reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
do H&M wybieram się dopiero w połowie grudnia ale jakby co to rzucę okiem.:tak::tak:
tzn, ze amol można stosować?, bo właśnie się zastanawiałam, tnx Albiniec:tak::-D:-D

a ten salon Spa tez mi się podoba, trochę droższy niż ten co do niego chodziłam. tzn i tak nic nie płaciłam bo miałam darmowe karnety od teściowej:-D

reklama
aż się dzisiaj boję , ze będę jechała na pogotowie w nocy:-(:-(
nie ze mną tylko z mężulem. brał antybiotyk przez 3 dni a dzisiaj się szykuje impreza. mówię, żeby nie pił w ogóle, ale będą wszyscy a ja sie boję bo tak przecież nie można . antybiotyk jest jeszcze w organizmie chyba z tydzień, no nie?

i jeszcze miałam straszny sen. śniło mi się , ze dziecko wyskoczyło mi przez powłoki brzuszne i się zachłysnęło na wstępie, nie umiałam go uratować i zmarło mi na rękach. :-(:-( ( chociaż uczyliśmy sie tego na szkole rodzenia) jesuu obudziłam się mokra, a zaraz potem sniło mi się , ze urodziłam takie duże dziecko, ze samo mi do cycka leciało i ssało:-D:-D:-D

Zeby nie było wątpliwości na zawnatrz smarowałam gardło nie, ze piłam. Chociaż 10 kropel do herbaty z cytryną sobie dodawałam.

jejku tak czytam was i okazuje się , że chyba tylko ja nie mam wyprawki do szpitala.:szok:
wstępnie jedynie sporządziłam listę rzeczy niezbędnych w razie godziny W:-D:-D:-D i takich które można kupić jeszcze po nowym roku.
chociaż tak jak piszecie to 36 tydzień wypada mi na pierwszy tydzień stycznia, to może jeszcze mam trochę czasu.:confused:

tak tez zrozumiałam Albi hihihi tylko samarowanko hihi

Szczepawko, nie pomyślałam o tym ..., masz rację, z moim mężem byłoby trudno wrócić do wspólnego spania. Już się przyjęło spanie pod osobnymi kołdrami, o czym wcześniej ni było mowy ... Wygoda przede wszystkim :( a bliskość???

No to mnie Albiniec nastraszyłaś :szok: Teraz to już nie wiem, co robić, bo ten szpital planowałam sobie od samego początku... Będę miała teraz o czym myśleć... A może się okaże, że jednak mam wskazanie do cc i problem się sam rozwiąże... Poczekam do 22.12 i wtedy podejmę decyzję. Ale coś mi się wydaje, że te nasze plany mogą wziąć w łeb w momencie konfrontacji z rzeczywistością - jeśli weźmiemy pod uwagę, że od stycznia wchodzą nowe przepisy dot. czasu pracy lekarzy to może się okazać, że ilość miejsc w szpitalach się zmniejszy i będzie problem, żeby gdziekolwiek się dostać :-(

Shante obawiam sie, ze masz racje ale nie tylko o godziny pracy lekarzy chodzi. Słyszałam ost, ze od Stycznia maja zamknąć kilka szpitali położniczych w Wawie:szok:. Madalińskiego, Orłowskiego i jakiś jeszcze..........., wiec ciężka sytuacja bedzie az do kwietnia/maja. Dlatego wolałabym rodzić w Grudniu.
Jeszcze jedno, jeżeli bedziesz miec wskazania do cc i bedziesz chciała to miec na Żelaznej to bedziesz musiała uzyskac takie skierowanie od lekarza z tego szpitala. Każde inne skierowanie bedzie wywalane do smietnika.
Byłam i sie dowiadywałam. Dostałam liste lekarzy w przychodni i tylko oni moga ci wystawić zaswiadczenie o cc.

hejka
jesli chodzi o pampersy to na początku uzywałam pampersów a potem po ok 4-6msc przeszłam na rossmanna (fajniejsza gumka z tyłu)Piotruś na poczatku co zjadł to oddawał więc dziennie szło ok 10szt Nie wiem jak teraz z tymi nowymi najmniejszymi pampersami czy tez maja ten zielony wkład ale mój ma na to uczulenie
chusteczki kupowałam i testowałam juz chyba wszystkie Długo używałam dzidziusia a ostatnio białe z biedronki Polecam

z zakupów brakuje mi tylko rożka (czekam na dostawę) wkładu do wanienki i spirytusu Ciuszki już poprane i poprasowane W przyszłym tygodniu pakuję torbę

zmykam prostować włosy i robić się na bóstwo hihii w moim stanie.

bo potem party:-D:-D

a o pieluszkach rosmanna i w ogóle kosmetykach dla dzidzi rosmannowskich słyszałam dużo dobrego:tak::tak::tak:

reklama
Nanina dokładnie o tę. Nie pamietam tylko czy napis był czarno czerwony czy granatowy. Wiem, ze mi sie podobała i chciałam kupic Dawidkowi ciul, nie zdązyłam załuje, ze od razu jej nie wziełam.:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry