reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Magcha - bidulko:-) - ja bym umarła bez czekolady!!!!!:tak:
A jeśli już o krwi - to wiadomość dla pań które mają w planach znieczulenie zewnątrzoponowe - płytki krwi z ostatniej morfologi muszą być na odpowiednim poziomie - inaczej można błagć, a znieczulenia i tak nie podadzą:-(

reklama
Ja chcę sie dowiedzieć co ja jeszcze moge robic na te skurcze nocne w łydce?!Katastrofa...Biorę preparat z magnezem(tzn.taki zestaw minerałów i witamin),jem kasze,gorzką czekoladę,orzechy,duuuużo zieleniny,pomidory.czyli niby i magnez i potas gdzieś się tam mieszczą.Właśnie wyskocze do warzywniaka dokupie kilka pomarańczy(ia tak mam na nie ochotę). A skurcz mnie znowu o 4:30 obudził.W połączeniu z krzykiem.

Poradżcie mi cos bo nieprzytomna przez to jestem w pracy.A dzisiaj obiecałam zostać dłuzej...

ja mam lymf na granicy normy, nie jem czerwonego miesa ale t nie ma nic wspolnego:sorry:
reszta ok, cukier po glukozie 97.czym sie okresla plytki krwi bo zapomnialam

ja ZZO to najchetnej juz teraz zapodala, u nas w szpitalu ktorym chcce rodzic to jak anestezjolog ma czas to przyjdzie jak nie to DUPA:rofl2:to mnie najbardziej stresuje, gdybym miala pewnosc,ze bede iala znieczulenie, to luz a tak...jeszcze sie zastanawiam nad prywatna klinika ale primo,zajebiscie drogo, secondo, jak z dzieckiem cos nie tak przewoza do innego szpitala:no:
tyle moich kolezanek rodzilo w panstwowym i bylo ok tyle ,ze zadna nie dostala ZZO:crazy:

Szczypawka - ja biorę Magne B6 - 3 razy dziennie po dwie tabletki - na moje skurcze pomogło, ale przepisał mi to mój gin więc nie wiem czy powinnaś kombinować na własną rękę - lepiej poradzić się lekarza.
A odnośnie witamin to coraz częściej odradza się przyjmowanie zestawów witaminowych w ciąży - lepsze są witaminki naturalne, poza tym te sztuczne powodują nadmierny wzrost płodu i przyspieszają mineralizację kości (w tym kości czaszki) więc poród może być trudniejszy (czyt. bardziej bolesny) - to nauki ze Szkoły Rodzenia.

szczypawka poradź się lekarza, pewnie przeisze Ci dodatkowo sam magnez w tabletkach np.Maglek B6, on jest bez recepty ale lekarz musi zdecydowa o dawce i ile razy dziennie.
A co do golenia to ja nie mam trudności,bo brzuch mały,to samo dotyczy robienia pediciure.Ale zawsze woskiem depiluję okolice bikini i mam z głowy na ok,1, 5 miesiąca.Polecam jeśli ktoś się bólu nie boi.;-)
A ja siedze w pracy, Olka śpi więc się obijam.Dzisiaj net podlączyli to mam weselej:-D
Mili jak mam wolne i siedzę w domu to też mam lenia i nic mi się nie chce:baffled:.Od listopada już nie pracuję więc bedę się obijać na calego!Trzeba korzystać, bo od stycznia to już nie będzie takie proste............:-D
Szkoda, że nie można się na zapas wyspać:rofl2::rofl2::rofl2:

Co do tych leukocytów- to ja tez mam zle wyniki...No coz... oprocz tego mam niedobor hemoglobiny i takie tam...
Z leków, witamin biore- biofer, prenatal i slow mag no i teraz fenoterol....Oczywiscie polecane sa naturlane witaminki ale teraz jesienia to te kupne to tak naprawde nie wiadomo czy witaminki czy szkodniki...:baffled:

reklama
Wage bede znac w sobote, wiec jeszcze 2 dni luzu-potem bedzie pytanko mojego gina, ile tablicz czekol wpiepszylam przez ten miesiac!?i total zalamka:zawstydzona/y:a prpos jade po zakupy i bedzie szamanko.pa

Do góry