reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no dziewczynki jestem ciekawa jak to bedzie z moim malenstwem ...bo zgaga mnie nie meczyla tylko raz czasem jak za duzo zjadlam albo namieszalam:-Dale na szczescie potrafilam sobie z nia radzic!!!:-)

Pumi martwie sie!!!!!mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze!!!!:blink:
girly girl moj synus tez straszny rojber:baffled:czasem naprawde nie wyrabiam jak sie tak wierci godzinami zwlaszcza w nocy:blink:nie wiem juz momentami czy to jakies zle oznaki ...czy mam sie czym martwic a moze po prostu jest mu juz zbyt ciasno a biedny sobie nie radzi zeby przebic ten worek i przywitac mamusie///....

Sylka 3mam kciuki zeby to byla kwestia dnia zeby te oczko wyleczyc !!!i naprawde wielki szacuneczek ze obcielas takie malenkie pazurki bo ja cos czuje ze to bedzie niezly stres...

Asi serdecznie z calego serduszka gratulujemy!!!!!!!!!:-):-):-):-)

Kama my to leb w leb idziemy u nas roznica jednego dnia bo ja 3 dni po terminie wg usg...no ciekawe jak nam sie to ulozy ja do lekarza ide w czwartek a jutro zrobic badania i znow bedzie kłucie:angry:

sciskam Was i Wasze sliczne doslownie Aniolki:-D:-D:-D:-D

reklama
Czesc Kochane!!!
Asia- kamien z serca ze maly zdrowy!!! Gratuluje!!!!
ja juz w domu nadal w 1 kawalku. Okazalo sie ze mala jeszcze troszke urosla i wpycha sie pod zebra tak niefortunnie ze mi uciska na cos tam i dlatego tak mnie boli i ciezko sie oddycha. Podlaczyli mnie do KTG ktore wykazalo ze mam nieregularne skurcze tylko ja nic wogole nie czuje:no:. Wizyte w szpitalu mam we srode.
Najbardziej rozbroil mnie moj maz- caly czas mial nadzieje ze juz zostane w szpitalu na porod. A jak mnie wypuscili powiedzial: to jak nie urodzisz w sobote w terminie, to w niedziele ci juz wyciagna to dziecko bo to bedzie 1 dzien po terminie?
nie bede tego komentowac!
dzieki ze sie martwicie o mnie- zawsze to lepiej na duszy sie czlowiekowi robi

Nanina- dobre !!!! wczoraj dostal ode mnie ochrzan ze wywiera na mnie cisnienie. On chyba sie bardziej niecierpliwi niz ja. Jego proste rozumowanie- nie ma porodu - to trzeba zrobic cesarke skoro termin minal

Asia Ogromne Gratulacje!!!!!!!!!!!Super że Borysek zdrowy!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:happy::happy::happy::happy::happy::happy:
Nanina
ja tylko plamiłam do 3tyg po porodzie a potem nic, czyściutko.A zastój pokarmu w 4 tygodniu maiłam ale Karmi pomogło i herbatki na laktację i masaże

Ale te wasze dzieciaczki grzecznitkie..tak sobie czytam i patrze na mojego Filipka. Totalne przeciweiństwo waszech pociech...Przed południem nie śpi wcale....no może z 10 minutek się zdrzemnie...tak dle regeneracji sił;-).Po południu dopiero tak koło 14tej zasypia na 2-3 godzinki i to latam co chwila z cyckiem bo sie szybko rozbudza...a tak podje troszke i spi dalej...
Sylka Nasz mały też miał ropiejące oczka...w sumie to jeszcze ma ale już widać duuuuza poprawe...sól fizjologicza nie pomogła, jedne kropelki z antybiotykiem też nie, dopiero następne pomogły TobrexChyba...A już mieliśmy wizje odwiedzin okulisty, bo 2lekarzy nam mówiło ze mały ma pewnie zatkane kanaliki łzowei trzeba je odetkać. Zaleciła nam lekarka masowanie kącików oczek tak przy samym nosku....no i razem z tymi kroplami pomogło:-):-):-)
Wiecie co, naszemu małemu dopiero dziś pępuszek odpadł..po 5 tygodniach...ale dłuuuuuuuuuuugo..
Apropos zgagi. ja czasem miałam w ciąży i malutki z włoskami...Jakichs bujnych loków to on nie miał ale łysy też nie był....
A połog skończył mi się dokładnie po miesiacu...Był długi ale taki dekatny;-)

reklama
Wogole to porodowka wczoraj zrobila na mnie mile wrazenie. Bylam ekspresowo przyjeta, od razu mnie przebrali w koszulke i podlaczyli do maszyn. Personel usmiechniety i mily, bylam obslugiwana przez koreanke, pejsatego zyda, 3 murzynki, i amerykanke. Slyszalam placz dzieciatek i az mi sie cieplo na sercu zrobilo ze niedlugo ja tam wyladuje. Na koniec zyczyli mi szybkiego powrotu ze skurczami i kazali sie porzadnie wyspac hihiih.
Jedno co nas z Pawlem zastanawia: od parkingu do momentu gdy doszlam do porodowki i zglosilam moj przypadek minelo okolo 25 minut drogi- trzeba przejsc przez dlugosc gigantycznego korytarza, 3 razy przechodzic przez bramki z ochrona, minac kilka zakretow, dojechac dwoma windami na 9 pietro itd- ciekawa jestem jak w masakrycznych skurczach ktore mnie paralizowaly i powalaly na podloge mam pokonac te droge?chyba wyjade wczesniej do szpitala zanim mnie dopadnie ! jak to bylo u was?

Do góry