reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

Mdłości na szczęście póki co nie mam, za to chory apetyt na wszystko łącznie z rzeczami, których wcześniej nie lubiłam za bardzo 🤭🤣

reklama
Czy Wam też ginekolog mówił żeby na USG przyjść z pełnym pęcherzem bo wtedy lepiej widać?
Bo ja już teraz zgłupiałam czy to ma być pełny czy pusty pęcherz he
Słyszałam kiedyś, że jeśli chodzi o USG przez powłoki brzuszne, to lepiej widać przy pełnym pęcherzu. Ale jeśli chodzi o transwaginalne, to znowu odwrotnie.

Ja jako tako objawów nie mam jedynie zaparcia i ciągle bym spała a tak to zero mdłości bóli piersi a umie wie mąż i siostra i jej córki bo tylko z nimi ma bardzo dobry kontakt a reszta rodziny nie musi.

Dziewczyny jak się czujecie ? U mnie końcówka 8tc- mdłości całodniowe... jeść nie mogę- toleruje tylko suchy chleb i ugotowane ziemniaki a i tak wymiotuje ;-( pachwiny bolą na zmianę, jajniki tak samo... myślałam ,że pierwsza ciąża była ciężka ale teraz widzę, że jednak nie ;-(
Ja miewam mdłości i zawroty głowy, ale nie są uciążliwe bardzo, mogę pracować.
Z kolei w pierwszej ciąży (po in vitro, na lekach i 3 zastrzykach dziennie całą ciążę) czułam się rewelacyjnie do dnia porodu. Nic nie bolało, pod koniec miałam tylko kilka razy zgagę, nawet mówiłam że ja cały czas mogłabym być w ciąży.
Także ja w ogóle pierwszy raz doświadczam co to znaczy mieć mdłości.

Hej dziewczyny. Podczytuje was od tygodnia. I choć z terminu będę lutową mamą. To w praktyce styczniową.
I oczywiście jeśli tylko wszystko pójdzie dobrze :( bo na razie mam trochę stresów.

reklama
Do góry