reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam dziewczynki
A myślałam że tylko ja mam odruchy wymiotne przy myciu zębów, szczególnie rano, ostatno nie zdążyłam do kibelka i wszystko wylądowało w umywalce, ale nie będę już obrzydzać , najwyższy czas popracować, znikam.:-)

reklama
Witam pochmurno i deszczowo;-)
Jakoś kiepsko spałam, a córa wstała głodna o 6, padam na nos, a to dopiero 10:baffled:

Zdiagnozował 16-stke przez macanie czy na podstawie ciśnienia:-D:-D:-D:-D. Kurcze, chyba muszę się cieszyć, że zajmuje się mną polska służba zdrowia:tak:

zAgatka - ja też kukam od 6.00, kawka mi nie wchodzi więc dogorywam na siedząco. Łączę się w bólu;-)
A tu przez macanie diagnozuje się prawie wszystko. Poprzednią ciążę też miałam prowadzoną tutaj i co chwila stawałam z otwartymi i okrągłymi oczami. Dostałam krwawienia w 8 tyg - trudno - ciąża stan fizjologiczny, utrzyma się, albo się nie utrzyma. Poszłam do polskiego lekarza, dostałam duphaston, zwolnienie, leżałam dwa tygodnie i urodziłam zdrowego chłopca.
Miałam tylko jedno USG w klinice w 12 tyg, reszta na własną rękę, o krzywą cukrową musiałam sama poprosić, przez 9 miesięcy wyznaczyli mi 4 wizyty, krew badają tylko raz, mocz 4 razy.
Cieszcie się laseczki i doceńcie to co macie w Polsce. Wprawdzie warunki po porodzie to zmiana o 360 stopni, ale to już inna bajka:-)

Andzia - przykre to co piszesz. Jak im nie szkoda ciężarnej ganiać??? Nie możesz trochę tupnąć nogą???

Sylwia100 - frytki by mnie przekonały, matko, chyba zaraz polecę po frytki!!!

Witam dziewczynki
A myślałam że tylko ja mam odruchy wymiotne przy myciu zębów, szczególnie rano, ostatno nie zdążyłam do kibelka i wszystko wylądowało w umywalce, ale nie będę już obrzydzać , najwyższy czas popracować, znikam.:-)
Ja od razu ciążę rozpoznaję po odruchu wymiotnym przy myciu zębów, nawet testu nie muszę robić, ale już mi te mdłości przechodzą, pierwsze tygodnie były najgorsze.

Też miałam durne sny w nocy...

Ja od razu ciążę rozpoznaję po odruchu wymiotnym przy myciu zębów, nawet testu nie muszę robić, ale już mi te mdłości przechodzą, pierwsze tygodnie były najgorsze.

Też miałam durne sny w nocy...

Nikki to nadawałabyś sie na brytyjskiego lekarza, oni ciąże po macaniu ty po myciu zębów rozpoznajesz:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny witajcie po malej przerwie.....
Ale ostatnio jakos nie bylo czasu...
dzis mielismy ostatnie szczepienie Sewka a w styczniu (miesiac w ktorym bede rodzic) mamy bilans 2 - latka mysle z e urodze w miare szybciej wiec od razu pojde hurtowo na pierwsze szczepienie dzidzi i na bilans :-D
no a tak poza tym to u mnie ostatnio caly czas pogoda byla wiec korzystalam z mlodym....
jak nie basen to piaskownica i potem kladlam sie spac..... :dry:
jakos za krotki ten dzien :sorry2:
hmmmmmmm co chcialam jeszcze napisac... :confused:
myslalam o Was :tak:
dzisiaj nie ma pogody od rana albo i od nocy leje :wściekła/y:

Jak do tej pory cieszylam sie ze nie mam obiawow ciazowych to wlasnie przed chwila przywitalam sie z kibelkiem i czuje ze zaraz jeszcze raz.

cytat:
Andzia - przykre to co piszesz. Jak im nie szkoda ciężarnej ganiać??? Nie możesz trochę tupnąć nogą???

Oj, dzisiaj chyba tupne, i to tak porządnie, to ja tu powinnam leżęć do góry d..., a nie odwrotnie:-D:-D:-D
A poza tym na poprawienie humorku to wyszłam z pieskiem na spacer i po drodze kupiłam sobie spodenki ciążowe. To są już moje drugie:-D:-) mnie po prostu nie można wypuszczać z domu, bo wracam z całą torbą zakupów...:-):-):-)

Ostatnia edycja:
WITAM:-)
Hej,
A ja byłam w poniedziałek u lekarza, mojego GP - tu w Irlandii ciążę prowadzi lekarz ogólny, nie ginekolog. Opowiedziałam mu, że jestem w ciąży, że jak wynika z USG to 13 tydz i całą historię (kiedyś napiszę bo za długa na teraz), że byłam u gina w Polsce, no i on mi się kazał położyć, pomacał mi brzuch i mówi: 16 tydzień.... Ubawiłam się:-) Aaaa i ciśnienie mi zmierzył. Wezwanie na badania dostanę za miesiąc:-)))

no to se super zbadał:baffled:

A wczoraj moja sunia urodziła 12 szczeniaczków taćkie słodziaczkie:-Dwszystkie sa jak ona tzn.maść tylko z 3 z nich są białe i tam troche ciemniejszego kolorku tak jak mojej suni tata:-)aż mi łezka poleciała jak zobaczyłam te maleństwa bo moja sunia została mamusią:zawstydzona/y:ach piękny widok jak tak cycusie niućkaja:-Dja mówie teraz do M no jedna kobitka już twoja urodziła teraz czas na mnie:-D

reklama
Ivi, ja czesto mam cisnienie w granicach 95/50.. ostatnio bylam u lekarza juz po kawie i myslalam, ze moze chociaz u lekaraz bedzie normalne (wiecie: stresik przed bialym fartuchem), ale nie.. 95/55 hehe Gdyby nie kawa rano !!

Do góry