reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no właśnie Asia, żeby często kontrolować. a ja bym tak chciała:tak::tak:
Myszorka lekarze są, i to nieprawda, ze wszyscy już mają posady na kanarach lub gdziekolwiek
. po prostu maja własne prywatne kliniki i mają gdzieś przysięgę którą składali wolą zdzierać z nas prywatnie, a przecież i tak płacimy ubezpieczenie, nie wiem po co?:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Dokładnie płacimy kupę kasy na ubezpieczenia a i tak nic ztego nie mamy...
Jesli chcesz szybko cos załtwic to i tak musisz zapłacic.
Moj dziadzio ma nowotwor i od jakiegos czasu tuła sie biedak po lekarzach bo wszedzie trzeba czekac...To jest jakies nieporozumienie z nasza słuzbą zdrowia. Nie chce tutaj wygłaszac swojego sprzeciwu co do lekarzy, bo uwazam,że oni nie sa winni- tak po prostu funkcjonuje nasze państwo i juz:wściekła/y:Ale sie nakreciłam

moze i tak ale to ci wyżarci u nas jest kiepska i cieżko o lekarzy i szczerze jak ktos w tym nie siedzi i nie wie jak pracują lekarze powiedzmy na specjalizacji bo tak jest moj mąż to tego nie zrozumie tylko liczyć liczyć i liczyć umiecie a moje dziecko taty nie widzi czasem tydzień bo do pracy wyjeżdza jak śpi i wraca jak śpi !!!!!!!! a na etacie 1040 z ł!!!!!!!!!!!!!!! i nawet kredytu na mieszkanie nie mogliśmy z ta pensja dostać
a do tego kury OBOWIAZKOWE do specjalizacji ŁÓDZ WROCŁAW WARSZAWA za własne pieniądze zakwaterowanie i wyzywienie dodatkowo wieć gdyby nie rodzice to......... a zresztą PRZYKRO CZASEM WAS słuchać

Myszorka ale nikt nie ma pretensji do lekarzy...Ja wiem jak oni pracują- prywatnie mam stycznosc z lekarzami- w rodzinie mam kilku i tez po specjalizacjach. Widze jak ciezko pracują, czesto ponad swoje siły i kosztem rodziny zeby cokolwiek zarobic. Tu mozna tylko obwiniac nasze panstwo, ktore tak funkcjonuje nie dajac pieniedzy na słuzbe zdrowia. To jest zawod naprawde niedoceniony!!!

Własnie czytałam lutóweczki...i tak mi sie przykro zrobiło:-(
Jedna z dziewczyn wyczytała na jakims innym forum o kobiecie ktora urodziła malenstwo w 23 tyg ciazy i nie dało sie malenstwa uratowac. BOZE jakie to przykre...popłakałam sie

Myszorka ty sie tak nie denerwuj od razu.:no::no:
sama też znam kilku lekarzy i w moim przypadku jest tak jak napisałam. Nie opłaca im sie pracować państwowo. Dlatego pozwalniali sie z pracy a , że maja soje prywatne kliniki to nie zostają na lodzie.
Twój mąż dopiero zaczyna więc jest w innej sytuacji, ale zwykle nawet ci początkujący mają rodziców lekarzy z prywatną kliniką lub przejmują interes po rodzicach i oni tam dorabiają prywatnie:angry::angry:

Sylka dziękuję :-) nam tez się podoba:-D idealnie pasuje do nazwiska ;-). Teoretycznie jest to zrobnienie od Apolonii, ale moja córcia będzie miała na imię po prostu Pola :-D Apolonia jakoś tak dziwnie brzmi;-)

Justice jak tam chcesz i tak mi sie podoba,:tak::-):-):-) ale zastanów się bo jak będzie dorosła to będzie brzmiało Apolonia tak dystyngowanie i szlachecko:-):tak::tak::tak:, a teraz jako maluszek to rzeczywiście może trochę dziwnie.
ale dziecko w końcu dorośnie:-D:-D:-D

A słyszałyście o pieluszkach PoPoLINI, wyglądają jak te jednorazowe, ale są wielokrotnego użytku i można je prać:szok::szok::szok:
czy ktoś juz o tym słyszał?w gazecie wyczytałam, ze na 2,5 roku wystarczy 18 pieluszek:szok::szok::szok::szok:
czy to możliwe?

reklama
Asia ja staram sie takich historii nie słuchać, nie czytać i nie oglądać.:no::no: wiem, że to trochę egoistyczne :-( z mojej strony ale nie czuje sie potem dobrze psychicznie.:no:
a jak mama szczęśliwa to i dzidzia szczęśliwa:tak::tak:
ale również mi przykro słysząc takie rzeczy. :-(nie już nie myślę, i nie piszę:no:

Do góry