reklama

Styczniówki 2010 !!

A Wy tam w tej Norwegii macie coś takiego jak kapusta kiszona?

Można znależć kapuste kiszoną i ogórki kiszone ale to rzadkość no i tylko w sklepach u turków lub chińczyków ale smak pozostawia duzo do życzenia.... Sami zrobiliśmy sobię troszkę kapustki w ubiegłym roku ale wczoraj mi się skończyła bo robiłam od rana krokiety bo mnie tak naszła ochota. Ale juz niedługo pojedziemy do PL na świeta wielkanocne wiec sie w kapustkę napewno zaopatrzę :tak:

reklama
ABGAR KAJA witajcie i czekam na relacje:-)
Przykro mi się tylko zrobiło jak napisałaś o amstaffach, że ma coś w krwi (agresje?). Sama mam szczeniaka ze schroniska zmieszanego z amstaffem. Agresje u psów zawsze wywołuje człowiek. Potem się słyszy, że pies pogryzł człowieka. Tylko nie mówi się, że to człowiek/dziecko sprowokowało psa. Pies to tylko zwierze reaguje instynktownie. Rozumiem, że chcecie psa który groźnie wygląda. Mam nadzieje, że nie chcecie wychować na psa agresywnego.
już wcześniej pisałyśmy na ten temat i pisałam ze moja sunia jestm kochana i nie jest agresywna bo to zależy jak właściciel wychowa taki piesio bedzie:tak:chodzi o to że jednak instynkt w sobie takie psy mają i np.jak znowu dojdzie do włamania u nas to bynajmiej wiemy że nie pozwoli włamywaczom ukraść tak jak wtedy :tak:ale to mówie że w nagłych przypadkach bo np.przeciez u was nie musi tak być a wychowac pieska można na pupilka tak jak i jest nasza Sarunia wychowana:tak:
A ja wróciłam z ktg i od ginki - skurcze są takie do 140 - ale ginka powiedziała że raczej nie urodzę w tym tygodniu i że 24 mam się zgłosić do szpitala....No i ok. już mi wisi - mam być 24 będę 24 - zobaczymy co mi tam powiedzą
nooo do 140 to dobry znak:-)

Hehe zjadłam duża pizze a chce mi się dalej jesć:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I ja witam z domku :tak: Dołączam do jednorękich styczniowek :-D
Tymek lezy sobie na mnie :-D cudownie

Narazie sobie poczytam, agbar super, ze jestes, martwiłam sie.
aaaa- dziękuje korespondentkom za kontakt

Kaja Witaj w domku i na forum:happy2:
O ile się nie mylę to miałaś CC?Proszę napisz jak się czujesz?Jakie bierzesz leki przeciwbólowe przy karmieniu piersią...i czy dajesz sobie radę z maluszkiem.Będę wdzięczna za krótką informację.:tak:

SERCA DWA spokojnie to nie jest az taki ból aby brac tabletki przeciwbólowe;-)ja brałam tylko hmm 1 i może 2 dnia a potem to już bez niczego bo i nietrzeba było;-)jedynie jak się wstwało itp.to bolało ale jak każda rana ale to nie jest aż tak że trzeba być na proszkach:tak:

patrysia86 - nikogo nie oceniam, kiedyś myślałam tak jak Ty, ale wystarczyło trochę temat poznać i zdanie zmieniłam, ale już cicho sza ;-) w każdym razie - nie zrażaj się, ale jeśli jesteś osobą otwartą na nowe tematy to poczytaj troszkę o tym.. w necie jest na ten temat całe mnóstwo artykułów :tak:

Dorciaa - dzięki za linka! ja też właśnie wcinam zupkę i zaraz odgrzeje sobie wczorajszą "chińszczyznę po polsku" :-D
Co do placków ziemniaczanych to polecam zetrzeć do ciasta trochę zółtego sera :-) wtedy są jeszcze pyszniejsze wg mnie:tak::-)

agbar77 - witaj w domku!!

yol_a - hehe tak się wpycham że pewnie urodzę po terminie :-D
iiiiiiiiiiiiiivvvvvvvvvvvvvvvvviiiiiiiiiiiiiii ja teraz też chcę chińszczyznę:-D:cool:a ni mam i zzakupów też nici bo m nie chce:cool:
Kaja Witaj w domku i na forum:happy2:
O ile się nie mylę to miałaś CC?Proszę napisz jak się czujesz?Jakie bierzesz leki przeciwbólowe przy karmieniu piersią...i czy dajesz sobie radę z maluszkiem.Będę wdzięczna za krótką informację.:tak:
ja też ja też chce wszystko wiedzieć:tak:

Dziewczyny trzymajcie kciuki!!!
Chyba się zaczęło. Silne skurcze od 2 godzin co 12 minut. Rozwarcie 4 cm, szyjka gładka, krótka, mnóstwo jakiegoś śluzu i najprawdopodobniej dziś wieczorem jadę do szpitala. Nie wiem skąd to się wszystko wzięło, bo jak rano pisałam na KTG żadnych skurczy nie było. Akcja zaczęła rozwijać się dopiero ok. 11.00 i nadal trwa. O 13.00 byłam u gina, wymasował mi szyjkę i o 17.00 jeszcze jadę na badanie a potem to już chyba na porodówkę:-)

Kaja Agbar witajcie z powrotem :tak:

kurcze ale mi się nic nie chce :zawstydzona/y:

Karoli coś się nie odezwała jak na razie może jednak została ?
Dormark również jeszcze nic nie napisała jak po wiec może i ona ...

Ciekawe kiedy i czy w ogóle mnie coś ruszy :baffled:
Astrid powodzenia !!!

reklama
SERCA DWA spokojnie to nie jest az taki ból aby brac tabletki przeciwbólowe;-)ja brałam tylko hmm 1 i może 2 dnia a potem to już bez niczego bo i nietrzeba było;-)jedynie jak się wstwało itp.to bolało ale jak każda rana ale to nie jest aż tak że trzeba być na proszkach:tak:
To bardzo mnie uspokoiłaś Patrysiu...bo teraz moja koleżanka jest swiezo (1 miesiąc ) po cc i mówi ,że nadal jest dramat ,no i lekko wystraszona jestem bo nie bardzo mamy z mężem na kogo liczyć więc musimy sami sobie dać radę.Mam nadzieję,że ta moja koleżanka jakaś wyjatkowo delikatna jest po prostu.Wiem,Patrysia bo czytałam ,że Ty przy pierwszym synku tez sama dawałaś rade wszystko zrobić i bardzo sie tym pocieszam.:blink:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry