reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej dziewczyny jak to w końcu jest z tą witaminą K. Wiem że o tym już pisałyśmy, ale nie mogę znaleźć. Wczoraj mu podałam i dziś w nocy i nad ranem strasznie się męczył biedaczek z brzuszkiem. Ciężko mu było kupkę zrobić :-(

reklama
Witam dziewczynki. Co za masakra połapać się nie można, ktoś miał fantastyczny pomysł.
Czytam że niektóre z was mają problem z usypianiem, ale nic nie poradzę bo moje dziecię zasypia samo w łóżeczku i nie ma z tym problemu. Już od 4 dni regularnie przesypia w nocy 8-9h bez przerwy na jedzenie, zastanawiam się czy nie za długa przerwa dla takiego malucha, ale widać że przybiera na wadze. W dzień śpi raz ok. 3h i kilka drzemek po 20-30 min.
Wczoraj poszedł spać o 20, wstał o 5.30, najadł się i znowu spanko do 8, jedzonko, troszkę zabawy i o 9 znowu spanko. Dzisiaj jedziemy na rehabilitację, Pani pokaże nam jakie mamy w domku robić ćwiczenia.

Patrysiu, modlę się za Bartusia, na pewno wszystko dobrze się skończy.

M był u księdza, opłata kancelaryjna 150 zł + co łaska jeżeli ktoś sobie życzy.
Dowiadywał się też o ceny w restauracjach 100-120 zł od osoby, ale terminy zarezerwowane do końca roku, więc ustaliliśmy z księdzem termin na 30 maja i imprezka będzie w domu, mama i teściowa już powiedziały że pomogą.

W środę idę w końcu do fryzjera ufarbować siwe włochy, już nie mogę się doczekać bo obciach wyjść z domu.
A w czwartek z Mikim na USG głowy.

Kubiaczka mi pediatra powiedziała że wystarczaająca ilość vit k jest w mleku mamusi a dodatkowe podawanie nie jest konieczne . Jeśli jest jej nadmiar mogą występowac takie dolegliwości:tak: Ja odstawiałam zupełnie.

Asiax zazdroszczę śpioszka:tak: Moja mała właśnie jest podłączona pode mnie:-)

Paula, wspolczuje... Na pewno podle sie czulas. Nie wyrzucaj sobie. Nastepnym razem sto razy popatrzysz, zanim mloda w lezaczku ulokujesz. O psie kto by pomyslal, ze pociagnie za sznurek. Ja psa nie mam, ale musze za to na synka uwazac, bo pomysly ma nieziemskie. Jak klade lezaczek wysoko - najczesciej w kuchni, zeby moc prowadzic "rozmowy" z mala, staram sie, zeby synek nie byl w zasiegu wzroku.

oj a ja wracam dziś do domu, najpierw na kontrolę do pediatry, potem Jaś do teściowej a ja na korepetycje;( no nic nawarzyłam piwa to teraz muszę wypić;) ale przy drugim dziecku będę mieć macierzyński pełną parą! oj a przy trzecim to i wychowawczy wezmę, a co;)
Dorciaa, Ty kobieto pracująca!:-) Ale masz plany. Troje dzieci to sporawo. Ja się chyba przy dwójce zatrzymam, chociaż kto wie, kto wie.;-)

No, Tysiolek, to się ucz. Na BB dziś nie zaglądasz!;-) Co do drugiego pierwszego razu - mój był dużo gorszy. Wyraźnie czułam miejsce pęknięcia...:-(:-(:-( Chyba muszę się do gina wybrać.

Roxeen, dobrze, że czujesz się lepiej. A dla Boo dużo zdrówka. Ciężko patrzeć, jak taki maluszek się męczy. A - mój synek Fridy nie znosił! Do dnia dzisiejszego woli gilony wciągać niż wydmuchać.:baffled:

Kubiaczka, pewnie to wina witaminy k. Moja dostała w szpitalu w zastrzyku. Teraz bym chyba w ogóle sobie podarowała. Synek urodził się cztery lata temu i nie dostawał żadnej witaminy. Nawet nikt o tym nie myślał. Jest zdrowy jak rydz. A teraz ciągle coś nowego wymyślają, żeby koncernom farmaceutycznym kabzę nabić.:wściekła/y:

A u nas dziś piękny dzień. Od razu chce się żyć. I nawet widać, jakie mam okna brudne...:-p Pralka pracuje na pełnych obrotach. I planuję dziś wielkie porządki. A jeśli pogoda się utrzyma, w tym tygodniu będę siać nasionka kwiatów!:-):-):-) Trochę słońca, a czuję się, jakbym w totka wygrała.:-D Miłego dnia Laseczki!

Witam porannie:-)
My wczoraj mielismy maly koncercik przy jedzeniu i pierwszy raz maly polowe zostawil, chyba prubowalkupe zrobic i przy tym powietrza sie nalykal no i brzusio bolal. Wzielam na roczki odbilo sie trzy razy, kupa poszla i odplynal natychmiast, spal 5godzin ito jego rekord.

ASIAX zazdroszcze nocy, u nas 8 godzin to sie chyba nigdy nie zdarzy, ze nie wspomne o 9-ciu:-D

paula wspolczuje historii z lezaczkiem, ja swojego tez stawiam na stole ale nigdy psa nie zostawiam sam na sam z Olkiem, nie ma co wierzyc zwierzakom:no: Cale szczescie wszystko sie dobrze skonczylo:tak:

chyba sie wezme za prasowanie bo sterta sie uzbierala:sorry2:

Milego dnia:-)

hej kobiety:tak:
patrysia daj znać co z Bartusiem,bo sie martwie (sama przez to przechodziłam niedawno)przestyłam ciepłe mysli dla twojej siostry bo wiem ,ze jej strasznie ciężko teraz

Roxxen zdrowia dla BO
Dorcia ,ze tez ci sie chce pracowac:-Da nie napisałas co bedzie przy czwartym:-p
Paula ,nie obwiniaj sie .Mój Oski jak był mały to tez z łóżka spadł a tatus go pilnował w tym czasie:sorry2:

Dziewczyny jak macie przepisy na jakies fajne sałateczki to poprosze o przepisy w odpowiednim wątku,bo na chrzciny bede sama robic:tak:ciata mi upiecze moja sąsiadka bo jest kucharką,mieska tesciowa i super

Macy-ale podsunelas pomysl , ja tez o 15 zabieram sie za mycie okien Nicol w tym czasie bedzie w schpilgrupe , Mij otworze okno zeby sie wietrzyla a ja zobacze swiat przez okno , jak nic czuc wiosnne.
Ja tez sie zastanawiam co z Brtusiem.

ASIAX zazdroszczę śpioszka naprawdę ! tyle godzin spania - rozpusta !!! :tak:oooj tak ufarbuj włoski - odrazu lepiej się robi - ja obciełam i czuje się jak nowo narodzona !

Morka a jak tam Twoje dziecie? lepiej ?

macy no ja tez coś czułam - z jednej strony takie bardziej wrazliwe mam - ale jakos mi to nie przeszkadza w osiągnieciu szczescia - jeden minus to taki że jeszcze zabezpieczenia nie mamy :-) M próbowała w gumce ale dostawał furii i zdjął :-D że ja niemamw ejść na BB? chciała bym naprawde ..ale to by musieli mi kompa wywalić przez okno !!! :-)

Witam :-)
U nas też wiatr straszny więc dziś z pewnością spaceru nie będzie. Trudno. Nockę mamy dośc dobrą zaliczoną. Nadal mnie niepokoją jego niezliczone ilości beknięć. Dużo też pruka ale kupku mamy łądne i kilka dziennie. Może to ma po dziadku ? :-D
Może niepotrzebnie się martwię a to standard. Innych probnlemow nie notujemy i wg Tracy mamy aniołka. Nadal czytam ale przeczytać nie mogę :crazy:

Paula - na szczęście wszystko dobrze się skończyło.:tak:
Tysiolek - powodzenia w nauce.:tak:
Dorciaa - ale masz dalekosiężne plany :-D
Roxeen - oby to nie była skaza i zdrówka życzę ;-)
Kubiaczka - ja wit K nie podałam i nie podaje; większosc tu zauważyła bóle brzuszka u dzieci i nie podaje:tak:
ASIAX - twój Miki to już jak ideał z tym spaniem - zazdroszczę:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry