reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
O kurcze, no to mnie zmartwiłyście :-( Pewnie skończy się tak, że zamówię sobie i Huggies i Pampers - "dla porównania", hihi :-D

Albiniec - planuję w św. Zofii, ale czy będą miejsca to się dopiero okaże w trakcie porodu :baffled: W razie czego liczę na Solec, bo tam urzęduje lekarz, do którego chodzę, ale jeszcze z nim nie rozmawiałam o tym, czy on ma możliwość w razie czego gdzieś mnie tam upchnąć...

reklama
my z P. juz od dawna spimy osobno. Nie wyspalabym sie przy jego chrapaniu i za bardzo kopie w nocy- balismy sie o brzuszek.
Co do papmersow i kosmetykow johnson- te amerykanskie sa inne i nie uczulaja a duuuzo opini slyszalam ze w polsce dzieci lapia uczulenia. Nie zebym zachwalala rynek amerykanski tylko po prostu tak sie dzieje. Szwagierka tez wspomniala ze huggies te poczatkowe sa lepsze niz pampersy bo sa mieciutkie i bardziej delikatne. W szpitalu i tak dostane zapas roznych marek do przetestowania .
Przelezalam w lozku do 7 i P. wreszcie wstal- pakuje sie i jedziemy do Pensylwani. Do uslyszenia jutro wieczorkiem

Shante to ci odrazu mowie, ze Solec lepszy. Zośka ma ma taką opinie " tam lekarze nie rodzą" - owszem mają super opiekę po porodzie ale poród naturalny to unich koszmar.
Na Solcu lezałam pod koniec czerwca i dziewczyny były nim zachwycone. Jedną poznałam na IP i sie popłakała, ze musi rodzić na Solcu a miała na Starynkiewicza, widziałam ją dwa dni po zaraz po porodzie i powiedział, ze 2 dziecko to tylko na Solcu bedzie rodzić.
Ja też tam mam lekarza, jednak tylko do 18 grudnia tam pracuje, potem sie przenosi do MSWiA. Jeżeli moge wiedzieć, kto cię prowadzi??

Albiniec - z tego co wiem, to św. Zofia ma takie obłożenie, że w ogóle ciężko się tam dostać i spotykałam się raczej z samymi dobrymi opiniami. Chodziłam też do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital i zajęcia prowadziła bardzo fajna położna, z której poglądami osobiście się zgadzałam, więc to utwierdziło mnie w przekonaniu, że warto tam rodzić. poza tym ten szpital mam najbliżej, bo mieszkam na granicy Woli i Bemowa. Ale tak jak już napisałam, Solec też biorę cały czas pod uwagę. A moją ciążę prowadzi dr Pazio (chodzę do niego na prywatne wizyty).

Ja z Zoski zrezygnowałam całkiem niedawno, po rozmowie z moja koleżanką ze studiów i powiedziała, ze dwie nasze kumpele tam rodziły i jdeną przytrzymali z cc tak długo, ze dziecko juz było za bardzo nie dotlenione i nie przeżyło a drugiej tez przez niedotlenienie podczas porodu dzidzia ma porażenie mózgowe. Zoska ma strasznie dobry marketingi tam warto rodzic po przez cc, ale maja tez cholernie dużo pozwów w sądzie złożonych. :baffled:
Po tych informacjach od Kamili to podziekowałam Zosi.

a ja wstałam dzisiaj z bólem gardła:-(, chyba mnie mężulo zaraził a może to ten wczorajszy łyk zimnej mineralki:confused:
ale podczas siusiu w nocy łyknęłam troszkę soli do gardziołka, trochę sie poprawiło, ale co jeszcze mogę stosować?

Pumi jedź ostrożnie i szybko wracaj.
ja tez kupuję pampersy na początku, a potem zobaczymy. położna radziła na początku używać produktów jednej firmy , żeby szybko wyeliminować uczulenie jakby co:tak::tak:

reklama
Sylka ja wczoraj sie obudziłam z bolem gardła, posmarowałam je sobie Amolem i zwinełam szalikiem i tak chodziłam cały dzien i juz jest ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry