reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam się porannie, zaraz przyczepiam się do ściery i będę walczyła z syfem :-)

Zaczynam się powoli martwić kupkami Emi,. Do tej pory była raz dziennie, a i to nie zawsze, czasami mała wyraźnie się spinała na kupkę, ale nie umiała zrobić, wtedy pomagaliśmy jej syropkiem.
Ale od wczoraj.... :szok: Cały dzień kupki i kleksy, w nocy też kupka (do tej pory NIGDY nie zdarzyła nam się kupka w nocy), o 6.00 ją karmiłam i znowu kupka, przebrałam ją, nie zaczęłam ubierać z powrotem, patrzę, a ona znowu ciśnie... ilościowo nie są to bomby, ale są, tylko martwi mnie, że nagle tak często :confused:

Agbar, wierci się, macha łapkami, marudzi... Jeszcze 2 tygodnie temu spała mi spokojnie od 21.00 do 5.00, a teraz przez to marudzenie wybudza się w nocy :-(

Emilia, mała płacze i krzyczy przez sen, ale później śpi dalej, jakby nigdy nic :-)

Paula, babcię do garów i ścierek, jak lubi, to nie odbieraj jej przyjemności ;-):-D

Pumpkin, my też wyjemy :-D

Edit:

Kaja, właśnie zauważyłam na nk:

STO LAT! STO LAT dla naszej super osiemnastki (plus VAT, ale kto by się podatkami przejmował ;-)) :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!!

Póki co przeczytałam 'przelotem' 3 strony tylko :( ale zaraz nadrobię :)
Piszę szybko, bo Adaś zasnął na te swoje 10 minut ;p

Wczoraj i ja pisałam o samotnych spacerach iiiiiiiiiiiiiiii mam (poznałam) koleżankę!! Haha!!! Ma na imię Rozalka i ma córeczkę Lenkę (5 m-cy) i wczoraj chodziłyśmy długo długo i umówiłyśmy się na dziś, ale kurde pogoda psikusa zrobiła ;/ Mieszka w moim bloku ;D
Noo i w końcu jest ktoś kto odpowie na moje pytanie inaczej niż aguuu albo hauuu ;D hihihi

Po odebraniu wyników badań już wiadomo dlaczego woda stoi w organiźmie, dlaczego puchnę i dlaczego schudnąć nie mogę (w sensie zrzucić nagromadzonej wody). Mam problem z nerkami!! Nie wiem jeszcze co i jak dokładnie, bo pani doktor tylko rzuciła okiem na wyniki. Wizytę mam w poniedziałek albo wtorek. Poszłabym dziś, ale nie mam z kim Adasia zostawić :( Aaaa i żelazo mam nadal niskie, mimo, że hemoglobina już w normie. Żelazo ma normę od 25 do 156, a ja mam 28,pani doktor powiedziała, że to dużo za mało... Już wiem skad ta moja senność, brak koncentracji itd :) ale będę jeść buraki i w końcu będzie dobrze :) bo tabletek jeść nie mam zamiaru :)

No to lecę czytać!!
Miłego dnia!!!

Kaja STO LAT, STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!! STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM! JESZCZE RAZ, JESZCZE RAZ NIECH ŻYJE ŻYJE NAM, NIECH ŻYYYYYYYYYYYYJEEEEE NAAAAAAM!! :*

Witajcie z rana!
My dzis znów kiepska noc, C. znów nie przespał, tym razem pobudka o 1:30....rano kupa poszła...może dlatego.....
nie wiem juz nic.....
moze za wczesnie spac chodzi....

Kama - nie wiem u nas kupa zielona, duzo, nie jest zbita i jakies tam nie za duze grudki są..... z kupą bywa tak max. 2 dni przerwy, ale po takiej akcji ida 2-3 dziennie, a normalnie 1-2 dziennie, wiec chyba nam sie unormowało?

A i Kaja - uśmiechu i słońca bez końca!!!!

emilcia -
dużo żelaza jest też w szpinaku i amarnatusie - kup sobie np. poping z amarantusa - trochę jak popcorn smakuje i wrzucaj do jogurta jak płatki, albo jedz bez niczego. Żelazo ponoć lepiej przyswajalne z witaminą C. to wrzuc sobie tam np. jeszcze do jogurcika pomarańczko :) - ja tak robię !!!!
U nas ten poping np. można kupić w Piotrze i Pawle w dziale ze zdrową żywnością i nie jest drogie, na długo starcza!

Ostatnia edycja:
Hello

Kurcze moje dziecko przestało chyba się najadać nutramigenem w dzień je co 2 - 2,5 godziny, i od 2 dni budzi się w nocy na jedzenie co jej już dawno się nie zdarzało :-( na grudniówkach jest laska która miała taki problem, podobno jak dziecko rodzi się duże to może szybciej potrzebować coś więcej niż tylko mleko. Jej pediatra zalecił podawać stałe pokarmy. HELP! co robić?

Klara myślę, że jest ok :tak:

Kaja Kochanieńka Wszystkiego naj naj lepszego!!!

golanda kolezanka nie ma rok po roku ... no co Ty liczyć nie umiesz czy cuuu ;-) :-D :-D pierwsze sie urodziło w 2008 a to ma sie urodzić pod koniec tego roku .... jak byk dwa lata - Rany julek tyle czasu bez okresuuuuuu

Roxeen no faktycznie ze dokładnie lata, to ja bym chciała, tak ze rok kalendarzowo a faktycznie to prawie 2. Tzn. tak sobie cyrkluje zeby urodzic drugie pod koniec 2011, a ze kasia jest z poczatku stycznia 2010 to byłoby niby rok, ale faktycznie to jak dwa.
A jak Ty sciagasz recznie ten pokarm?

Kaja najlepsze zyczonka!!!!!!!!!!

Paula babcie do garów i sprzatania!Zrobisz dobry uczynek i sie kobiecie pozwolisz pozbyc energii jak ją rozpiera!:)

Kaja ,najlepsze życzenia z okazji urodzin,aby to o czym marzysz sie spełniło-wraz ze mna zyczy Olinek

Piszecie o tych kupach:zawstydzona/y:Olinek jest na bebilonie pepti i kupy super zielone ,a grudki sie pojawiaja tylko od czasu do czasu:tak:

Kaamaa jabłuszko malutki wcina ,ze ho ho,a dzisiaj spróbujemy marchewke.Wiadomo,ze kazde dziecko inne-Olinek tez czesto je:tak:co około 3 godzinki 120-160:tak:a na opakowaniu napisane,ze powinien juz jesc co cztery godziny,no ale głodzic go nie bede:no:

Dorciaa witamyyyyyyyyyyyyyyyyy

Pumpkin jak ty to robisz ,ze zresz tyle lodów i ci dupsko nie rosnie:no:????

Paula,babcia dobra nie ma co,a jak bedzie marudzic to miej szyszunie w kieszeni:tak:

Czyli nad morzem w tym roku najazd styczniówek sie szykuje:-)
Jak mozecie mi polecic jakas fajna miejscowosc to bede wdzieczna,bo ostatnio bylismy w Jastrzebiej Górze i toz to porazka była ,a nie wakacje:sorry:

Kaja wszystkiego naj leprzego z okazji 18-tych urodzin.
My wstalysmy i juz mala zasnela w kolysce.Kochane to moje dziecko przeciwiestwo Nicole, tzn tez jest kochana tylko wszedzie jej pelno .Mia natomiast spokojna rozglada sie slucha bajek potrafi polezec sama bez ogladania mamy , Nicole taka nie byla.Rospieszcza mnie moj skarb.Co do skokow to maja tak Jak Paula przechodzi je bardzo lagodnie .

Hello

Kurcze moje dziecko przestało chyba się najadać nutramigenem w dzień je co 2 - 2,5 godziny, i od 2 dni budzi się w nocy na jedzenie co jej już dawno się nie zdarzało :-( na grudniówkach jest laska która miała taki problem, podobno jak dziecko rodzi się duże to może szybciej potrzebować coś więcej niż tylko mleko. Jej pediatra zalecił podawać stałe pokarmy. HELP! co robić?

To muszę zapytać pediatry, bo my z tych większych :oo2:

Lecę dalej sprzątać. Mała właśnie gada z funfelką w lusterku ;-):-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry