reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Nanina- rzuc numer tele na pW to do Ciebie zadzwonie i moze dzis po poludniu podjade, po co bedziesz wysyłąc....
Co do szpitali w okoloicach Wro to ja tez stwierdziłam, ze jak sie cos zaczni9e dziac to jade do Trzebnicy- do Rawicza moge nie zdazyc....
Pumi- Ty wariatko jednak umylas te okna:wściekła/y:
A do mnie dzis miala przyjechac przyjaciolka ktorej nie widzialam 3 miesiace bo wyjechała do Dublina do pracy. Niestety wczoraj a raczej dzis rano wyladowala w Warszawie a ni8e w Katowicach i nici z naszego spotkania. I smutno mi bardzo:-(

reklama
Asia nie martw sie nic!Jak masz wszystko przygotowane to dojedziesz do Rawicza :tak: Chociaz tam rzeczywiscie droga nie najlepsza jest...

Po wczorajszym maratonie do poznych godzin wieczornych zgadnijcie jak sie dzis czuje....DOBRZE!Cala noc zero skurczy,brzuszek niby napiety ale twardy brzuszek to ja mam juz ponad tydzien wlasciwie bez przerwy.
Pobolewaniem w dole brzucha tez niespecjalnie trzeba sie przejmowac...Jasne,ze sie oszczedzac ale nie panikowac.Jak bylam w szpitalu to byla dziewczyna,ktora takie pobolewanie miala od poczatku 9 miesiaca a byla juz 9 dni po terminie...

Juz mnie zaczyna bawic szczerze ta gierka jaka nasze dziecko wyczekiwane,ukochane z nami prowadzi :-D Ae czekamy na nia tak bardzo,ze chyba juz bardziej nie mozna!I nie tylko my-cala rodzina,przyjaciele,znajomi...Ale my z pewnoscia najbardziej!

Mój synek własnie sie przebudził i robi gimnastyke w brzuszku :-D. Wiecie, ze juz nie mogę, chetnie bym poszła i juz urodziła ale z drugiej strony dobrze, ze młody ciągle w brzuszku, bo jeszcze kilku dni potrzebuje na antybiotyki.

Sylka, pierniczki sie udały,:tak: chociaż coś tam pokombinowałam w przepisie - bo ja zakręcona jestem;-) - dzięki za poradę:-D
Chyba jednak inaczej czuję gdy mały ciśnie żołądek (wtedy mam zgagę, ścisk żołądka) a pieczenie jest w pół drogi od żeber do pępka - może to macica się rozciąga? bo mocniej czuję chyba gdy mały wypnie w tą stronę pupkę.
Koszmarną noc miałam:baffled:. Sny koszmarne - jakies niemowlaczki i inni ludzie martwi i sini pod prysznicami leżeli - brrr:szok:. Ale przede wszystkim strrrrasznie bolały mnie stawy - chyba je przewiałam na obronie (cienkie rajstopki, pantofle - niby tylko przejść do auta itp ale...). I bóle miesiączkowe w podbrzuszu + krzyżowe.:-( Budziłam się co godz lub pół. Do tego lekkie rozwolnienie:shocked2:. Nie wiem od czego to wszystko, może jeszcze stres schodzi? bo nie wiem czy mam się martwić...

Witajcie dziewczyny!!!jestem tu nowa ale mam nadzieje ze mnie przygarniecie w ten jak wazny okres oczekiwania tymbardziej ze to juz tuz tuz a narzeczony praktycznie ciagle w pracy a ja mam glowe pelna roznych mysli....to chyba te hormony plataja mi takie figle jak bezsenne noce,czeste latanie do kibelka ale co tam jak tylko Kubus zaczyna sie bawic w brzuszku to az radosc mnie przepelnia i nie moge sie go doczekac!!!:)
Wczoraj mialam niesamowity bol w dole brzuszka ale minelo jak sie polozylam...moze cos na jelitkach mi stanelo?;/ nie wiem ale specjalnie jem czesciej a mniej i naprawde nie przesadzam z jedzeniem gdyz boje sie zaparc bo tak trudno sobie z nimi radzic ze czasem nawet woda mineralna ani suszone owoce ani zielona herbatka pita codziennie nie sa skuteczne:(
Mam nadzieje ze szybko sie wdraze w to forum i ze bedziemy sie wspierac juz niedlugo w koncu te najwazniejsze nasze chwile!!!:)
Pozdrawiam Was wszystkie goraco razem z moim synkiem Kubusiem!!

witajcie,

ja znowu dzisiaj już po drugiej drzemce:happy2:, ale się rozleniwiłam hihihhihi

witaj Basia, zaglądaj częściej, i opowiedz coś więcej o sobie :tak::tak:

dobra zaraz wstawię jakieś fotki, ale miałam cichą nadzieję, ze ktoś zapomni. ale ostrzegam wyglądam jak księżyc w pełni:zawstydzona/y::tak::tak::tak::tak:

Szczypawka twoja córcia to dopiero sobie z tobą pogrywa hihih, a ja postawiłam na ciebie karmi i moje pyszne ciasteczka, cóż upiekę jeszcze jedna porcyję, bo już z mężulem wszystkie opchnęliśmy

chacha, mężulo dzwonił i podał , że HGB 11,9. rewelacja!!!!!!!:-D:-D:-D to juz chyba żelazo będę wcinać raz dziennie:tak::tak:

mnie się tylko bzykanie śni,:baffled::baffled::sorry2: nic nie poradzę:no:

a z zakupami to u mnie już prawie koniec.
jeszcze tylko choinka jemioła, śledzie, i prezent dla teściów:tak::tak::tak: ale to wszystko w sobotę

a wczoraj to specjalnie pojechaliśmy później na zakupy a nie jak ludzie z pracy wychodzą, bo bym chyba w markecie urodziła. tylko, ze przejechać miasto to jest dodatkowo godzina czasu. :baffled:
pojechałam do sklepu dzidziowego odmienić stanik do karmienia, bo w domu wydawał mi sie mały w obwodzie pod biustem, ale taka pani co tam byłą mówiła, żeby za dużego też nie brać bo po porodzie wnętrzności się w dół przesuwają i stanik lata naokoło. to też wzięłam ten sam rozmiar ale inną sztukę bo był inaczej uszyty:baffled:
potem do marketu to już chyba 20 była, ale jaki szok .
ludzi wcale nie jak mróków:szok::tak::tak::tak: tylko kilka na krzyż, spokojnie się zrobiło zakupy bez obijania i uważania na brzuszek

Witaj Basia. Milo,że do nas dołączyłaś:-)
Sylka- Ty nie sciemniaj tylko dawaj te fotki....
A do mnie jednak przyjezdza przyjacióleczka:-)Ale sie ciesze. Zabieram ja do rodzicow...
Ale teraz mam problemosa bo ona mi mowi ze ma dla prezenty- jakies ciuchy ciazowe, cos dla malego...A ja tylko czekoladki i winko:-(Nie wiem co teraz zrobic. Co myslicie, czy to wystarczy czy wyskoczyc po cos do sklepu....

witaj B-Asia na kiedy masz termin napisz cos wiecej o sobie:tak:
jak bylam w srode na zakupach to wiecej stalam w kolejce do kasy niz kupowalam nigdzie nie ma kasy dla ciezarnych/chorych wiec trzeba sie pchac z wszystkimi ,ale zakupy mam juz z glowy prezety zapakowane stoja pod choinka mama piecze dzis placuszki a ja wysprzatalam cale mieszkanko swoje i rodzicow chyba pujde jeszcze odkuzyc nasze autko bo strasznie w nim brudno wdisiaj jestem pelna energii dodam ze od dwoch dni mam bardzo przykre skurcze ale tylko w nocy moze jak sie zmecze cos sie ruszy ,chociaz znajac moj pech bede sie meczyc do 11 stycznia do terminu .
Mam tak wielki brzuch ze wszedzie nim zachaczam jak otwieram drzwi czuje sie jakbym nosila pilke lekarska przed soba ,maz wraca dopiero w wigilie wiec zero sexu na przyspieszenie porodu wszystko gotowe dla dzidziusia a on nic ,dobrze ze jestescie dziewzynki bo chyba bym siedziala i plakala gdzies w kacie a tak jest sie komu wygadac nawet z takich glupot

reklama
dobra oto moja fryzura, wybrałam najbardziej neutralne zdjątaka,:sorry2:
dalej kombinezon, nie jest jakiś rewelacyjny ale 120 bym za niego nie dała, a tak to 30 to może być:tak:

no i zasłona przez którą musiałam wleźć na krzesło, zęby poprawić, bo jakaś wredna się okazał:baffled:
no i oczywiście mój brzusio w 32tc:-D:-D:-D

Asia spokojnie, przecież jesteś w ciąży, siedź na tyłku:tak::tak:

Załączniki

• fryz1.jpg
    fryz1.jpg
    351,5 KB · Wyświetleń: 66
  • fryz.jpg
    fryz.jpg
    358,5 KB · Wyświetleń: 60
  • kom.jpg
    kom.jpg
    692,9 KB · Wyświetleń: 64