reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ja tez jestem... reomnt sie dzis zakonczyl, jutro od razna porzadki (rana jak wstane)...
Esti chialabym tez miec za soba juz 3d i dowiedziec sie tak jak Ty, ze z Dzidzia oki... a tu jeszcze 17 dni... czekam dzielnie... ja dopiero jak bede pewna plci zaczne kupowac ciuszki.... mam tez dostac.... ciesz sie, ze masz... musze sobie zrobic to ciasto, ale ja raczej bardzo rzadko pieke, wiec sie boje... hihihi, ale u D jest supcio piekarnik, wiec moze sie przelamie.... ide lulu..... spiaca chyba juz jestem....

reklama
Cudny dzień - nie poszłam dziś do pracy, z mężem już się pogodziłam - w ramach poprawiania humoru zabrał mnie wczoraj na zakupy, ale w końcu nie wybrałam nic dla siebie, za to sporo dla Maleństwa:-) , zrobiłam rano pyszne naleśniki z powidłami od mamy, a ponieważ mój luby rano wyjechał na 4 dni - to mam w perspektywie weekend tylko dla siebie i nadrabianie zaległości w spotkaniach z przyjaciółkami!!!

Hejo:-)
Byłam wczoraj u gina!!!!Wszystko jest ok- serduszko dzidzi bije (mamy też)
Sa nerki, wątroba, płucka. Jak sie zapytałam o 3 D to powiedział,że niepotrzebnie wydam kasę bo on już wszystko widzi i jest oki:-)
Termin porodu mi przyspieszył- na 22 stycznia, bo niby jest 19 tydzien ale dzidzia wyglada tak jakby była w 20 tyg...
A co do płci- to on nie jest pewien- mowi,że tak do konca nie mozna stwierdzic bo moga to byc jaderka a moze to byc łechtaczka:-DAle na 55% chłopak....W kazdym razie na razie mam sie nie nastawiać całkowicie na dziewczynkę a na nastepnym USG bedziemy szukac chłopca...Hmmmm- dziwne...A ja chciałam dziewczynke:-(

Chwilowo wpadlam , sama podlaczylam sobie kompa bo przez chwile meza nie ma . Dzidzia zazdroszcze ci ze juz masz koniec remontu u mnie jeszcze troche to potrwa. Esti dziekuje ci bardzo za informacje, jestem ci bardzo wdzieczna:-) , i o wiele spokojniejsza. Agnie nikt na ciebie sie nie obrazil my tylko wypowiedzialysmy swoje zdanie na ten temat. A to ze np. mialam weselicho takie typowo polskie to tylko dlatego ze to jedyny taki dzien w zyciu i po tym zostaja naprawde piekne wspomnienia Sylka pewnie wie o czym pisze:tak::-) takze nikt tutaj na ciebie sie nie obraza, z czasem zobaczysz sama ze milo bedzioesz wspominala ten jedyny i piekny dzien. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia i czekamy zniecierpliwoscia na relacje i fotki. Pumi te majtochy i maszynki byly super:-D

Esti nie napisalam jeszcze ze ciesze sie ze jest u ciebie wszystko wpozadku. Asia z twojego szczescia tez sie ciesze. MoMi dobrze ze juz sie z mezem pogodzilas:tak: Ale fajnie sie dzien zaczal same dobre wiadomosci i oby tak dalej:tak:

Asia - supcio że z dzidzią oki - szkoda że nie chciała pokazać płci - oby nie zrobiła rodzicom psikusa i nie czekała z tym do porodu:-)

Czesc Kochane.... ale u mnie zimno, mam gesia skorke- jak to D mowi- kacza...hihihi...
Momi ale Ci zazdroszcze( tak pozytywnie), ze Twoj maz w ramach przeprosin wzial Cie na zakupy- ja na cos takiego nie moge liczyc niestety, ale moze sie to zmieni....
Milego dnia Ci zycze i tez chialabym, zeby D gdzies musial wyjechac na kilka dni..... wtedy by moze wszystko wrocilo do normy....
Asia S super, ze z Dzidzia wszsstko wporzadku.... a co do płci to poczekaj skoro lekrza nie ma pewnosci to nie nastawiaj sie, a noz bedzie dziewczynka.....
Mili wspolczuje CI tego remontu... nam sie skonczyl- za nie dlugo ide sobie tam sprzatac, ale jeszcze mamy czyscic wykladzine i przez to do konca nie wysprzatmy, ale zawsze to juz koncowka i D bedzie spal normalnie a nie na ziemi.... ten remont chyba go wciagnal w jakis dol... tzn.wiecznie "balagan" spanie byle jak to chyba wykancza.... wzial dzis urlop- moze mi znowu pomoze- tzn. na pewno...
mam nadzieje, ze jak tam pojde to spedze milusi dzien z moim przyszlym malzonkiem......
narazie uciekam robic sniadanko
milego dnia Kochane

Helenko odezwij sie co tam u Ciebie slychac??

Mili grubasku kiedy sie wkońcu spotkamy :dry: chyba w szpitalu jak urodzisz:wściekła/y: Chyba niezapomniałaśo swojej najlepszej koleżance :confused:

Pozdrawiamy wszystkie stycznióweczki i ich dzidziole

Dzidzia - najważniejsze jest dobre nastawienie - spróbuj mimo remontu i wszystkiego co negatywne spędzić super dzień z D. - może zrób dla niego coś miłego czego dawno nie robiłaś - tak żeby poczuł jak bardzo go kochasz i jak wiele dla ciebie znaczy - w dobrej atmosferze przypomnicie sobie jak to było na początku waszej znajomości kiedy ma się motylki w brzuchu i świata poza sobą się nie widzi...:-)

reklama
Remont! zazdroszczę wszystkim tym, które go właśnie kończą. U nas wszystko w proszku, bo Mążuś się teraz przygotowuje do rozmowy kwalifikacyjnej i nastąpiła przerwa. Zważywszy na to, że zaczęliśmy przed urlopem, to właściwie od miesiąca mamy bałagan a nadal wszystko w rozsypce.
No ale tak trzeba czasami, jeśli dla Mążusia coś jest naprawdę ważne.

Do góry