reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Esterka ogromne gratulacje dla waszej trojeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a u mnie cisza bylam na wizycie i tak jak myslalam ostatniej juz no i nic jeszcze sie nie szykuje do porodu szyjka zamknieta i dluga i lozysko jeszcze sie nie starzeje wiec jesli nic sie nie wydarzy do 3 stycznia to 4 mam sie wstawic do szpitala na 10 rano. i zrobia mi tam usg , ktg i jak jeszcze nic sie nie bedzie dzialo to poleze pare dni na patologii i wtedy mi wywolaja porod. boje sie okropnie ale pocieszam sie tym ze jak trafie do szpitala to moja lekarka bedzie miala wtedy dyzur

Hmmm.....Ktora to pisala,ze marudzimy ze skurczami?! :-) Ja liczylam na to,ze pojdzie wlasnie tak jak z Esti.Zacznie sie akcja i zakonczy sie rozwiazaniem.A nam cora kawaly urzadza :baffled: Jestem dzis taka padnieta,ze nie mam sily na nic.A tu nawet skurczem mi sie cora nie odwdzieczy za dzialania!ide sie napic herbatki z malin...kregoslup mi wyjdzie uchem zaraz chyba :-D Ale humorek nadal dopisuje mimo dluugich i wyczerpujacych zakupow....

wrocilam od fryzjerni i od razu zlapalam za telefon. Z wloskow jestem zadowolona i mam nowa koleznake heheh. Fryzjerka jest w 6 miesiacu ciazy i mieszka niedaleko mnie takze bedziemy sie z dzieciaczkami w parku spotykac kolo kwietnia .Dostalam od niej namiary na hiszpanska klinike gdzie wykonuja podobno super badania USG 3 i 4 D. Zadzwonilam i powiedzialam ze jestem w 34 tc i czy mnie przyjma - bo w szpitalu nic nie mowia jakie dziecko jest duze, ile wazy a przeciez to jest wazne! Facio poinformowal mnie ze kasuje 20$ za pierwsze 5 minut i jak nie bede zadowolona z tego co widzie na ekranie - przerywamy badanie. A jesli sie okaze ze dziecko jest na tyle male ze dobrze widac i zalezy ile jest wod i takie tam to kontynuluje badanie i wybieram sobie pakiet ile zdjec+ ile nagrania na cd itd.....
Zazwyczaj te badania wykonuje sie do 32 tc . Umowilam sie na czwartek na 7 p.m. i zobaczymy co z tego wyniknie

Kurcze szczypawka, to ktora z nas pierwsza. Ja miałam dzisiaj lekkie plamienie ale to rownie dobrze jeszcze z kilka dni moze potrwac. Bo skurczy porzadnych brak.

szczypawka, teraz to juz może zacznij się oszczędzać, bo rzeczywiście rozpakujesz się dokładnie w święta:sorry2:
agnie, mój brzuszek jest podobny - też spory:happy2:, a pierniczki dziś upiekłam - na zdobienie nie mam już siły. Jak długo chodzę i coś robię to mi się brzuszek napina i boli - tak piecze od góry:dry:

Pumi!Jesli od 2 tygodni nosisz sie z zamiarem umycia okien to ponos sie z nim jeszcze az donosisz ta ciaze!!! :-) Nie zabieraj sie za mycie okien!Ja pewnie bym sie wziela jeszcze gdyby nie fakt,ze mieszkamy na 10 pietrze i ewentualny skurcz na parapecie moglby sie zakonczyc nieciekawie...Zreszta jakby mnie mezus zobaczyl to chyba by mnie zabil.Przeszlo mi to przez mysl pare razy :tak: ale jak glosno tylko wspomnialam to sie na mnie rzucili wszyscy-w nikim wsparcia :sorry2: No i juz od 9 miesiaca jak nagle wszystko zaczelo sie zmieniac,zaczelam sie zle czuc i w ogole puchnac i nie wiadomo co jeszcze to odpuscilam sobie te okna juz na ten rok.Trudno.Na wiosne pomyje :-D Zreszta i tak nie mam ambicji zeby stac sie idealna pania domu...Za duza balaganiara ze mnie.To i tak sukces,ze sprzatam po sobie i wyglada jakos ten dom.Pedantki to ze mnie nigdy nie bedzie-i chwale to sobie szczerze mowiac :-D

Albi ja na ochotnika! :-D Tylko juz nie wiem naprawde jak tego dokonac :) ide jeszcze umyc podloge i bede sie musiala polozyc bo brzuszek brzuszkiem ale w kregoslupie jak mnie skurcze zaczna lapac to dopiero bede miala za swoje :-D hihihi! Pandi ja jestem dzisiaj juz tak wykonczone,ze mi wszystko jedno czy to bedzie jutro,pojutrze czy w swieta.Byle szybko!Ja chce moja mala(zlosliwa niestety) dziewczynke!!!!!!!Wszyscy maja dla niej prezenty na gwiazdke.My dzisiaj tez zakupilismy.Niech sie nie ociaga tylko wylazi :tak:

reklama
Szczypawka- u mnie wlasnie ten problem ze jestem pedantka do potegi entej!!!! znajac mnie to sie zabiore za te okna bo jak slonce przyswieci to mnie skreca na sam ich widok. Ale nie ma ich duzo i nie sa gigantyczne i otwieraja sie do wewnatrz i w poziomie tazke nie musze podnosic rak do gory ani jakos szczegolnie sie napocic. Wystarczy plyn do szyb i recznik papierowy.
A dzis wieczorem ide na mala imprezke urodzinowa do przyjaciolki
xx_tort.gif

I znowu wszyscy beda piwkowac
564.gif
a ja jak zwykle zostane nadwornym kierowca hehehe
565.gif

Do góry