reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Pumi, powodzenia życz siostrze, fajnie tak razem:-).
A moja koleżanka już wczoraj urodziła. Już - dopiero! bo termin miała na zeszłą niedzielę, i już nie mogła się doczekać. Mała zdrowa, 3200 żywej wagi, 56 cm i 10 w skali Apgar. Cieszę sie razem z nią jak dzika:-D

reklama
Pandi
xx_brawa_01.gif
gratulki dla kolezanki.
Moja szwagierka bedzie rodzic na dniach wiec ja juz jak na szpilkach czekam az pojedzie na porodowke. Siostra w polsce - daleko ale gg w koncu istnieje hihihi
Znowu mam napady glodu co 30 minut. waze juz 67 kilo
xx_szoking.gif

Maghda, w pelni rozumiem twoja decyzje, takie fanatyczne podejcia, no to sprobujemy naturalnie-moze sie udac, cholera jasna to nie bieg na 60m, a jak sie nie uda...:no:to nikt nie odpowiada, za twoja utrate zdrowia czy niedotlenione dziecko i tragiczne tego konsekwencje.200%poparcia:-)ja nie jestem jeszcze zdecydowana, bo bym wolala rodzic w prywatnej, ale od tamtego roku zdrozala z 3000tys na 4500.
tez sie boje rodzic w panstwowej, bo kobiety wychodza z trauma, NFZ nie ma pieniedzy na zzo:crazy:grrr, zobaczymy, mam w planie zobaczenie jeszcze innych klinik

Maghda rodzisz w klinice Damiana?? Jeżeli tak to z ciekawosci ile bedzie kosztowac cc, bo na ich stonie jest niby napisane ale ciekawi mnie czy to koncowa cena czy jeszcze cos jest.
Kolezanki ze wskazaniem do cc rodziły na Żelaznej, były zachwycone. Cały koszt tam to 2000 zł.

Paulinek- ja tez czytam posty z galami na wierzchu odnosnie personelu w polsce. Jednak balagan w USA balaganem ale opieka i podejscie personelu na miare 21 wieku. Szwagierka niedawno wrocila z wycieczki do Polski i miala okazje byc w polsce w szpitalu i opowiadala o traktowaniu pacjentow- nie do wiary jak pielegniarki i lekarze moga byc tak bezczelni i aroganccy. Ja mam tylko nadzieje ze nie w kazdym szpitalu jest taki horror bo to personel jest dla pacjentow a nie na odwrot. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam. Jednak przepasc miedzy tu i tam jest ogromna!

Pa ulinek, chodzi o to, ze w pantwowych szpitalach jest DUZY PROBLEM ze znieczuleniem, problemy z szybka decyzja na CC-bo to kosztuje wiecej wiec zwlekaja z cc a to moze miec swoje konsekwencje w zdrowiu/zycia dziecka, secundy decyduja o niedotlenienie:wściekła/y: etc etc, wiem,ze to kilka dni, ale "rodzic po ludzku" kiedy nie mozesz miec swojej poloznej w szpitalu, w wyniku babyboom po porodzie lezy sie na korytarzu i nie mozesz sobie wczesniej zamowic zzo, to troche nie ludzkie jak dla mnie, ale moze zbyt dlugo mieszkalam za granica i czesto polskie absurdy i przepisy mnie dobijaja:wściekła/y::baffled:

reklama
Hej:-D
Niestety podejście personelu wszędzie jest do dupy.............Łaskę robią że Ci pomogą przy dziecku.Jeśli trafię na położne , które wykładają u mnie w szkole rodzenia to będzie super!!!!!!!!!!!!
A ja zakuwam do jutrzejszego egzaminu, zaczęłam dopiero 2 godz temu i mam dosyć, ale chyba już umiem, niedużo materiału jest.
Więc jutro o 8:50 egzamin........
Co do przemiany materii to okej, taka sama jak przed ciążą.:rofl2:
A glukozę miałam 102 więc chyba dobrze:sorry:

Do góry