reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziewczyny ja mogę Wam tylko współczuć...mój za to śpi jak szalony...i przez to nawet jeść nie chce.Lekarz kazał nam leki odstawić.....zresztą uczulenie już zeszło
Anja zostaw ją z Lukim i wyjdź z domu żeby sie troszkę uspokoić i odetchnąć.Może coś jej dolega ,że tak płacze?Dzieci bez przyczyny nie płaczą całymi dniami

reklama
Luki chory ma 39C:wściekła/y: Malpa zasnela wrescie! padla w naszym lozku spi przy Lukim, ktroty spi w okularach i czapce:-Dwatpie czy jest chora/kolka po protu dala nam do pieca bo w lekend byla cudowna, jadla i spala.
Agnie daj mi namiary na tego egzorcyste:-Dja pierdziele, czlowiek jest tak wykonczony takim placzem ,ze moze nieumyslnie dziecku krzywde zrobic, potrzasnac czy cos, bo zmeczenie przechodzi limit:szok:ja mam chyba depresje, mam taka nature,ze lubilam sobie planowac dzien, czy tydzien a tu i teraz nawet nie moge zaplanowac wyjscie, prysznica czy obiadu, spania i to mnie bardzo DOBIJA, moje zycie to total chaos i ja dalej tak nie da rady:baffled:gdzie szukac pomocy, co robie nie tak?

Albi jak się ciesze:tak::tak::tak: , ze juz się sprawa wyjaśniła:-):-)
Dziuba, Anja słodkie te wasze córusie:tak::tak::tak:
Pumi królewna o blond włosach:tak::tak::tak: a nie wmówiłam , ze podobna do taty, nawet kolor włosków odziedziczyła

Anja pokłony:szok:, ja nie odważyłabym sie kapać małego zupełnie sama. muszę mieć kogoś do pomocy i wykonywania poleceń hihihihihi

Esti
ty tak piszesz , ze Oliś przybrał, ale teraz to już normalnie okrąglutki się zrobił, ze nawet drugą brodę co nieco;-) widać hihihihi
a mój to już tak pyzaczek bo tez bardzo chudziutki sie urodził:-D

o, agnie maiłam się zapytać bo mojemu Kacperkowi wyciągnęłam zielonego gluta :-:)baffled:z noska przy pomocy wody morskiej ale teraz przed kąpielą już białego i chyba pójdę jutro do lekarza, bo czytałam na necie, ze taki katarek może się przeobrazić w zapalenie oskrzeli lub płuc.:-(
a ty co z tym, fantem robiłaś i czy wszystko juz okej bo martwię się , ze mi małego nie zaszczepią.

a co do szczepień to też wybrałam te kojarzone za namową pediatry, rota nie polecała, gdyż jak to powiedziała nie żyjemy w kraju 3 świata,;-)
chociaż paradoksalnie czasami sie tak czuję, jeśli chodzi o załatwianie formalności:dry:

Anja spoko:tak::tak: jak nie będzie chciała się uspkoic to daj jej butlę z glukozą to podobno rozssypia wszystkie dzieci

mój też był dzisiaj marudny jadł co półtorej godziny i mało spał, ale to pewnie przeze mnie bo od kilku dni chodzę wściekłą jak osa i syczę przez żeby na męża.:angry::angry::angry::angry:
przychodzą do nas turyści i oglądają nas jak w zoo a ja się małym opiekuje podczas libacji a mój mąż mi już przy dziecku nie pomaga bo mu nawet nie daję się zbliżyć do nie go po spożyciu.
a dzisiaj mówi, ze ma jakieś krostki an czółku i co to jest ,a ja na to, ze od 2 dni to on dziecka na oczy nie widział, MASAKRA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a co do koperku to mój pije prawie codziennie tzn ten z hipa i nie ma problemów z brzuszkiem. jak widzę , że sie nadyma i długo nie ma kupki to dostaje butle i po 5 minutkach jest kupka a na pewno prutek:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny nie wiecie jaki poziom cukru mają wasze dzieci, wiec nie podawac glukozy od tak sobie bez wiedzy. W szpitalu zanim podali glukoze dzieciaczkom to mierzyły połozne poziom cukru glukometrem i tak z ta glukozą trzeba uważac bo rozwalicie wątrobe i trzustke to dopiero sie zacznie problem.

ja tam sobie nie przypominam , żeby w szpitalu położne kuły dzieci glukometrem, żeby podać glukozę a dwa dni leżałam na przeciw dyżurki położnych bo byłam po cc. zresztą ja jak robie to wsypuję na oko a smak słodki jest ledwo wyczuwalny
a na dodatek te herbatki z hipa już zawierają glukozę w składzie granulatu:nerd:

syllka: smarki już prawie przeszły, same :-) Już prawie wcale nie odciągam małej glutów z nosa... Psikałam wodą morską i odciągałam fridą. Nic oprócz tego nie robiłam.
Anja, jedź do Wąwolnicy ;-)

Apropos kąpieli, to wy same nie kapiecie dzieci?? Ja praktycznie zawsze sama Dawida kąpie a potem masaz, oliwienie, czesanie i ubieranie.
W nowych rajstopkach:
DSCN1769.JPG

qrcze przychodzą do nas goście i przynoszą prezenty dla Kacperusia, i jestem zawalona ubrankami na 62!!! nawet nie zdążę ich wszystkich założyć
kilka dostałam większych ale rozmiarówka jest straszna, dwa komplety na oko wielkością identyczne, a na jednym napis od 9-12 miesięcy a na innym rozmiar 62, ale jak to 62 to ja jestem nie wiem kto:confused:

reklama
Albi świetne te rajstopki , chyba sam też zamówię

mnie zawsze pomaga mąż i teściowa, a jak nagraliśmy film z kapaniem to było widać małego w wanience i sześć rąk:szok: :tak::-D:-D:-D:-D:-D

dzięki agnie może się wstrzymam a na pewno do rana, bo dzisiaj wieczorem był juz biały glut ale zawsze glut:-(

albi napisz jak to robisz bo jestem strasznie ciekawa

Do góry