reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziuba- wiem, że uczelnia jest wazna ale kurcze dziewczyno- dziecko jest najwazniejsze..Jak nie zdazysz teraz zalatwic to zalatwisz to innym razem. W koncu pracuja tez tam ludzie i kazdy to zrozumie, że jestes w ciazy, urodzilas czy tez lezysz w szpitalu. Teraz masz myslec o dzidzi:tak:

reklama
wiem, dzidzia najważniejsza i sama zdecyduje kiedy zechce opuścić brzunio :) wszyscy mi mówili że się przemęczam bo do tej pory chodziłam na uczelnię a w weekendy pracowałam, dopiero od Nowego Roku siedzę w domku i bąki zbijam :)

Anja rób okłady z kapusty!! ja szczerze mówiąc nie próbowałam ale ponoć pomaga!
przyłóż całego liścia kapusty do cycka i przykryj ręcznikiem żeby było ciepło i potrzymaj tak parę minut, to metoda z czasów naszych mam :]

wie,ze liscie kapusty sa dobre na nawaly i inne problemy po urodeniu dziecka ale teraz?????:no:
snieg pada a tu trzeba po kapuste pedzic, jak wysle chlopa to mi kupi bigos:-D

samego go nie puszczaj, bo wróci wieczorem! u mnie tak jest zawsze, a i tak nie kupi tego co trzeba :) nie wiem Aniu, masuj, rób okłady, jak boli to próbuj wszystkiego!

Anja- ty chyba dostalas zapalenia cyca. Tez slyszalam o kapuscie.
A ja mojego jak kiedys wyslalam po kapuste na bigos to mi przyniosl salate lodowa. I jeszcze zdziwiony byl ze mi sie nie podoba !

tak to zapalenie,po prostu w dekoldach chodzilam(glupia koza) i zaziebilam kanaliki, stosuje oklady rozgzewajace, zobaczymy do jutra, jak nie przejdzie to bede sie oklada kapucha i tak mialam zamiar kupic i ugotowac kapusniak:-)
kapucha przyspiesza skurcze, na Momi zadzialalo:dry:

reklama
Albiniec - z tego co kojarze to masz ewentualnie 7 dni na dostarczenie aktualnego dowodu ubezpieczenia. RMUA wazna jest przez miesiac, ale nie wiem, czy ten miesiac liczy sie od momentu wygenerowania druku, czy od konca miesiaca, za ktory RMUA jest wystawiana... Jutro zapytam mojej kadrowej o to.

Aha, i jednak wszystko wskazuje na to, ze bede rodzic na Solcu, bo juz na 100% bedzie cesarka (chyba, ze mala sie obroci w ostatniej chwili) i sam lekarz zaproponowal mi, zebym w razie czego jechala na Solec. Licze na to, ze jak personel zobaczy, ze moim lekarzem prowadzacym jest ktos od nich to troszke lepiej beda mnie w razie czego traktowac...

Do góry