reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

kurcze, dziewczyny, to ja jakaś dziwna jestem, typowy mieszczuch ze mnie!! domek jeszcze może by uszedł (chociaż lubie być otoczona ludźmi, nawet sąsiadami...), ale tylko w mieście!! Anja, pewnie taki ten nasz Gdańsk piękny ze nie wyobrażamy sobie mieszkania gdzieś dalej :laugh2: a tych naszych korków codziennie to bym nie scierpiała!! szlag mnie trafia jak gdzies stoję i przez pół godziny przejadę 3metry!! :wściekła/y:
my dziś po długim spacerku, pogoda piękna więc ubrałam wiosenną kurtkę, weszłam z małą na chwile w cenrtum hadlowego zeby kupić jej czape na wiosnę, wychodzę, a tu śnieżyca!! :wściekła/y: cholera weźmie tą pogodę!! całe szczęście potem już tylko pruszyło i to słabo więc udało nam się wrócić do domu...

Pandi, na rozstępy stosowałam dwa razy dziennie krem na rozstępy Oriflame, i taki przyrząd na cellulit mam i przy kapieli każdej też wmasowywałam sobie po parę minut, oliwka po kąpieli i wieczorem Sudocrem, pożyczałam od małej, b ktoś mi powiedział że pomaga! i rzeczywiście po tej mieszance nie ma śladu :laugh2:

reklama
My mam slub 26 lipca, sukienkę wypożyczam bo szkoda mi kasy, sale,orkiestre kamerzyste mamy, dzisiaj mamy wybierac zaproszenia wiec sobie juz powypisuje, w przyszły wekeend kupimy obrączki.
Dziś małemu zafundowalismy matę, teraz mały śpi,więc nie wiem jak na ni ą bedzie reagował:):):)
Ja nadal sie odchudzam, i schudłam 3 kg:p

Załączniki

• DSCF0635.JPG
    DSCF0635.JPG
    22,7 KB · Wyświetleń: 34
o matko, czuje sie okropnie ze Wy już prawie wszystko przygotowane do ślubu a my jeszcze daleko w polu, tylko knajpe mamy zarezerowwanA!! my kamerzysty nie bedziemy miec, zdjecia bedzie robić Stasia brat bo robii ślicze i moja przyjaciółka... obrączki niewybrane, ciuchów nie ma, kościół nie załatwiony, chyba trzeba sie za coś w koncu zabrać!! :zawstydzona/y:

czesc kobitki,
odstresowalam sie ale laktatora nie kupilam :-( jutro moze kupie- a narazie jakos dam rade z tym starym cheblem
basia ja dzisiaj zaczelam nasza lektore :-D no to ladnie wylicytowałaś ja zapłaciłam nie całe 18 zł z przesyłką a na ksiażce jest cena 34 zl hehe za bardzo nie mam kiedy czytac, przy karmieniu troche jak mam jedna reke wolna hiii..
esterka zgadzam sie z Tobą, dzieciaczki karmione naturalnie to wprowadzac cos nowego od 6 miesiaca a na sztucznym to od 5 miesiaca a co zrobic jak ja karmie i tym i tym ?? :-)
dziuba pozwolis ze zgapie od ciebie sposob na rozstepy ??? tylko musze kupic wszystko co potrzebne.
Moj maly mi dzisiaj strachu napedzil zjadl o 14:00 100ml mleka i do 19 nie chcial jesc dopiero teraz zjadl, przestraszylam sie bo przeciez lubi jesc i to czesto ale nie mial ani goraczki ani biegunki ani wymiotow, ale pisalscie ze wasze pociechy tez czasem robia sobie takie przerwy- ale stracha mi napedzil.

juz wam mowie Gabrysia skonczyła juz 3 miesiace i na ostatnim szczepieniu Pani doktor powiedziała ze mała rozwija sie i wyglada na wiecej niz ma wazy jak połroczne dziecko!!!!!!!!!!!
wysssysa mnie do cna i pani doktor poleciła zzeby spróbowac podawać jej marchewke i jakbłko z marchewką powoli zeby jej urozmaicić

tez wydało mi sie to dziwne wiem ze na cycu zaczyna sie po 6msc ale...... z KORNELKA zaczełam tez wczesinej zabki ma na medal a soczki zmieniają jej cere i .... jakos nie wyglada na to zeby jej to zaszkodziło
herbatki dajemy juz od jakis 6 tyg bo mleko mam bardzo tłuste i musze dac odpoczac jej zoładeczkowi

maz LEKARZ zreszta tez nie widzi w tym nic złegpo

Myszorka skoro lekarz tak uważa a masz dobrego to ok................my w końcu nie jesteśmy lekarzami.W takim razie powodzenia we wprowadzaniu nowych produktów:-)Tylko jak Ty ją nakarmisz skoro ona nie potrafi siedzieć?:errr::confused:

skarbie ja zaczynam soczki z buteleczki jedzonka nie mam zamiaru jeszcze dawać a z butla radzi sobie nie zle pije herbatki juz jakis czas jak sie okazało ze pokarm mam za tłusty dopajam ja herbatkami

ponad to nie wiem jak wy ale jakos od 4 dni mam jakis kryzys laktacyjny czy nie wiem jak to nazwac?????????? cycyki jakos puste!!!!!!!!!!!!!

myszorka ja mialam taki kryzys w tydzien po porodzie ale mama kazala mi sie uspokoic i duzo pic i czesto przystawiac dziecko do piersi albo odciagac i laktacja wrocila po 2 dniach, duzo pij, i jedz duzo zupek roznych i sie nie denerwuj, a pozatym to w 6 tygodni po porodzie piersi maja w sobie juz tylko tyle ile potrzebuje dziecko i sa miekkie a mimo to pelne, ja tak mam miekkie a wydajam z nich- z jednej po 150 ml przy dobrych wiatrach, tylko nie panikuj.

reklama
Do góry