reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mi mężulek też ostatnio obcinał paznokcie u nóg, :-):-)
co prawda brzuszek jeszcze mały i z pewnością bym dosięgnęła ale trochę było mi niewygodnie:tak::tak:
a paznokci u nóg nie maluje odkąd dowiedziałam się , że nie można , bo jakby coś się działo to właśnie widać na paznokciach, to zapobiegawczo nie maluję ani u rąk ani u nóg.
no i nie muszę malować, bo przed ciążą, to miałam takie marne paznokcie, ze musiałam malować, żeby mi sie nie rozdwajały i nie łamały się , a teraz mam piękne długie paznokcie bez malowania:tak::tak::tak:

ach ta lasagne może jutro tez zrobię. tak dawno jej nie jadłam, bo to trochę dużo roboty, ale jak rozłozyłam sobie krokiety na 2 dni to i lasagne zrobię:-p

Esti ale ty kuchara jesteś, ja przy tobie to wymiękam. hihihi
mężulek wyjechał na szkolenie i myślałam, ze będzie mieć tam takie żarcie, ze w domu nie będzie chciała jeść, chociaż gotuję rozmaite dania, ale mnie pocieszył, ze bez żadnych rewelacji, że poprzednim razem było o wiele lepiej.
ale ja tak myślę, ze tym razem nie zaoszczędzili na hotelu, bo był podobno nie z tej ziemi:-)

jak będę u gina to tylko zapytam o tą wadę

reklama
Agnie ty się nie przejmuj,:no::no:
my jak robiliśmy lasagne pierwszy raz to nie obgotowywaliśmy płatów w ogóle, bo tak było na opakowaniu napisane i za mało sosu beszamelowego zrobiliśmy.:tak::tak:
Efekt był taki, ze te końce płatów co wystawały tak nam podniebienie porysowały, ze więcej o niej nie chcieliśmy słyszeć.:no::no:

ale ja potraktowałam to jako ujmę na honorze i następnym razem zrobiłam sosu beszamelowego z litra mleka:szok::szok: a płaty obgotowałam jakieś 5 minut, potem zalałam zimną wodą ale nie wyjmowałam z garnka i ręką pomieszałam i jakby co to delikatnie w wodzie je rozwarstwiłam.:tak:
zresztą do wody należy dodać trochę oliwy, może tego nie zrobiliście? albo wylałaś płaty od razu po ugotowaniu na durszlak?
bo ja tez tak zrobiłam kiedyś, bo się zapomniałam.
tez zostało mi mało płatów, tylko, ze zawsze gotuję, 2 albo 3 płaty więcej, bo lubię to wcinać samo, jak mi zostaje, ale dzieje sie to raczej rzadko bo jak robie lasagne to w takich ilościach jak krokiety hihihi,
bo mi wszyscy znajomi zjeżdżają do domu jak wywąchają moją lasagne. nie mówię już o szwagrze i teściowej bo wszystko wcinają jak leci hihihi
i wcale się nie chwalę:-p

Ale dzień!
Poczytajcie co mi się dzisiaj stało:) pierwszy raz słyszałam zeby dziewczynka miała fiusiaka, oczy wywaliłam jak zobczyłam na usg u mojej "marysi" jajka i fajfuska hihihi ,najgorsze jest nastawienie, dobrze ze jeszcze nic nie pokupiliśmy .Jak bede w ciąży z drugim dzieckiem to juz nie bede chciała wiedziec co będzie. Miałam jeszcze takie chwile ze jednak może to być chłopak bo jednak moe zawsze sie coś podwinąc, tak wiec usważajcie mamuski zeby Wam nie wyskoczył siusiak zamiast cipeczki jak urodzicie, albo na usg.
Ah to moje nastawienie, czuje sie jak wtedy kiedy dowiedziałam sie ze jestem w ciąży.Czy jestem rozczarowana? troszke;( bo myslałam ze bede pleść warkoczyki a tu.. trzeba bedzie motor kupić:p Byle było zdrowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

joaa: Ale jazda :-D Ja to już na dziewczynkę się nastawiłam, zobaczymy, jeszcze jedno usg, mam nadzieję ze nagle siusiak się nie pojawi ;D
Anja: Podaj mi ten system, bardzo bym chciała to krócej robić :)

Już zjedliśmy i muszę przyznać, że nam smakowało :))))) Zjadłam dwa duże kawałki :p A jeszcze zostało mnóstwo na jutro ^^

Ja tez sie nastawiłam, jak to jest ze kobiety chca miec dziewczynki, troszke jest mi przzykro, ale nie chce zeby moj synus był niechciany hihihi, kocham Go, i czy to dziewczynka czy chlopczyk nie ma różnicy ale dziewczyny nie nastawiajcie się- to jest straszne, bo jak na usg nic nie ma to znaczy ze dziewczynka ale nie do końca bo może sie podwinelo co nieco, a jak juz powiedza ze chłopak to w 100% bo juz sie nie moze podwinąć:) Muszę teraazz czasu żeby sie przestawić, adas mnie juz ochrzanił ze ie dołuje bo ma byc chłopak ,wcale tak nie jest poprostu nastawienie robi swoje, trzymajcie sie :(

reklama
Mi lasange zajmuje 1, 5 godziny ze wszystkim :tak:Ja zawsze używam surowych płatów , nigdy nie gotuje.........Dużo sosu beszamelowego i dużo sosu w mięsku, już bym chętnie zjadla, a tu do jutra czekać:no:
Sylka w końcu szkołę spożywczą kiedyś skończyłam:-D i po babci talent, ale jestem skromna hi hi hi
Agnie pomalutku i wszystkiego się nauczysz .........A mężusiowi Twojemu smakuje to sie nie przejmuj, w końcu chęci się liczą:-)
Pandorax a w ciąży lepiej nie używać depilatora ze względu na to, ze naczynka są bardzo słabe i kruche i może dojść do ich popękania i zrobią się tzw, pajączki.Tak a tylko piszę jako kosmetyczka, zeby potem nie było pamiątki;-)
Zaraz Wam napisz ę coś na wesoło:-D

Do góry