reklama
Pandi- to sie nazywa posiew z pochwy lub odbytu a dokladniej mikrobiologiczne badania przesiewowe ( screening strategy) na obecnosc bakterii Streptococcus Agalactiae czyli GBS. Nie wykryta moze spowodowac posocznice u niemowlecia.
Przygotowalam sie sumiennie bo musialam po angilesku tlumaczyc w szpitalu o co mi chodzi i dopielam swojego bo badania bede miec w 37 tc : )))
Przygotowalam sie sumiennie bo musialam po angilesku tlumaczyc w szpitalu o co mi chodzi i dopielam swojego bo badania bede miec w 37 tc : )))
Witajcie,
ja włąśnie wróciłam z laboratorium, nie dość, że nikt nie zwraca uwagi na ciężarną, to jeszcze proszono mnie bym ludzi przepuszczała, bo pewnie jestem na zwolnieniu a ludzie się śpieszą do pracy. Zresztą zgodziłam się. A w kolejce przez całą ciążę nikt nawet nie zasugerował żeby mnie przepuścić. Też się biorę za sprzątanie na raty. Myślę że tak ze dwie godzinki a potem pojadę po prezenty, w tym roku 90% w Empiku tak że bez łażenia i wysiłku.
Dzięki Pumi za przypomnienie co to za badanie, jutro mam wizytę, też spróbuję wyżebrac, a jak nie to zrobię prywatnie.
Miłego dnia !!!!
ja włąśnie wróciłam z laboratorium, nie dość, że nikt nie zwraca uwagi na ciężarną, to jeszcze proszono mnie bym ludzi przepuszczała, bo pewnie jestem na zwolnieniu a ludzie się śpieszą do pracy. Zresztą zgodziłam się. A w kolejce przez całą ciążę nikt nawet nie zasugerował żeby mnie przepuścić. Też się biorę za sprzątanie na raty. Myślę że tak ze dwie godzinki a potem pojadę po prezenty, w tym roku 90% w Empiku tak że bez łażenia i wysiłku.
Dzięki Pumi za przypomnienie co to za badanie, jutro mam wizytę, też spróbuję wyżebrac, a jak nie to zrobię prywatnie.
Miłego dnia !!!!
Frodo- ja sie tez nie wysypiam.
Dzis mały dał mi w kość. Bolał mnie tak mocno brzuch,że musiałam chodzic. Lezenie sprawiało mi ból:-(
Jestem w pracy i od rana czeka na mnie wypisanie 120 kartek do klientow ze Szwecji, Holandii, Finalndii i innych dziwnych miejsc. A juz myslałam,że wyjda stad wczesnie
Dzis mały dał mi w kość. Bolał mnie tak mocno brzuch,że musiałam chodzic. Lezenie sprawiało mi ból:-(
Jestem w pracy i od rana czeka na mnie wypisanie 120 kartek do klientow ze Szwecji, Holandii, Finalndii i innych dziwnych miejsc. A juz myslałam,że wyjda stad wczesnie

szczypawka
Styczniowe mamy'08 Szczęśliwa mamusia
Czesc dziewczyny!
Wczoraj przespalam caly dzien i cala noc
Nie mialam ochoty juz rozmawiac o porodach,dzieciach,ciazach ani niczym takim-az mi wstyd
W nocy znow zaczely mi sie lekkie skurczyki i jak dotad nie przechodza.Zaraz sie wezme za jakies grubsze sprzatanie.Moze sie rozkreca
Ale juz sie nie nastawiam.Kiepsko ze mna.Cala ciaze bylo dobrze i myslalam,ze jak juz sie zacznie dziac to na maxa i bedzie juz Zuzia z nami.A tymczasem mam juz zaliczona wizyte w szpitalu i nadal jestem 2w1.
O 14:00 ide niezarejestrowana do doktorka i zarzadam przyjecia i sprawdzenia czy to,co mi odchodzi to czop czy juz wody sie sacza.Bo tylko to mnie martwi.Ale z mala wszystko ok. bo to akurat czuje.Jesli orzeknie,ze to wody i trzeba wywolac porod to chyba nawet sie uciesze :-)
Pozdrawiam Was serdecznie!3majcie sie!Bede sie odzywac oczywiscie ;-)
Wczoraj przespalam caly dzien i cala noc
Nie mialam ochoty juz rozmawiac o porodach,dzieciach,ciazach ani niczym takim-az mi wstyd
W nocy znow zaczely mi sie lekkie skurczyki i jak dotad nie przechodza.Zaraz sie wezme za jakies grubsze sprzatanie.Moze sie rozkreca
Ale juz sie nie nastawiam.Kiepsko ze mna.Cala ciaze bylo dobrze i myslalam,ze jak juz sie zacznie dziac to na maxa i bedzie juz Zuzia z nami.A tymczasem mam juz zaliczona wizyte w szpitalu i nadal jestem 2w1.O 14:00 ide niezarejestrowana do doktorka i zarzadam przyjecia i sprawdzenia czy to,co mi odchodzi to czop czy juz wody sie sacza.Bo tylko to mnie martwi.Ale z mala wszystko ok. bo to akurat czuje.Jesli orzeknie,ze to wody i trzeba wywolac porod to chyba nawet sie uciesze :-)
Pozdrawiam Was serdecznie!3majcie sie!Bede sie odzywac oczywiscie ;-)
G
goscinnie
Gość
Oprócz tego co Pumi do tego dochodzi jeszcze 3 badania posiew z szyjki macicy, zeby sprawdzić czy tam wszystko gra.
e-stera
Fan(ka)
Witam:-)
Ja jestem wściekła, miałam dzisiaj na 8 zgłosić się na KTG, pojechałam a położna mówi że mam przyjechać dopiero po 16 bo mają jakąś komisje która coś tam sprawdza............

zerwałam się o świcie z łóżka i musiałam wracać z powrotem do domu.Spać mi się chce, głowa mnie strasznie boli a sąsiedzi robią remont i zaraz mnie szlag trafi

Ja jestem wściekła, miałam dzisiaj na 8 zgłosić się na KTG, pojechałam a położna mówi że mam przyjechać dopiero po 16 bo mają jakąś komisje która coś tam sprawdza............

zerwałam się o świcie z łóżka i musiałam wracać z powrotem do domu.Spać mi się chce, głowa mnie strasznie boli a sąsiedzi robią remont i zaraz mnie szlag trafi

e-stera
Fan(ka)
Sylka możesz sobie założyć żele,ale cieńka warstwa się nie sprawdzi, bo szybko będzie się łamać.Zresztą pogadaj z kosmetyczką, bo ja akryli i żeli nie robię-nie lubię tego
reklama
e-stera
Fan(ka)
A tak w ogóle to jakiś nerw mnie dxisiaj od rana szarpie i jestem wściekła bez powodu