Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

To dla dobra waszych maleństwa, ale wy dobrze o tym wiecie ;-)
Mój synek jeszcze się nie spieszy. Po pierwsze nie mam żadnego rozwarcia, szyjka też się nie skróciła (poza tym lekkim, który mam już od jakiegoś czasu), brzusio mam wysoko ułożony, a co najważniejsze to to, że dziecko jest jeszcze bardzo ruchliwe. Jak ginek usłyszał, że w niedzielę wieczorem w ciągu godziny ruszał się 31 razy (i to byly te najbardziej odczuwalne ruchy, bo tych slabych nie liczylam) to był zaskoczony
, że maluch ma jeszcze na to siły i miejsce 

Poza tym pochwalił mnie za to, że ładnie się trzymam w ciąży i, że dbam o siebie. Ostrzegł mnie tylko przed tym, że skoro jeszcze nie zrobiły mi się rozstępy na brzuchu (podkreślił, że mam ładny i gładki brzuszek
), to w ostatnich 4 tygodniach wszystko może się zmienić. A to z powodu tego, że teraz dzieci przybierają na wadze, więc mogą mieć jeszcze mniej miejsca w brzuszku, a co za tym idzie macica i skóra będą się jeszcze rozciągać. Ale pocieszył mnie mówiąc, że one tak są skonstruowane, że dadzą sobie z tym radę, ale mam nawilżać skórę, bo może mocno jeszcze swędzieć
Poza tym miałam robione USG, ale nie wiem jak duży jest szkrabek bo nie dostałam, żadnego zdjęcia. Wiem tylko, że bardzo ładnie oddycha, tętno ma prawidłowe 140 i ilość wód jest również prawidłowa. Następną wizytę mam 8 stycznia :-(, dopiero. No chyba, że spotkam się wcześniej z lekarzem na oddziale :-) Ale mam nadzieję, że do tego 8 dotrwamy 2 w 1 
;-)
Lekarz powiedział poród blisko...Termin mi się przesunął o dwa dni;-)z 10go na 8go, wyszło,że skończone 37t, łożysko już starzejące się ma jakieś zwapnienia i torbiele fee, w jelitach smółka co też jest oznaką zbliżającego się porodu, szyjka 1cm i rozwarcie na 2,5cm.A Wy dziołchy panikujecie
Aha chyba odchodzi mi czop śluzowy, takie białko jaja kurzego;-)Martusia waży 2600gram ale mama mnie uspokoiła,że waga nie świadczy o tym,że dziecko jest wcześniakiem poza tym wszystkie wymiary ok, główka 34cm tyle co miała Natalka po urodzeniu i to dobrze,że dziecko mniejsze bo łatwiej urodzić.W nocy nie mogłam przez to zasnąć i z nerwów trochę mnie brzuch rozbolał ale nie mam skurczy bolesnych tylko stawiania. Wczoraj jeszcze hojrakowałam:-),że spoko nie urodzę za szybko
Tak więć muszę być gotowa w każdej chwili, torba już spakowana od 10go;-) ale nie jestem jeszcze ogolona i sama tego nie zrobię,więc muszę trochę zacisnąć nogi jeszcze.Jakby mnie jutro nie było na bb;-)oczywiście dam znać.