reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

a ja mialam na poczatku ciazy jedynie glukoze we krwi robiona i od tej pory nic, nie wiem jak tutaj jest z glukoza szczerze powiedziawszy no ale nawet moja doktorka z polski nie planowala mnie skierowac na zadne takie badania, a ja slodkie wcinam prawie non stop :p min uwielbiam krem czekoladowy ktory niestety jest o tyle zgubny ze powoduje zatwardzenia :baffled:

reklama
Skakanka ..... narazić ..... no wiesz, ja mogę ci jedynie pozazdrościć :tak: od tego badania nie jedam słodyczy ... mam wstręt :baffled:

Marita .... powodzenia u gina ... ja stawiam na chłopczyka ;-)

Moja morfologia:

leukocyty: 10,4 norma(3.8-10.0)-H
erytrocyty: 3,71 (3.7-5.1)~
hgb: 11.5 ( 12-16)-L
hct: 32,9 (37-47)-L
MCV: 88,7 (80-90)~
MCH: 31 (27-35)~
MCHC: (35 ( 32-37)~
płytki krwi: 293 (140-440)~

dodatkowo:
glukoza: 69 (60-110)~
kreatynina: 0,9 (0.6-1.2)~
białko całkowite: 68 (65-80)~
Kto ma podobne;-)

Skakanka widze ze masz super wyniki :-)ja jutro robie mocz i morfo, mimo iz lekarz nie zlecil ale chce zobaczyc co sie zmienilo po tych antybiotykach, mam stracha ze dalej nie jest dobrze :-( tym bardziej ze ostatnio zeby zaczely mnie bolec i mam bialawy jezyk :-(a globulki mi nie pomogly, nadal mam uplawy :-( az sie boje isc do lekarza :-(

Można też kupić test czy się ma zapalenie pochwy czy nie...coś 25 zł ale jakoś mi szkoda kasy.. Polecam Lactacyd 3,5ph,cos 30zł ale starcza na bardzo długo, nie wiem czy mam zapalenie jutro pójdę na cytologię..

to teraz ja się pochwale swoimi wynikami:-D
Morfologia:
WBC 9,0
RBC 4,0
HGB 12,5
HCT 36,8
PLT 227
siuśki ok
WR - ujemny
HBS - ujemny
Przeciwciał antyRh - nie stwierdzono :-)

Glukoza na czczo - 85 (oszukali mnie wtedy, powiedzieli 70 coś)
Glukoza po 50 gramach - 137:szok:

wydaje mi sie ze to troche dużo. ale na pocieszenie znalazłam:
stężenie glukozy w surowicy krwi, oznaczone 60 minut po zażyciu 50 g glukozy, poniżej 140 mg% jest wartością prawidłową. Przy poziomach cukru między 140 a 180 mg% należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowy wynik testu po obciążeniu 75 g glukozy lub stężenie glukozy powyżej 180 mg% po obciążeniu 50 g glukozy jest wskazaniem do skierowania pacjentki do Ośrodka Diabetologiczno – Położniczego.

Hej Dziewczynki:) Trzymajcie za mnie jutro kciuki bo mam wizyte u mojej pani doktor i boje sie co powie na temat mojego nisko połozonego łozyska :-(

reklama
Do góry