reklama
G
goscinnie
Gość
Wiecie, ja sie boje jednego. Bo wiecie, ze ja mam mięsniaka śródściennego 8 x 9 cm i nie można go zlokalizowac w tej chwili. Nie wiem czy skurczybyk nie przyblokował młodego stąd braki skurczów.
To jest niestety nie do stwierdzenia nawet przez lekarzy bo po przez badanie palpacyjne nie wyczuje sie mieśniaka a i USG dopochwowe nie wiele daje bo dzidek jest duzy i kichy i on go zasłaniają.:-(
To jest niestety nie do stwierdzenia nawet przez lekarzy bo po przez badanie palpacyjne nie wyczuje sie mieśniaka a i USG dopochwowe nie wiele daje bo dzidek jest duzy i kichy i on go zasłaniają.:-(e-stera
Fan(ka)
Nie nie byłam podłączona ciągle do KTG,a co to jest ta zamartwica dziecka?Tętno podczas porodu było ciągle dobre 140
G
goscinnie
Gość
No mowisz, ze były wody zielone to znaczy, ze dziecko było niedotlenione, co doprowadza do zamartwicy dziecka. Jak tylko zaczyna leciec, zielona woda to robią natychmiast cc bo to własnie dochodzi do zamartwicy.
sylka_k
mama styczniowa 2008
jejku Esti tak bardzo chciałbym cie przytulić i powiedzieć że mi przykro, ale równocześnie tym większy jest uśmiech na mojej twarzy, ze wszystko jest już ok.( jedno przeczy drugiemu ale co tam, tak jest.)
normalnie sie popłakałam
życzę dużo zdrówka Oliwierkowi jak również tobie.
niestety nie rozumiem pojęć które wypisałaś na końcu, zresztą teraz najważniejsze jest dbać o synka, a już na zdjęciu widać , że jest dobrze

Zuch dziewczyna i zuch chłopak
normalnie sie popłakałam

życzę dużo zdrówka Oliwierkowi jak również tobie.
niestety nie rozumiem pojęć które wypisałaś na końcu, zresztą teraz najważniejsze jest dbać o synka, a już na zdjęciu widać , że jest dobrze

Zuch dziewczyna i zuch chłopak

O Rany Esti- ale mialas bidulko przejscia. Tak sie ciesze ze juz jest okej...Ucaluj maluszka od cioć i zycz mu duzo zdrowka
Kama- przykro mi bardzo,że znalazlas sie w takiej sytuacji...Z jednej strony porod z drugiej umierajaca tesciowa....Co Ci bede pisac..przeciez Ty sama to przeywasz. My mozemy Cie pocieszac...Ale decyzja Twojego meza jest jak najbardziej uzasadniona i usprwiedliwiona- musi jechac pozegnac sie z mamą:-(
Albi- wiem, że latwo mowic ale ja bym juz robila zadyme na porodowce...Czop Ci zszedl, ledwo zyjesz ale skurczy nie masz....Blagaj o cesarke bo z tym miesniakiem to rzezcywiscie roznie bywa...

Kama- przykro mi bardzo,że znalazlas sie w takiej sytuacji...Z jednej strony porod z drugiej umierajaca tesciowa....Co Ci bede pisac..przeciez Ty sama to przeywasz. My mozemy Cie pocieszac...Ale decyzja Twojego meza jest jak najbardziej uzasadniona i usprwiedliwiona- musi jechac pozegnac sie z mamą:-(
Albi- wiem, że latwo mowic ale ja bym juz robila zadyme na porodowce...Czop Ci zszedl, ledwo zyjesz ale skurczy nie masz....Blagaj o cesarke bo z tym miesniakiem to rzezcywiscie roznie bywa...
sylka_k
mama styczniowa 2008
Albi na pewno cc ma gwarantowane, ale czy przy zabiegu nie powinnaś mieć osuniętego tego mięśniaka?
ja znam podobny przypadek............. ale może nie będę ci piasać, czy moze już pisałąm

ja znam podobny przypadek............. ale może nie będę ci piasać, czy moze już pisałąm

reklama
G
goscinnie
Gość
Jeżeli mówimy o planowym cięciu cesarskim, oznacza to, iż już w czasie trwania ciąży zapadła decyzja o takim rozwiązaniu ponieważ przeciwwskazane jest rozwiązanie ciąży w sposób naturalny. W takich przypadkach, podczas rutynowych badań kontrolnych z reguły lekarz informuje pacjentkę o wskazaniach do cięcia cesarskiego i o zagrożeniach, jakie mogą zaistnieć, w jej przypadku, w trakcie porodu siłami natury. Planowe cięcie cesarskie jest metodą z wyboru. Wybiera się metodę, która daje mniejsze zagrożenie zarówno dla matki jak i dla dziecka. Wskazaniem do planowego cięcia cesarskiego jest na przykład nieprawidłowa budowa miednicy kostnej matki. W czasie porodu siłami natury może wtedy dojść do dysproporcji pomiędzy główką płodu a miednicą matki, czyli do niewspółmierności porodowej tzn. płód będzie zbyt duży by przejść bezpiecznie przez kanał rodny. Obecnie uznaje się, iż masa dziecka przekraczająca 4000 g może już stanowić wskazanie do cięcia cesarskiego. - to ost zdanie dla Joasi.