reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Joasia jak masz ochotę to pisz co ci przyjdzie na myśl.
My tu wszytko wylewamy na ten wirtualny papier i przez to sie lepiej czujemy.
złość ,frustracje, radość , smutek. wszystko co się da:tak:. więc jeśli ci ulży to i dzidzia będzie szczęśliwsza:tak::tak::tak:

Pumi z tego co wiem po godzinie i po zaaplikowaniu 50 g glukozy, poziom nie powinien wzrosnąć powyżej 140.
a u nas taka słaba ta pogoda i na poprawę się nie zapowiada.:no::no:
zakupiłam pokojowy higrometr, termometr i latam po mieszkaniu i robie pomiary. udzieliło mi sie trochę z pracy zawodowej , ale co tam, to dla dobra dzidzi. hihihii
ogólnie mam 21 i 23 stopnie.
Ale w łazience to afryka, bo aż 25 kresek:szok::szok::szok: no dacie wiarę

reklama
Pumi:
na czczo 74-105 mg/dl = mg/%
po godzinie 50g nie wiecej niż 140 mg/dl, po dwóch sie nie bada
po godzinie 75g nie wiecej niż 180 mg/dl, po dwóch nie wiecej niż 140 mg/dl
Jezeli po 75g chociaż jeden wyniki jest za wysoko to masz cukrzyce ciazową.

Sylka cieszę się ,że Wam smakowalo:tak:
To rzeczywiście u Was gorąco, u mnie w łazience jest 22 stopnie, a wsypiolani 18 a w dużym pokoju niecałe 20
Dobrej nocki i jak wrócisz od ginka to daj znać co i jak :tak:

Kurcze ja znowu jutro na badniania moczu i krwi + do tego tarczyca i śrdnią cukrową brrr a 30 mam wizyte u ginki. Ciekawa jestem czy mi zrobi USG czy dopiero za 2 tygodnie.

oj Albiniec - dziekuje za wyniki.Ale niestety widze ze tu maja jakas inna jednostke miary chyba. Bo mi zmierzyla glukometrem i mowi ze mam bardzo wysoki ( ale chyba mowila ze 76 - ale nie wiem jakiej jednostki) i reszty po wypiciu juz nie znam bo dopiero poslali krew do labolatorium. Ja mialam pobierana co godzine to w sumie 4 razy wyszlo. A moje zyly z jednej reki po badaniu wygladaja tak:

Załączniki

• zyla.jpg
    zyla.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 36
:-DDzien dobry!
Sylka ja z ta krwia to tylko mowie,co slyszalam!Ta sprawa zajela sie dziennikarka "Przekroju",ktora sama 3 lata temu zdecydowala sie na pobranie krwi od swojego dziecka.No i postanowila zbadac ta sprawe-nie wiem co jej odbilo po 3 latach ale to juz inna kwestia :happy2: W kazdym razie odkryla,ze w Polsce wykorzystywanie tej krwi jest zwyczajnie nieuregulowane prawnie.Czesc szpitali w obliczu zagrozenia zycia decyduje sie pomimo tego na wykorzystanie tej krwi!Ale i tak jest to nielegalne bo nikt sie tym jeszcze nie zajal niestety...
Pumi wygladasz prawie jak narkomanka :happy2: Mamy teraz 45% wiecej krwi wiec trudno zeby to wygladalo dobrze po tylu wkluciach...Bedzie dobrze-nie martw sie!
Joasiu traktuj forum jako odskocznie,nie martw sie na zapas i nie drecz sie!Szczesliwa mama to szczesliwa dzidzia!Tak jakos skonstruowany jest ten swiat.No i jeszcze po porodzie dluuugo tak bedzie.A z tym synem 25-letnim....Czasem matki przesadzaja z nadopiekunczoscia,z trzymaniem swojego dziecka jak najblizej siebie.Nie pozwalaja na wlasne zycie,krytykuja kazdy samodzielny wybor...Ale wystarczy uszanowac to,ze nasza dzidzia to calkiem inny czlowiek niz my,ze ma prawo do wlasnego zycia a odplaci nam gleboka miloscia...Newet jesli w wieku dojrzewania to uczucie bedzie trudne dla wszystkich :-D

Sylka jeszcze cos-25C to nie sauna!Miejsce,w ktorym bedziemy kapac dziecko musi miec zdecydowanie wyzsza temperature niz pomieszczenie,w ktorym normalnie przebywa!Tzn.o ile optymalna temperatura w sypialni noworodka jest to 20-21C o tyle w "lazni" powinno byc 28C a nawet wiecej(ja tam uwazam,ze 28C wystarczy) bo sie kapie malenstwo w temp.36-38C i nie mozna go wyciagac do takiej zimnicy!Specjalnie pytalam na szkole rodzenie bo mi juz zupelny metlik zrobilyscie w glowie z tym temperaturami :-D A na 10-15 min nawet cienka czapeczke sie zaklada noworodkowi zeby nie doznal szoku(to tak jak my nie mozemy z mokra glowa na dwor w taka pogode).Zreszta tak na zdrowy rozum to ja tez bym sie darla jakby mnie z takiego ciepelka na taki mroz wystawiali :tak:

Czesc dziewczyny.
Wczoraj wieczorem nie pisałam bo nie miałam siły. Odebrałam wyniki. Oprocz morfologii- hemoglobiny i hematokrytu wszystko wyszło okej....Nawet cukier wyszedł dobrze- krzywa cukrowa wyszła- przed wypiceim glukozy 78 po wypiciu i godzinie odczekania 77. To połowa mniej niz ostatnio. Wystarczyło po prostu nie jesc słodyczy..
Pumi- mi ostatnio wyszło 148 wiec lekko podwyzszony ten cukier był:-)
U Ciebie tez bedzie dobrze- zobaczysz
Joaa- pisz wszystko co Ci lezy na sercu, mozesz nawet poemat napisac. My nie mamy nic przeciwko temu
Albiniec- trzymamy kciuki. Daj znac jak wyjdziesz od lekarza

Asia i co mowiłam, ze bedzie ok ;-) z cukrem. Hemoglobina Hematokrytem si enie przejmuj ważne żebys poniżej 10 nie zeszła i bedzie gut.
Pumi jezeli miara jest w mmol/L to masz nieco podwyzszony cukier ale nie jakos drastycznie.

reklama
Pumi, aż 4 razy?!!! trzeba było dać druga rękę do kucia. :tak::tak::tak::tak:albo może pielęgniarka źle sie wkuła, bo ja tez kiedyś tak miałam. taki wylew podskórny mi sie zrobił , a było to lato i nie obyło sie bez żarcików.:dry:

Szczypawka ja chciałam sprawdzić jak sie ma praca termostatu w moim domu( czyli zbadać jak się ma temperatura zadana do rzeczywistej) no i tak wyszło jak na pisałam. U dzidzi w pokoju wyszło 21 , ale i tak obniżę o 1. A kąpiel będzie w jadalni, tam będziemy podgrzewać temperatutkę.:tak::tak:

Albiniec znalazłam info o tych wózkach, ze w Niemczech są o wiele tańsze. ja już dzisiaj kontaktuje sie z kleżanka co tam mieszka niech się rozejrzy:tak::tak::tak:
a tak swoja droga ciekawe co wyjdzie z tą krwią?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry