie w 20 tc. od razu powiedzialam ze nie ma mowy. moje kolazanki pozwolily dopiero po urodzeniu. no i sie wywiazala mala sprzeczka ale wyszlo na to ze i tak sie nie zgodze a oni sila mnie przeciez nie moga zaciagnac pod rentgen!

Też pierwsze słyszę, jakieś przezierności, przepływy... oO Ok 11 lipca idę na pierwsze 'prawidłowe' usg ciążowe, mam sobie coś takiego zażyczyć? oO

nie wytłumacze wam fachowo ale w przyzierności bada się fałd karkowy przez usg u dziecka Ma to w pewnym stopniu wykluczyć wady rozwojowe u dziecka nie może przekroczyć iluś mm Natomiast przepływy krwi poprzednio miałam robione tuz przed porodem i nie wiem za bardzo o co chodzi Nie jest to obowiązkowe

czarna magia z tymi badaniami-mam nadzieje ze lekarze bada wiedziec co robia i jakie badania mi beda potrzebne.
mam pewna trudnosc bo nie znam wszystkich nazw badan i chorob po angielsku i chocbym chciala sie o nie zapytac to i tak nie mam pojecia jak to jest w przelozeniu na angielski. wiec dam sobie z nimi spokuj.
leze i patrze w sufit-nie mam natchnienia do niczego.dzis totalny len mnie dopadl

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry