Dziewczyny ja dziś mam doła takiego że szok!
Byłam dziś na usg i jestem załamana a mianowicie okazało się że jestem w 33 tyg i 4 dniu ciąży a więc teoretycznie powinnam być lutówką(choć termin porodu wyszedł 29.01.2010)ale mam nadzieję ze mogę z wami zostać?:-(A w ogóle to mój synek jest jakiś mały(tzn.mnie się tak wydaję) bo waży 2212g i dowiedziałam się że mam już III-ci stopień dojrzałości łożyska

:-(i bardzo się boję.Niestety ginka która wykonywała mi usg nic konkretnego nie powiedziała gdyż ona mnie nie prowadzi a do mojego ginekologa idę dopiero 22 grudnia ale bardzo się boję biorąc pod uwagę to moją skracającą sie szyjkę i teraz to łożysko modlę się żeby nie zostać grudniówką.
Dziewczyny czy któraś może wie czy bardzo grożne jest to moje dojrzałe łożysko na tym etapie ciązy bo chyba do 22 zwariuję

?
Justys ja Ci powiem ze ja tym lekarzom jakos nie wierze, bylam wczoraj na usg, a lekarka do mnie z tekstem ze mam za mały brzuch jak na 38tydz.
Po czym odpaliła usg, jezdzi, jezdzi i pyta czy palilam w ciazy, a ja na to ze nie, nigddy nie mialam fajka w zyciu w ustach, no to jezdzi dale i pyta czy mialam wysoka goraczke w ciazy, a ja na to ze nie. Juz mi napedzila stracha, samymi dziwnymi pytaniami. ZBLADŁAM, zrobiło mi sie czarno przed oczami, dzwonki w uszach i juz mialam sie podniesc do pionu, ale babka widzi ze cos sie dzieje i pyta czy mi słabo?
na co ja ze tak, to mi kazala sie polozyc na lewym boku i przeszło.
PO badaniu stwirdzila ze Kasia wazy miedzy 2700 a 3kg i ze niby cala waga ok, ale obw brzucha wskazuje na 3tyg wczesniejsza ciaze. Podczas gdy inne parametry normalnie z data porodu na 3.01.10, a sam brzuszek na 23.01.
No wiec mi zalecila kolejne usg za tydz. i w komentarzu wpisała:"podejrzenie hipotrofii płodu"No przeciez idzie sie załamac, w pierwszej chwili sie poryczalam, ale jak sobie tak przeanalizowałam wszystko to do mnie dotarlo ze cos jej sie musialo zle zmierzyc.
witam jestem styczniowa hehe mam nadzieje ze dotrzymam do stycznia termin mam na 6, Aczkolwiek moj synek juz daje mi znac ze ma malo miejsca. pozdrawiam

)
witamy
Pasibrzuch wszystkiego najlepszego:-)
Emilia ja bym powiedziala szwagrowi, ze moze nie zauwazyl, ale Ty niebawem rodzisz, wiec w tym roku na pewno gosciny robic nie bedziesz, tylko pojedziesz do rodziców. W zyciu bym sie nie zgodzila. Ale trzeba miec tupet zeby sie w ogole tak wpraszac.
witam się porannie z ciasteczkami i Inusią
kurcze ja już naprawdę za wami nie nadąrzam ! co wejde na BB to mam min 6 stron do nadrabiania i nigdy nie moge wyjsć na zero - bo jak przerobie zaległe to juz 4 kolejne nowe są
dzisiaj jestem strasznie nie wyspana - od 2 w nocy nie mogłam spac do rana ucinałam sobie tylko takie 15 min drzemki - więc już mam dosyć - nienawidze nocy od paru dni !!!
Tysiolek tez mam ten problem z nadrabianiem ale wreszcie jestem na bierzaco, a gonilam od poniedziałku

Ja mialam tragiczne noce trzez miesiac, az mi sie odechciewało chodzic spac.Teraz juz lepiej.
Kacha wawa, ciesze sie ze z Madza lepiej.
Mnie tez juz kazano odstawic magnez-tydzien temu.
A jeszcze jedno: dziewczyny nie sugerujcie sie az tak tymi wagami dzieci.Mozna sie niezle zdziwic.Pamietajcie ,ze to tylko matematyczne wyliczenia.Przykladowo u mnie w sobote na jednym aparcie maly byl mierzony,wazony itp i mial 2800 a w niedziele na innym mial 3200....Inne dane wprowadzone do aparatu i juz mamy inne wyniki. To tylko srednie...
Agbar zgadzam sie calkowicie, bład wynosi plus/minus 400 gram
Pumpkin ale mialas spotkanie z pania:-) dobrze ze nie sikala na wycieraczke
Klara odezwij sie
Macy kuruj sie, zdrówka zycze.
Oj to ja też odstawiam

Tylko się boję skurczy łydek

Podejrzewam, że dużo z nas urodzi 31. 12, wtedy zaczyna się pełnia

Właśnie przeglądam mój kalendarz księżycowy i tak mi się nasuneło
nio ponoc w pełnie jest wiecej porodów przez silniejsze przyciaganie, sila grawitacji góra

)
Witajcie kochane mam mam nadzieje ze mnie pamietacie, no ja juz sie rozpakowalam

10.12.2009r urodziłam synka Alanka 3130g 53cm 10 punktow jestesmy cali i zdrowi porod naturalny 30h, bolu juz nie pamietam. macierzynstwo cos pieknego. pozdrawiam
O nastepna rozpakowana, pogratuluje na innym watku

)