reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
BPD- szerokośc główki od ciemienia do ciemienia (u mojej córci 63mm)
HC- obwód główki (220mm)
AC-obwód brzuszka (172mm)
FL- długośc kości udowej (39mm)
EFW - przyblizona waga dziecka (534g)

Mam nadzieje ze choć troszeczkę do czegoś się przydałam. W nawiasach są podane dane mojej niuni :-D
Pozdrawiam

Wlasnie wyczytałam w jakiej madrej gazecie, że w ciazy mozna miec zapchany nos caly czas...ja tak mam...i zastanawialam sie dlaczego od kilku tygodni ciagne nosem...
A to podobno kolejny objaw kolejnego etapu ciazy...
Tez macie jakies dziwne objawy?
Bo ja mam jeszcze wlosy na brzuchu.. i rosna ciagle...masakra... bede jak małpa wygladac

dobrze Justice ze pomoglas bo sie balam ze Asia zacznie schizowac niepotrzebnie-ufffff stresu mniej - dzidzia szczesliwsza.
mi forum dobrze dziala tylko kolezanki z forum sie psuja- hihih- bo nie pisza!

co do zapchanego nosa- mam
wlosy na brzuchu-sa
wypadanie wlosow od tygodnia garsciami- jest ( ku mojemu przerazeniu)
puchniecie kostek- wystepuje
nocne skurcze lydek- jak najbardziej mi dokuczaja
ehhh- szkoda wymieniac- byle dziecko bylo zdrowe

rzeczywiście dziś tu troche pusto ale to chyba aura taka że nic się nie chce mnie jak nigdy dziś zmogło i godzinka drzemki obowiązkowa :sorry2:pewnie spałabym dłużej ale gasparowi wystarczyła godzinka drzemki :dry: a teraz położony do spania buszuje po łóżeczku
asia - nie martw sie wszysto jest ok zobczysz jak zacznie teraz przybierac na wadze to poczujesz się jak słonica i bedziesz marzyła żeby tak mało ważył . :oo2::biggrin2:
Dzidzia mam nadzieje ze jeszcze żyjesz:eek::oo: może koleżanka da ci jakieś fory :surprised:
spadam spac bo młodemu zęby idą i nie przesypia nocy kilka dni z rzedu robi sobie przerwe w spaniu od 3 do 4.30 masakra a to dopiero 7 ząb wyszedł najgorsze jeszcze przedemną :baffled::szok::baffled:
pa ciężarówki

Ach, zazdroszczę Wam mamusie, że w większości już wiecie jaka będzie płeć dzidziolka:-).
Ja może w końcu się dowiem przy następne wizycie 25.09:tak:

reklama
Jesli chodzi o zapchany nos to ja na początku ciąży strasznie byłam wyczulona na tym punkcie, wmówiłam sobie nawet ze nie moge oddychać. Z czasem chyba sie przyzwyczaiłam i po prostu zapomniałam o tej dolegliwości, jednak dzisiaj znów sobie przypomniałam i znowu mam uczucie zapchanego nosa :-)
Włosy na brzuchu tez mi się pojawiły i idą wzdłuż kreski;-) czyli juz prawie pod cyckami je mam;-), najgorsze są koło pępka bo są ciemniejsze
A jak Wasze pępki? Czy też Wam po mału zaczynają wyłazić na wierzch?Przed ciążą mialam taki śmieszny pępek że można było do niego palce wkładac, a teraz ... jakby to okreslić ... sie skurczył i wywija na odwrót - ciekawe czy tak mi juz zostanie:oo:

Do góry