reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

tesciowka zajefajna...w niedziele miala rodzine, przyjechala ciotka Lukiego, troche walnieta ex polozna (sprawdza np sklad mineralow w wodzie niegazowanej):wściekła/y::wściekła/y:
no i mialysmy "troche" inne zdanie na temat porodow i tesciowka caly czas 3mala moja strone, a tamta gadala takie sredniowieczne bzdury,tragedia, potem walnela haslo "nie wie co wy od tych Kaczynskich chcecie,ja ich bardzo lubie" hehe.mieszka w szwecji od 30 lat i troche nie kuma:no:tak czy inaczej nie ma problemow z tesciowka, nigdy sie nie wtraca, nie namawia nas do slubu a traktuje mnie bardzo przyjacielsko i wiem,ze nie bedzie problemow zostawic z nia mala i pojsc do kina:happy2:

reklama
dziewczyny gratulki:-):-):-)
Pumi dla siostry
Pandi dla koleżanki
no i dla Esti za dzienny makijaż

a co do porodu to sama sie zastanawiam czy nie rodzic gdzieś w mniejszym miasteczku niż u mnie przy tej znieczulicy:no::no:.
już kilka moich koleżanek wybrało taki mały szpital i sobie bardzo chwalą, ze indywidualne podejście i do każdej po imieniu się zwracają, i że w ogóle nie ma porównania:shocked2::shocked2:

nikogo nie ma?:confused:

ale ja i tek nadrabiam i piszę odnośnie waszych wypowiedzi.
Anja to cudownie , ze Nadia zdrowiutka i rzeczuywiście duża . Ty chudzino wazyłaś przed ciążą 46 kilo!!!!:szok::szok::szok:

Esti a co do masażu nóg is tóp na koniec męczącego dnia? a i co polecisz na skórę twarzy , zważywszy na nasz stan i porę roku?

nie wiem co wy macie z tymi słodyczami:confused:. Dla mnie mogłyby nie istnieć. Ze słodyczy to pije słodzoną herbatę( bo przed ciąża to nawet nie słodziłam) i jem jabłka, czasami marsa lub mr biga:sorry2:

Pumi
świrusko:-):-):-), spokojnie ja też odkąd wiem , ze jestem w ciąży to przepracowałam jedynie miesiąc czasu i ciągle na l4 ale dobrze mi z tym. czasami się nudzę ale net dostarcza dużo zabawy i rozrywki a jak nie to nawet zakupów jeśli nie masz samochodu hihihihi

Sylka- ja wlasnie tez tak sobie mysle- czy jednak nie wybiore mojego rodzinnego małego miasteczka...
A tak swoja droga to miałąs owocny weekend. Kanapa, komoda, zabaweczki- hmm miodzio;-)

a Słodycze- mniam mniam. Ja to bym mogla pozerac slodkie bez opamietania. A nie przytyłam wcale duzo. Na razie 7 kg. Waze 56 kilo a chciałabym wiecej....
A herbaty tylko nie słodze- ale za to dodaje do niej miodu:-)

Słodycze! Marzenie!:-):-DWczoraj wymusiłam na małżonie, że po porodzie ma kupić dla mnie coś słodkiego - obojętnie co byle dużo:-D
Wczoraj zrobiliśmy szał zakupów i uzupełnialiśmy wyprawkę o drobiazgi (które nas wyniosły fortunę) czyli pampersy w ilosciach hurtowych, wilgotne husteczki do pupy, kosmetyki dla młodego, zapas kosmetyków dla mnie, hurtowe ilości podpasek i wkładek laktacyjnych (różnych do wypróbowania Penaten, Avent, Canpol), nożyczki do paznokci , szczotkę do 3 włosów:-) i innne takie. Wyglądaliśmy jak zesłańcy z taką ilością rzeczy:-). Jeszcze musimy kupić materacyk do łóżeczka i przescieradła.Mój małżon był zdziwiony ze taka mała istotka a potrzebuje tylu rzeczy:-D
Mam pytanie - czy macie jakieś opinie natemat wkładek laktacyjnych? Które najlepsze a których unikać?

hej hej,
Pumi, ja pamiętam jak jeszcze tydzień temu byłam przerażona że bedzie to jednak chłopak- jednak przyzwyczajenie robi swoje, teraz juz sie przyzwyczaiłam ze bedzie to chłopak, a tak wogole to w tym momencie mam nadzieje zeby było tylko zdrowe, nie ważne co będzie, choć przy drugim nie chce wiedzieć co będzie, niestety lekarz tez sie myli- A NIE POWINNO TAK BYC!!!
Ja dostałam dużo ciuszków i po chłopczyku i po dzewczynce więc za duzych rozczarowań i zmian nie było, tylko imię sie zmienił z Marysi na Michałka:p

reklama
o rety! ale naprodukowalyscie od rana.
Moj kot tez zamieszkal w wozku dzidzi chyba jak u Szczypawki?
Wspolczuje z ta gluzkoza dziewczyny. Ja bez slodyczy- umieram.
Co do usg- to wlasnie w USA uwazaja ze usg jest raczej niewskazane w nadmiernych ilosciach i jak jest wszystko oki to robia tylko jedno ktore trwa 1,5 godziny. Ja mialam wiecej bo u mnie nie bylo w porzadku. Ale juz chyba nie bedzie wiecej do porodu.
Co do kremu z Avonu- to myslicie ze jest szkodliwy jesli smaruje nim uda? kurcze bo ja nie wiem?
Sylka - wstaw zdjecia tej zabawki prosze, prosze, prosze!!!!
Dzieki za gratulacje dla siostry- w sobote ja dopadly mdlosci hihihi

Do góry