reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Esti jestescie bardzo dzielni,najwazniejsze, ze porod i stres juz za Toba, a malenstwo powoli dojdzie do formy i wagi terminowo urodzonego

reklama
Wiecie, ja sie boje jednego. Bo wiecie, ze ja mam mięsniaka śródściennego 8 x 9 cm i nie można go zlokalizowac w tej chwili. Nie wiem czy skurczybyk nie przyblokował młodego stąd braki skurczów.:baffled: To jest niestety nie do stwierdzenia nawet przez lekarzy bo po przez badanie palpacyjne nie wyczuje sie mieśniaka a i USG dopochwowe nie wiele daje bo dzidek jest duzy i kichy i on go zasłaniają.:-(

O kurcze, Esti - współczuję Wam! Tyle przeszliście! Trzymam kciuki, żeby wszystko układało się pomyślnie i żeby już żadnych problemów nie było. Trzymajcie się cieplutko!

No mowisz, ze były wody zielone to znaczy, ze dziecko było niedotlenione, co doprowadza do zamartwicy dziecka. Jak tylko zaczyna leciec, zielona woda to robią natychmiast cc bo to własnie dochodzi do zamartwicy.

jejku Esti tak bardzo chciałbym cie przytulić i powiedzieć że mi przykro, ale równocześnie tym większy jest uśmiech na mojej twarzy, ze wszystko jest już ok.( jedno przeczy drugiemu ale co tam, tak jest.)
normalnie sie popłakałam:sorry2:

życzę dużo zdrówka Oliwierkowi jak również tobie.
niestety nie rozumiem pojęć które wypisałaś na końcu, zresztą teraz najważniejsze jest dbać o synka, a już na zdjęciu widać , że jest dobrze:tak::tak::tak:

Zuch dziewczyna i zuch chłopak:-D

O Rany Esti- ale mialas bidulko przejscia. Tak sie ciesze ze juz jest okej...Ucaluj maluszka od cioć i zycz mu duzo zdrowka:tak:
Kama- przykro mi bardzo,że znalazlas sie w takiej sytuacji...Z jednej strony porod z drugiej umierajaca tesciowa....Co Ci bede pisac..przeciez Ty sama to przeywasz. My mozemy Cie pocieszac...Ale decyzja Twojego meza jest jak najbardziej uzasadniona i usprwiedliwiona- musi jechac pozegnac sie z mamą:-(
Albi- wiem, że latwo mowic ale ja bym juz robila zadyme na porodowce...Czop Ci zszedl, ledwo zyjesz ale skurczy nie masz....Blagaj o cesarke bo z tym miesniakiem to rzezcywiscie roznie bywa...

Zielona woda może oznaczać że dziecko oddało już smółkę (czyli pierwszą kupkę) - czy powodem musi być niedotlenienie?

Albi na pewno cc ma gwarantowane, ale czy przy zabiegu nie powinnaś mieć osuniętego tego mięśniaka?

ja znam podobny przypadek............. ale może nie będę ci piasać, czy moze już pisałąm:sorry2::confused:

reklama
Jeżeli mówimy o planowym cięciu cesarskim, oznacza to, iż już w czasie trwania ciąży zapadła decyzja o takim rozwiązaniu ponieważ przeciwwskazane jest rozwiązanie ciąży w sposób naturalny. W takich przypadkach, podczas rutynowych badań kontrolnych z reguły lekarz informuje pacjentkę o wskazaniach do cięcia cesarskiego i o zagrożeniach, jakie mogą zaistnieć, w jej przypadku, w trakcie porodu siłami natury. Planowe cięcie cesarskie jest metodą z wyboru. Wybiera się metodę, która daje mniejsze zagrożenie zarówno dla matki jak i dla dziecka. Wskazaniem do planowego cięcia cesarskiego jest na przykład nieprawidłowa budowa miednicy kostnej matki. W czasie porodu siłami natury może wtedy dojść do dysproporcji pomiędzy główką płodu a miednicą matki, czyli do niewspółmierności porodowej tzn. płód będzie zbyt duży by przejść bezpiecznie przez kanał rodny. Obecnie uznaje się, iż masa dziecka przekraczająca 4000 g może już stanowić wskazanie do cięcia cesarskiego. - to ost zdanie dla Joasi.

Do góry