reklama

Styczniówki 2010 !!

Czechow, to trzymamy kciuki za zdrowie!

Jak to właściwie jest z tymi chorobami? To prawda, że starsze dzieci gorzej przechodzą?
Jak moja mama miała różyczkę, to lekarka kazała jej mnie zarazić. Doopa z tego wyszła, nie miałam ani ospy, ani odry, ani różyczki czy świnki. I dopiero w ciąży zaczęłam dupskiem trząść, jak usłyszałam od kogoś, z kim np. rozmawiałam, że dziecko ma właśnie ospę...brrr!

A co do wózków, to nie mogę iść do nas do marketu na zakupy, bo wózek mi się nie mieści w bramce przy kasie! To jest dopiero głupota! Musiałabym wypakować zakupy na taśm, potem obejść wszystkie bramki, iść do wejścia i wrócić do kasy z drugiej strony..

reklama
Czechow, to trzymamy kciuki za zdrowie!

Jak to właściwie jest z tymi chorobami? To prawda, że starsze dzieci gorzej przechodzą?
Jak moja mama miała różyczkę, to lekarka kazała jej mnie zarazić. Doopa z tego wyszła, nie miałam ani ospy, ani odry, ani różyczki czy świnki. I dopiero w ciąży zaczęłam dupskiem trząść, jak usłyszałam od kogoś, z kim np. rozmawiałam, że dziecko ma właśnie ospę...brrr!

A co do wózków, to nie mogę iść do nas do marketu na zakupy, bo wózek mi się nie mieści w bramce przy kasie! To jest dopiero głupota! Musiałabym wypakować zakupy na taśm, potem obejść wszystkie bramki, iść do wejścia i wrócić do kasy z drugiej strony..

To prawda że im starsze dziecko tym gorzej przechodzi i może by więcej komplikacji

Co do wózków to raz się tylko tak zrobiłam w Kalafiorze - później już uważałam i wybierałam kasy dla niepełnosprawnych albo kobiet z wózkami

Nie mówiła mi nic o inhalacjach, wiem tylko z BB. Prosze o info czym mam inhalować. Kurcze, ale jak zamówie w necie to muszę czekać 2-do 4 dni i nie wiem czy przyjdzie przed świętami.......
Jak się rodzi dziecko po 13 latach to nic się nie pamięta....No tak, ale moja 13-latka nie chorowała jak była taka mała.

Marianna, możesz też ugotować w garnku wodę, dodać kropelki i postawić obok dziecka, żeby wdychało (oczywiście trzeba pilnować). Zobacz, jaka będzie różnica finansowa między apteką i netem. Może okazać się, że gra niewarta świeczki :-)

A nasza malutka właśnie przespała porę karmienia, ale nie budzę jej, niech sobie pośpi po szczepieniach.

Nie mówiła mi nic o inhalacjach, wiem tylko z BB. Prosze o info czym mam inhalować. Kurcze, ale jak zamówie w necie to muszę czekać 2-do 4 dni i nie wiem czy przyjdzie przed świętami.......
Jak się rodzi dziecko po 13 latach to nic się nie pamięta....No tak, ale moja 13-latka nie chorowała jak była taka mała.

Jeśli lekarz nic ci nie dała to rób samą solą fizjologiczną - ja robię 3 x 3 ml co do leków to ci nie będę pisać bo nie jestem lekarzem i nie chcę wyrokować zrób tym czy czymś innym - to są leki i nie ma żartów z takimi rzeczami. Sól się łatwo wchłania i pomaga z rozwodnieniu wydzieliny w płucach tak by ładniej się odklepywało. Czy wiesz jak oklepywać?

Roxeen, :-D to musiał być na bank chłop :-D

Marianna, na katarek np. dobry jest olejek sosnowy, można też dać kilka kropel na poduszkę albo na chusteczkę i położyć koło noska. Ale najlepiej zapytać w aptece, czy można, czy są może jakieś inne specyfiki.
Kiedyś kładło się na piersiach potłuczone ciepłe ziemniaki, może położyć nagrzany coolpack (taka torebka z żelem, który można schłodzić lub podgrzać, do kupienia w aptece).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry