reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Wróciłam własnie od Mamy bo dostałam juz z ZUS pismo, ze mi przyznali zasiłek rehabilitacyjny na 2 miesiace :-).
Matka zobaczyła moj brzuch i mowi ale ci sie obniżył brzuch :confused2:, nie wiem co mam o tym myslec czy to dobrze czy nie. Za to odebrałam dow osobisty miałam czekac miesiac do 16 listopada, potem mi powidzieli a gdzie tam teraz 2 miesiace sie czeka. Maż zadzwnił do Wielkiego Brata z MSWiA;-) i mam dow. juz dziś :-).
Młody szaleje mi strasznie, nie wiem jak tam z wami? jak wasze dzieci ?ale moj to juz przegina sie na wszelkie sposoby :D.
Helenko - ja pozostawie bez komentarza opinie na temat twojego męża. Osobiście łeb bym mu u.......ła przy samej dupie albo kazała wyp......ać. sorki ale mnie ponosi jak jakis samiec tak traktuje kobiety.:crazy:

esti- pieknie ten indor na tym zdj wyglada. Na szczescie moj nie znalazl nigdzie w sklepie i swieta w tym roku nie obchodzimy. Kazalam od razu rozpuscic wici po rodzinie ze w tym roku ja organizuje wigilie zeby nie bylo znowu niedomowien przed swietami. W tym roku sie moge poswiecic na stanie przy garach bo jak sie mala pojawi to ani mi w glowie nie bedzie przygotowywanie swiat.

Moja Nadusia jakas spokojna od 2ch dni...za spokojna:confused2:ale liczylam ruchy i niby ok ale oczywiscie sie zaczelam martwic:no:w sobote ide do gina, zobaczymy co powie i czy bede iala KTG- w sumie to powinnam

Albiniec prawdłowo brzuch się obniża 2, 3tyg przed porodem, ale u niektórych kobiet może się obniżyć miesiąc.Tak na wykładzie mówił wczoraj profesor ginekologii:tak:
Więc się nie przejmuj.A może po prostu brzuszek urósł i grawitacja sprawia że idzie do dołu i dlatego tak się Twojej mamie może wydawać.A jeśli czujesz że łatwiej Ci się oddycha to znaczy że się obniżył.
A kobiety, które mają cukrzycę ciążowa rodzą podobno duże dzieci:sorry:

gips narazie dwa tyg bo to jest pekniecie a potem zobaczymyco powie lekarz
a na swojego faceta przestalam zwracac uwage nawet mu nie powiedzialam ze to chlopiec dowie sie jak urodze jak on mnie olewa to ja jego tez
Wage dzieciatka ten sam lekarz sprawdzal mi jak rodzilam Lukasza jak mnie przyjmowali na porodowke powiedzial 3500 i Lukasz mial taka wage teraz tez widze ze mam wielki bzruch i dzecko jest duze czuje to po kopniakach za dwa tyg ide znowu tozrobi mi tez usg i pomiezy dokladnie raczki i nozki teraz tylko patrzyl czy sie nie odkleilo lozysko i bylo widac jaderka wiec na 99% chlopak
Ide lezec bo mi noga chce odpasc z bolu

Anja powinno być 10 ruchów dziecka w ciągu 12 godzin np od 9-21 jeśli jest 10 to spoko jeśli mniej to trzeba jak najszybciej do szpitala się zgłosić.A jeśli więcej to ok:tak:.Wczoraj był na temat ciąży wyklad;-)

mi tez obnizyl sie brzuch juz tydz temu a to jeszcze 1,5 miesiaca a wczoraj podczas upadku dziecko ulokowalo glowke w miednicy i jest gotowe do porodu (gdybym miala rodzic naturalnie)

Estera duże dzieci podczas cukrzycy ciażowej rodzą sie jedynie wtedy gdy sie nie dba o to co sie je. W 90 % rodzą sie zdrowe i standardowe a w sumie to nie chodzi o to, ze są duże tylko mają obrzęki, czyli przerost brzusków, rączek nożek, są po prostu obrzmiałe.
Nawet matki nie majace cukrzycy a jedzace niezdrowe cukry, ziemniaki, ryże itd. rodzą olbrzymie dzieci .bo dzieciaczki one to zabierają a nie maja na tyle rozwiniętej trzustki zeby to strawiac insuliną.

reklama
Anja, pokoik śliczny - podoba mi się zwłaszcza ten żywy zielony kolor na ścianach:tak:
Helena, ja Cię normalnie podziwiam, nie wiem jaką Ty masz konstrukcję psychiczną, chyba z żelazobetonu - ja bym się dawno poddała. Albo wyprowadziła.:wściekła/y: Osikaj wszystko teraz i duuuuuużo odpoczywaj.

Byłam dziś u endokrynologa na kontroli (od lat jestem "podejrzana") - niestety spadł mi poziom hormonów tarczycy, muszę brać jakieś hormony. :-( Podobno w ciąży to możliwe, ale częściej zdarza się na początku ciąży. Ważę jak trzeba 6,5 na +. tylko kolejny termin wizyty mi wyznaczyła na środek tego tygodnia, kiedy mieliśmy wyjechać - nie wiem czy teraz w ogóle się to uda:baffled:

Do góry