reklama
A
aOLA
Gość
Maghda ja jestem grudniówką tyle że 2005 Synek urodził sie przez cc 5grudnia Będzie dobrze Tylko te pierogi..........
proponuje zrobić uczte wigilijną w listopadzie (ja tak zrobiłam
)
proponuje zrobić uczte wigilijną w listopadzie (ja tak zrobiłam
)sylka_k
mama styczniowa 2008
Pumi to jak zwykle bajzel in America hihihih
Maghda a le dlaczego tak wcześnie.? może lekarze taż chcę mieć święta ?
ale co na sto obchodzi to jet ich praca
Maghda a le dlaczego tak wcześnie.? może lekarze taż chcę mieć święta ?
ale co na sto obchodzi to jet ich praca

helena-lidia
Styczniowe mamy'08
czesc wszystkim
dlaczego nie bedziecie mogly jesc kolacji wigilijnej jak sie urodza dzieci ?
lukasz urodzil sie 7 grudnia do domu przyszlam 18 i wigilie zjadlam ze smakiem (pierogi z grzybami i kapusta zupa grzybowa smazony karp)oczywiscie nie objadlam sie jak dzika swinka ale nic nikomu nie bylo dodam ze na swieta robimy z mama 250 pierogow
i nic nie wyzucamy jemy je poprostu az sie nie skoncza na wigilie w tym roku mamy 10 osob chyba ze 11:-) nie warto przesadzac z jedzeniem lub nie jedzeniem niczego po porodzie przeciez witaminy musimy jesc nie bedziemy karmic dzieci jalowym pokarmem
no i kapusta w pierogach jest gotowana wiec lagodniejsza wiec 2-3 pierogi chyba nie zaszkodza ;-)
Wluzeczku ktore wczoraj skrecilam zamieszkala lalka Wiktorii szkoda ze nie moge wam pokazac zdjecia Wiki z lalka pod bluzka ona tez jest w ciazy
dlaczego nie bedziecie mogly jesc kolacji wigilijnej jak sie urodza dzieci ?
lukasz urodzil sie 7 grudnia do domu przyszlam 18 i wigilie zjadlam ze smakiem (pierogi z grzybami i kapusta zupa grzybowa smazony karp)oczywiscie nie objadlam sie jak dzika swinka ale nic nikomu nie bylo dodam ze na swieta robimy z mama 250 pierogow
i nic nie wyzucamy jemy je poprostu az sie nie skoncza na wigilie w tym roku mamy 10 osob chyba ze 11:-) nie warto przesadzac z jedzeniem lub nie jedzeniem niczego po porodzie przeciez witaminy musimy jesc nie bedziemy karmic dzieci jalowym pokarmem no i kapusta w pierogach jest gotowana wiec lagodniejsza wiec 2-3 pierogi chyba nie zaszkodza ;-)
Wluzeczku ktore wczoraj skrecilam zamieszkala lalka Wiktorii szkoda ze nie moge wam pokazac zdjecia Wiki z lalka pod bluzka ona tez jest w ciazy

szczypawka
Styczniowe mamy'08 Szczęśliwa mamusia
Sama wiesz Helenko jako doswiadczona mama-kapusta,smazone i inne takie źle wpływają na uklad trawienny maluszka.I jeśli sie sobie pozwala na wszystko to dziecko ma póżniej wzdęcia,kolki...A jak się trzyma dietę to jest dużo spokojniejsze.Mniej płacze.Oczywiście tyczy sie to mam karmiących piersią.Ale to naprawdę działa!Żeby nie powiedzieć,że takie ścisłe trzymanie się diety działa cuda!Ja widzę to po 5-miesięcznej koleżance,która jest cichutka jak myszka.Zakwili tylko jak jest głodna.I nie ma z nią kłopotów.Więc dla mnie wybór jest prosty-wolę przejść na dietę i zapewnić tym sobie względny spokój w domu 

szczypawka
Styczniowe mamy'08 Szczęśliwa mamusia
Magcha czyli możemy urodzić w podobnym terminie
Dobrze bo sie martwiłam,że sama jakos przed szereg wystąpiłam.
aOlu wigilijne obżarstwo w listopadzie brzmi przekonująco
Ja już myślę o nim odkąd się dowiedziałam,że będę jednak grudniowa...
Dobrze bo sie martwiłam,że sama jakos przed szereg wystąpiłam.aOlu wigilijne obżarstwo w listopadzie brzmi przekonująco
Ja już myślę o nim odkąd się dowiedziałam,że będę jednak grudniowa...myszorka
mama Kokonelki i Gabisi
:-)
:-);-)

cześć dziweczynki
u mnie w domu juz wygląda jak w domu
KORNELII pokój juz gotowy dzis zawisła firanka tylko obrazki i wykończenia no i przeniesienie wszystkich zabawek i ubranek chyba w sobote
Nasza sypialnia tez tylko łózko i mozemy spać
salon tez wrócił do normalności
jutro elektryk czyli KONIEC
hmmmmmmmm JAK MI DOBRZE
ale odebrałm wyniki krwi jutro do lekarza ERYTROCYTY 2,7
HEMOGLOBINA 9,9 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poniżej normy az sie boję!!!!

:-);-)

cześć dziweczynki
u mnie w domu juz wygląda jak w domu
KORNELII pokój juz gotowy dzis zawisła firanka tylko obrazki i wykończenia no i przeniesienie wszystkich zabawek i ubranek chyba w sobote
Nasza sypialnia tez tylko łózko i mozemy spać
salon tez wrócił do normalności
jutro elektryk czyli KONIEC
hmmmmmmmm JAK MI DOBRZE
ale odebrałm wyniki krwi jutro do lekarza ERYTROCYTY 2,7
HEMOGLOBINA 9,9 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poniżej normy az sie boję!!!!
sylka_k
mama styczniowa 2008
Myszorka gratulki.
wiem jak się cieszysz, bo ja właśnie (co prawda mieszkam cały czas u siebie) też mebluję i upiększam, ale też mnie cieszą zmiany;-):-):-):-)
Już powiększyłam meble kuchenne, po niedzieli zamawiam barek na wyspie a jutro jadę do wawy po wypoczynek no i po mebelki dla dzidzi:-):-)
zostanie jeszcze firanka i zasłonka do jadalni

ale mi się zmieni mieszkanko, żeby mi dzidzia nie zwariowała z nadmiaru endorfin w organizmie;-);-);-)
wiem jak się cieszysz, bo ja właśnie (co prawda mieszkam cały czas u siebie) też mebluję i upiększam, ale też mnie cieszą zmiany;-):-):-):-)
Już powiększyłam meble kuchenne, po niedzieli zamawiam barek na wyspie a jutro jadę do wawy po wypoczynek no i po mebelki dla dzidzi:-):-)
zostanie jeszcze firanka i zasłonka do jadalni

ale mi się zmieni mieszkanko, żeby mi dzidzia nie zwariowała z nadmiaru endorfin w organizmie;-);-);-)

sylka_k
mama styczniowa 2008
Coś sie wszystkie pochowały.
a ja za ten czas buszuje po allegro i wybieram sobie prezent na urodzinki, bo to już niedługo.

Myślę, ze fajny zegarek i perfumy wystarczą

zobaczymy co mężulek na to ? hihihi
a ja za ten czas buszuje po allegro i wybieram sobie prezent na urodzinki, bo to już niedługo.

Myślę, ze fajny zegarek i perfumy wystarczą

zobaczymy co mężulek na to ? hihihi
reklama
helena-lidia
Styczniowe mamy'08
wiadomo ze trzeba uwazac z jedzeniem ale wszystko z umiarem ja osobiscie nie przestrzegalam sztywno wszystkich zakazow podczas karmienia i oby nie zapeszyc moje dzieci nie mialy NIGDY kolki zycze wszystkim i sobie aby te malenstwa ktore sie wkrotce urodza tez nie mialy takich problemow oczywiscie kazda mama wie najlepiej instynktownie co szkodzi jej malenstwu wiec nie namawiam do obrzarstwa kapucha po porodzie
a tak na marginesie to jak rodzilam Wiktorie to idiotki kucharki przyniosly nam na 4 dzien ziemniaki z sosem i sorowke z kapusty
w szpitalu to drobna przesada a wczesniej 3 dni na kroplowce i wodzie zero jedzenia i od razu kapucha!
wiem ze nie mozna pic kompotow z pestkowych owocow sliwki,czeresnie,fasolki chyba tez trzeba sie wystrzegac ale jak mowilam ja stosowalam to z przymrozeniem oka i dzieci pieknie jadly i rosly a kiszonej kapusty i tak nie lubie
a tak na marginesie to jak rodzilam Wiktorie to idiotki kucharki przyniosly nam na 4 dzien ziemniaki z sosem i sorowke z kapusty
w szpitalu to drobna przesada a wczesniej 3 dni na kroplowce i wodzie zero jedzenia i od razu kapucha! wiem ze nie mozna pic kompotow z pestkowych owocow sliwki,czeresnie,fasolki chyba tez trzeba sie wystrzegac ale jak mowilam ja stosowalam to z przymrozeniem oka i dzieci pieknie jadly i rosly a kiszonej kapusty i tak nie lubie