reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ja sie w koncu odwazylam i moge jesc wiecej niz myslalam:tak:ale w malych ilosciach!nawet zielona herbatke ktora uwielbiam tez troche z cytrynka pije i jest oki:tak:jeszcze bym sie piwka napila albo jakiegos balasia no ale niestety jeszcze troche......:dry:co sie nie robi dla ukochanego malenstwa:sorry2:

Asia S nie daj sie!!!moja tez przychodzi jak Kubus placze dlugo ale zeby mi pomoc ....ja na poczatku dumna nie chcialam jej dac a ona chciala tylko pomoc.....teraz jej daje i sie w sumie zmieniamy (musze jej dawac od czasu do czasu na troche bo musi sie do niej przyzwyczaic jak ma z nia zostawac jak ja bede w aptece.........:zawstydzona/y:)takze na pewno nie chce zle.....niech sie nacieszy wnusiem troszke -one musza czuc sie potrzebne zauwazylam;-)oczywiscie wszytsko w granicach zdrowego rozsadku!!!to my jestesmy mamuskami!!!:-)

salik jakas Ty ladna laseczka :-pna zdjeciu na suwaczku wygladasz calkiem inaczej!synek chyba caly tatus tak jak moj Kubus bo duzego podobienstwa nie ma miedzy Wami ale pewnie po Tobie ma ogromne serduszko:tak:

reklama
B-Asiu pewnie, że mozemy jesc prawie wszystko jesli to nie szkodzi naszym maluchom. Wiadomo nie nalezy przesadzac z iloscia ale probowac mozna....
Ja jem juz prawie wszystko oprocz cebuli i czosnku. Ostatnio to chyba troche przesadzilam z czekolada bo malemu co prawda nic nie bylo ale trzy dni nie robil kupki
Co do tesciowej to moja jest akurat taka ze sie wtraca we wszystko i wszystko wie najlepiej. Ona mnie nie lubi i za wszelka cene probuje mi udowodnic, że sobie nie radze. A tu klops!!!Borysek tak ryczal u niej ze wzielam go do siebie mowiac ze nie ma sensu przekladac go z rak do rak, że on i tak dzis jest nerwowy. I co...maly zasnal w moim lozeczku- specjalnie go nie lulalam:-):-)Moj sukces:-D:-D:-D

Asia ja Ci dam tyle czekolady:-p:-p:-pjesli tak stawia sprawe to jej sie nie daj -absolutnie!!!:tak:niie wiem czemu one sie tak zachowuja.....maja z tego jakas zajjebista satysfakcje czy co??????!!!!:baffled:ja mam nadzieje ze ja taka nie bede......:szok:

kamilek zasnal wiec moge troche popisac
przed chwilka to wygladalo tak
cos wyczytalam o wlosach .mnie niewypaduja jeszczeale pewnie beda bo mam anemie niedoborowa . Esti musisz nam pokazac zdjecia z wesela . dziewczyny wspolczuje wam tego wtracania sie tesciowych .moja niezyje zmarla jak w zeszlym roku w listopadzie akurat pod koniec ciazy .bylam do niej bardzo przywiazana to byla wspaniala kobieta. a moja mama niewtraca sie wcale ale pomaga mi czasem.

Asia super ze udało się tobie a nie teścowej uśpić małego:-) I nie daj sobie wejść na głowe. Ja jak nie mam ochoty dać Filipka teściowej to mówie nie i na tym się kończy ....Raz to chyba troszku się pogniewała ale już jej przeszło i wie że jak nie to nie...
Pumi, Agnie ma rację ze z tym karmieniem piersią to jest różnie i praktyka dużo różnie się od teorii w niektórych przypadkach.Ja jak karmiłąm małego samym cycem to cały czas ssał i ssał, wię teoretycznie powinnam mieć mleka a mleka .A tu klops!!Mały w końcu zaczłą wrzeszczeć i okazało się ze mu po prostu nie wystarcza i jest głodny. Jak dostał butle to się najadł porządnie i było całkiem inne dziecko. Ja nie chce uogólniać, broń Boże ale ja doświadczyłam ze różnie to bywa...:-(A Wasza Dominisia cudna i jak księżniczka wygląda...Musi być u was naprawde cieplutko skoro tak na trawce i chyba jeszcze ja przewijałaś....:-)Super...

KAsiu masz anemie -to jest niedobor zelaza w organizmie a awitaminoza to ogolnie za malo witamin wiec co dokladnie???lykasz witaminki dla kobiet karmiacych???polecam Prenatal Classic jest ich duzo i sa niedrogie;-)jak zelazo to w tabl. Biofer mozna nawet 2 razy dziennie i zelazo lyka sie przed jedzeniem;-)

Esti świetnie wyglądasz..I tak poważnie..Ja tak na jutro - wszystkiego co najlepsze dla Oliśka....duzo dużo buziaków...
Jutro nie bede miała jak pisać bo w końcu te chrzciny, cały dzień zajęty a wieczorkiem sprzątanie wiec nawet nie bedzie kiedy kompa właczyć...
Już czuje stresa a ciekawe co bedzi ejutro ..aż boję siemyśleć...A teraz lece spsć bo jestem wykończona przygotowaniami..a i na jutro sporo pracy zostało...;-)
KOLOROWYCH.......

w tym tygodniu ide z kamilkiem na badanie krwi i moczu koszmar .niecierpie jak go kluja.:wściekła/y:
caly dzien przezsiedzialam w domku bo okropna pogoda.
moze jutro bedzie cieplo.
asiu Kamilek tez mial w udo szczepionke,ale niespuchnelo mu. gratuluje sukcesu niedaj sie nikomu wtracac , mozesz delikatnie odwiesc tesciowa od tego.
ja tez jestem jeszcze gruba .
mam niedobor zelaza i niska hemoglobine .to po tym krwotoku .biore prenatal complex i zelazo sorbifer takie leki kazala mi doktorka brac acha i biore wapn​

reklama
Majopa przykro mi bardzo ale tak jest niestety....zawsze sa jakies dolegliwosci -ja mialam niewydolnosc szyjki macicy co stanowilo odromny problem przy porodzie (rozwarcie stanelo na 1cm i lipa ,,,,,,)ale bylo minelo i jest cudnie:tak:takze jakies odstepy od normy niestety sie zdarzaja:dry:
za to kuba duzo je wiec jak ma nocna przerwe a spi mi slicznie po 5,6czasem 7godz to cyckiem moglabym zabic taki kamien :szok:ale wtedy biore moja pijawke i jest si:-D

Do góry