reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no to Helenka już niedługo w dwupaku hihihi
Aola wszystkiego naj dla twojego Piotrusia:tak::tak::tak:

Esti ty po porodzie to chyba sie nie przyzwyczaisz do dietetycznego pokarmu w porównaniu co teraz serwujesz dla was.
Chociaż moja położna mówiła, ze w zasadzie to tylko miesiąc jest takiej ścisłej diety a potem to już prawie wszystko jemy oprócz potraw wzdymających tzn, z kapusty czy grochu, grzybów, bez zabielania zup i zagęszczania sosów mąką.
po miesiącu juz cytrusy można wcinać , oczywiście wszystko po troszku i obserwujemy jak się dzidzia miewa, po kulinarnych różnościach.
serki, twaróg, kakao, warzywa, makaron , ryż i nawet chleb ciemny z ziarnami. a bułeczkę z masełkiem należy odda mężowi, niech on tyje.

Sylka, trzeba teraz jeść, bo potem nie będzie można, ostatni dzwonek:tak::-D
Z Ciebie też niezła kuchareczka:-).Przyznaj się co dzisiaj serwujesz na obiad.............pewnie też coś wymyśliłaś.............

mnie tez od razu spodobał się masaż krocza, nawet dalej już nie czytałam tylko zapytałam męża o ten masaż.:tak::-D:-D:-D
Donia czy to ty, bo nie pamiętam, załatwiałaś coś z zasiłkiem rehabilitacyjnym. bo mi zabrakło raptem 6 dni, no i złożyłam wszystko, ale pani w zusie powiedział, ze to już macierzyński będzie , a ja nie chcę, żeby mi zabrali bezprawnie tydzien macierzyńskiego.
u mnie też 2 miesiące ale wcale nie ubolewam:no: bo chciałabym , żeby w lutym to nastąpiło:tak::tak::tak:

Dzisiaj sie obraziłam na chorego mężula :tak:
i powiedziałam, ze on dzisiaj gotuje.no i dochodzi pomidorówka.:dry:
ja myślałam, ze coś wymyślnego będzie ale mu odpuszczam bo widzę, ze naprawdę jest chory. po całej nocy to stos chusteczek na podłodze koło łózka:tak:

przedwczoraj robiłam tą shaormę i mężulo był pod wrażeniem,, a ja to kiedy będę:confused:

Sylka ja załatwiałam sobie zasiłek. Zgodnie z przepisami min 5 tyg. przed koncem 182 dni zwolnienia lekarskiego. Jezeli sie spoźnisz, to rzeczewiscie juz ci mogą naliczać jako macierzyńskie ale możesz sie jeszcze odłować. Odp. trwa do 30 dni.

Esti jeszcze nas czekają święta.:tak::tak::tak::-)
a jak nam juz dzidzia trochę dorośnie to będą wielkanocne, więc w zasadzie niczego nie stracimy, chyba , ze komuś wyskoczy przed świętami:sorry2:

no to ja złożyłam dzisiaj bo jeszcze nie ma 6 tygodni przed upływem do 182. ale masz rację jakby co to sie odwołam, jakim prawem ktoś decyduje, ze to już macierzyński, przecież dziecko sie jeszcze nie urodziło.

dzisiaj zrobiłam wstępnie zakupy mikołajkowe dla chrześniaków. jesuu jakie to wszystko drogie. jaks głupota , byle co kosztuje 30-40 zeta,takie trochę lepsze i markowe po 6, 7 dyszek, a gdzie jeszcze słodycze:szok:

Esti, przekaż Helenie pozdrowienia - niech się trzyma, poród chyba faktycznie u niej tuż tuż.:-D
Mi też położna mówiła o tym masażu krocza - może zapobiec nacinaniu.:tak:
Byłam na usg. Fikołek już duży, 2300 waży, a to z OM dopiero 33 tc. Ale lekarka powiedziała, że z pomiarów wychodzi, że termin na 9 stycznia:szok:. A miało być prawie 3 tyg później z OM. Chyba że teraz tak szybko rośnie a później się uspokoi. No ale teraz wiadomo, kto mi zabrał ten magnez i żelazo:-D. Trochę się przestraszyłam.:eek: że to już może być tak niedługo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry