reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja kupuje mini 2.5-5kg jedna paczke 98sztuk:szok:to starczy na jakies 2.5 tyg chyba,
potem juz wieksze.dzis ladna pgoda w danzingu co sie rzadko zdarza o tej porze roku, wiec jedziemy do makrocash na mega zakupy kosmetyczno-pieluchowe+zarlo.
podobno dziecko zuzywa 8 papersow dziennie:baffled:

reklama
Czesc Mamusie, widze, ze nie tylko ja ost wkurzona na meża jestem. Wczoraj tak sie na niego darłam i bylam zła, ze mało brakowało a czyms bym go walneła. Czasem muszą zrozumiec, ze jestesmy w koncowce ciaży i sie wkurzamy o byle co i cos palniemy ot tak. Oczywicie ja musiałam przez godzine wysłuchiwac jaki to on cierpliwy i czy to co powiedziałam to prawda ble ble ble:wściekła/y: ożesz ty...............szkoda gadac.
Wstaje o 3 rano tez na siku i tez mam problem ze snem, przekrecam sie z boku na bok.
Dzisiaj jakos boli mnie serce i ogólnie cieżko. Rozpoczał sie tydz 36 tydz.
Ja juz sie spakowałam, a jutro jeszcze wypiore cieniutki kocyk młodego i rozek z podusią bo ost o nich zapomniałam i bedzie juz po wszystkim :blink:.

Joasiu nie jestem pewna czy to dobry pomysł...Wiem,że powrót z takiej "wyprowadzki" do innego pokoju bywa niełatwy...Dziecko się przyzwyczaja do spania z mamusią a tatuś się nie przyzwyczaja do dziecka...No i póżniej ciężko to pogodzić...

W ogóle to byłam wczoraj u doktorka.Wszystko gotowe i nic tylko czekanie....No ale kiedy?Nie widomo!Raczej nie w tym tygodniu...Nie jest to jednak wykluczone.Podobnie jak nie jest wykluczone przenoszenie terminu według OM i poród w styczniu.A to dlatego,że mnie doktorek pod KTG podłączył i okazało się,że właściwie nie ma jeszcze skurczy...Ja mu jeszcze powiedziałam,że bolesnych jeszcze wcale nie miałam...No i stwierdził,że nie wiadomo kiedy! :no: Ale malutka zdrowa,ułożona tak jak być powinna,nie ma żadnych wskazań na cc.No i mam się spodziewać w każdej chwili porodu.Chociaż raczej nie w tym tygodniu.

Czekamy na wieści od Helenki!Może ona się już rozpakuje?!Trzymam kciuki za nią i maleństwo!

Apropos pieluszek, czasem paczka 74 szt wystarcza na dłużej a czasem schodzi na pniu. Mojego kolegi synek skupciał sie zaraz jak wyszedł z brzuszka mamy i potrafił tak kilka razy dziennie, drugiego kolegi syn 1 kupe po urodzeniu zrobił 7 dni po i robił co kilka dni. Jeden i drugi wszystko prawidłowo, nie ma regol kto jak. Ja narazie mam 74 pampers 2,5 -5 kg. jak Ania.
Zakochałam sie wczoraj w czapece fidelówce dla młodego w H&M i dzisiaj jede ją kupic, bo wczoraj była taaaaaaaka kolejka, ze dziekuje. Słuchajcie jakbyście widziały, dla dzidziusia T-shirt biały w H&M z napiem LOVE MADE ME, to kup cie mi plizzz.

Ufff, wróciłam :blink: Umęczyło mnie to chodzenie po hipermarketach, bo ludzi wszędzie mnóstwo, ale już przynajmniej wszystko mam (tak mi się przynajmniej wydaje :szok: ). Właśnie powyciągałam wszystkie ciuszki z szuflad, żeby je wyprać i... jakoś dużo tego się zrobiło :confused: A to prawie same ciuszki w najmniejszych rozmiarach: 56 i 62. Ciekawe, czy przynajmniej połowę z tego zdążę wykorzystać :dry:
Kupiłam też wszystkie niezbędne rzeczy w aptece, łącznie z ciekłą parafiną do masowania krocza :-p
Pieluch na razie nie kupuję, bo znajomy ma hurtownię kosmetyków i obiecał nam dostarczać pieluchy - przy czym zdecydowanie bardziej polecał Huggies niż Pampers, więc chyba z tych pieluch będziemy korzystać. A wy jakie macie typy?

A to moj brzusio:P

Załączniki

• DSCF0350.JPG
    DSCF0350.JPG
    371,1 KB · Wyświetleń: 45
Ja już po szkole, uffffffff
Dzisiaj całą noc męczył mnie ból głowy i mam mga katar i nie spałam znowu cała noc..............:baffled::no:
Ja tez mam Pampersy-Jumbo 98 sztuk2-5 kg
A co do Huggiesów to są do dupy- przemakają, wiem z doświadczenia-więc odradzam, a przyjaciółki córeczka dostała uczulenia silnego

"A co do Huggiesów to są do dupy- przemakają, wiem z doświadczenia-więc odradzam, a przyjaciółki córeczka dostała uczulenia silnego " - na szkole rodzenia położna powiedziała, to samo, ze straszie przemakają i niestety nie mają za duzo srodka nawilżającego wewnatrz są za suche co wpływa na podrażnienie pupci dziecka.

reklama
wszystkie rzeczy dla małego, jeszcze nie posegregowane, ani nie wyprane, ale w tyg sie za to wezmę:P

Załączniki

• DSCF0337.JPG
    DSCF0337.JPG
    166,5 KB · Wyświetleń: 35
  • DSCF0338.JPG
    DSCF0338.JPG
    146,6 KB · Wyświetleń: 59
  • DSCF0339.JPG
    DSCF0339.JPG
    236,8 KB · Wyświetleń: 44
  • DSCF0340.JPG
    DSCF0340.JPG