reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

nie wypowiem się o butelkach bo Piotrek nie korzystał z nich (no sorki w grudniu po porodzie parę razy z aventowskich) potem był tylko cyc A jak przyszło do picia do przez pół roku musiałam mu dawać łyżeczką bo za chiny nie chciał pić z butelki Czasem bardzo rzadko pił z niekapka Dopiero jak skończył rok zaczął pic z kubka treningowego (taki ze słomką) Smoczka miał przez ok 3msc potem sam zrezygnował Nie miałam problemu z odzwyczajaniem

reklama
Agnie moja szwagierka ma 0 Rh- a jej mąż A+ i jej lekarz powiedział, ze musi brać immunoglobulinę bo inaczej może dojśc do zatrucia ciążowego.:baffled: i to też jest ich pierwsze dziecko.

Jak rzadziej tu wpadam to tylko zdążę ewentualnie poczytać, ale już z dzieleniem się wrazeniami nie nadążam:shocked2:.
Kupiliśmy dziś becik dla Fikołka - fioletowy z zielonymi lamówkami, w kolorach pokoju:-). A wczoraj nabyłam zasłonki i poduszkę do kompletu, ale będę musiała podoszywać materiał, bo były niewymiarowe. I będę dopracowywać lampkę, bo nie było takiej jak chciałam - przeróbki kolorystyczne, jeszcze nie wiem jak. Może jutro porobię jakieś zdjęcia - to wkleję.
Ale słuchajcie, zastanawiam się nad fotelikiem do auta. Wiecie coś o jakichś sprawdzonych? na co zwracać uwagę przy wyborze?:confused:

e-stera, zgubiłam się w tych wskazaniach odnośnie zabiegów kosmetycznych w ciąży. Co nam wolno? Myślałam o oczyszczaniu, ale ręcznego nie cierpię (mam cerę naczynkową ze wskazaniem na trądzik różowaty), mikrodermabrazja i jonofreza (czy jak to się tam pisze) podobno zakazane. Narazie stosuję w domu peeling enzymatyczny.

Na rozstępy stosuję krem firmy rubella DeBa, tani, nie pachnie zbyt intensywnie i jest na bazie olejku migdałowego (zalecanego właśnie w ciąży). Narazie nic się nie pojawiło, ale 12 lat temu jak przytyłam masakrycznie 18kg:szok: to mi sie pojawiły, ale wtedy niczego nie stosowałam. I nie byłam w ciąży. Podobno dużo zależy od genetyki,:confused:

Pandorax to niestety nie możesz sobie zrobić żadnego oczyszczania oprócz manualnego, bo wszystkie inne są z użyciem prądów.
Tylko masaż twarzy i jakieś algi.Peeling enzymatyczny ale przy Twojej cerze raz w miesiacu wystarczy

Dzięki e-stera za szybką odpowiedź:-D
A te foteliki maxicosi widziałam, ale drogie:-(, ale dziekuję Anja za podpowiedź. Będę niestety szukała czegoś innego.

heloł mamusie,

skoro tak sie pytamy co myslimy na temat wozków, kremow , fotelików, to ja moze sie zapytam o jedną rzecz.
Rosną nam brzuszki, mamy problemy z zakładaniem butów, z nachylaniem się, a jak sobie radzicie z depilacją?? Ja nogi daje rade depilatorem ale krocze musi mąż, a ze robi to po raz pierwszy to w sumie bardzo nie zgrabnie, wiec może jakoś sobie inaczej z tym radzicie??

Dzień dobry :happy:
Ja nie wiem dlaczego ja wiecznie taki ranny ptaszek...Zaraz do pracy idę(a póżniej do poniedziałku wolne) ale musiałam jeszcze cos niecos do mamuni napisać.Więc zajrzałam także do Was :happy: Dzisiaj w nocy o 3:00 obudził nas zesłany za rozrabianie za drzwi pokoju kocurek.Jak go wpuściłam od razu zaniósł sobie jakis woreczek foliowy do wózka i tam z nim walczył...Dodam tylko,że woreczki foliowe czy nakrętki od butelek to najlepsze zabawki i wszelki piłeczki nie wspominajac juz o myszkach nie spełniają jego oczekiwań.Tak donosnie z nim walczył,że w końcu włączyliśmy sobie film,obejrzeliśmy i dopiero po 5:00 poszlismy spać...

Ja sobie zarówno z goleniem nóg,krocza jak i zakładaniem butów radzę dobrze jak na razie.Po prostu siadam w brodziku i tym sposobem mam dostęp wszędzie,gdzie chcę :happy: Samodzielnie obcinam sobie również paznokcie u nóg i jakbym miała zapędy to nawet mogłabym je malować ale w okresie jesienno-zimowym nigdy tego nie robię :sorry: Brzuszek mi rośnie i jak Zuzka sie wierci to widać przez skórę każdy jej ruch.Za to muszę się pochwalić,że od ostatniej wizyty nie przytyłam!Ciekawe...Bo naprawdę wyrażnie widać,że znów mi brzusio pęcznieje...

Miłego dnia dziewczyny! :happy: Jak będę się dzisiaj obijać w pracy(a na to się zanosi) to będę się odzywać.Obym tylko nie miała takiego dnia jak wczoraj bo myślałam,że umrę...Za to wieczorem mnie na amory wzięło ;-) Nie orientujecie się do kiedy nam można?Bo wiem,że pod koniec ciąży seks może wywołać poród...Wolałabym jednak nie...

reklama
Witam! Albiniec mój gin nie kazał kontrolowac glukometrem bo wtedy cukier był pod górną granicą. Teraz pewnie będę musiała. A cc i tak mam mieć ale teraz zaczęłam sie martwic czy w tej klinice mnie przyjma bo oni biorą tylko ciąze niepowikłane. Ale skoro nie przeszkadza im moja niezgodnośc serologiczna to liczę ze ewentualna cukrzyca również. Jesli nie to nie wiem jeszcze co zrobię.
Wydaje mi się ze lekarz twojej szwagierki myli pojecia - zatrucie ciażowe to nie niezgodnośc serologiczna! Jesli nie ma przeciwciał to immunoglobuline dostajemy po porodzie - tez mam A (-). Przy pierwszym dziecku ryzyko że cos sie stanie jest minimalne. Niebezpieczenstwo istnieje dopiero przy drugim dziecku.
Kupiłam ręczny laktator Medeli bo myslę że bedę go uzywać sporadycznie - bedę siedzieć w domu. I profilaktycznie 1 butelke Aventu - na wszelki wypadek.
Nie mam problemu z goleniem:-), najgorzej się spi - budze się bo jest mi niewygodnie.

Do góry