reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

ja narazie nie mam siary:-)za to jestem z siebie męża i 3 letniego synka,gdyz oddalismy do domu samotnej matki z dzieckiem:wozek implast driver głeboki ze sportówką i 2 duze wory zabawek synek asekurował przy przekazywaniu zabawek do biednych dzieci te sie cieszyły a synus i my pekalismy z radosci ze moglismy pomoc.:-):-):-):-)pierwszy raz od kilku miesiecy zjadlam chyba 5 kostek czekolady hihi to chyba nie jest jeszcze rozpusta????:eek::eek::eek::eek:

piękny gest:tak:

Cześć Dziewczyny,
po półtorarocznych staraniach i wielu momentach zwątpienia w końcu zostanę mamą!:) jestem przeszczęśliwa. Moja dzidzia urodzi się w okolicach 24 stycznia, nie mogę się doczekać!
Bez przerwy oglądam wózki i inne rzeczy i naprawdę ciężko się na coś zdecydować.
Czy ktoś zna już płeć? Moja dzidzia tak się wierzgała, że gienio nie mógł jej zmierzyć:) mały urwis:)
Pozdrawiam przyszłe mamy!!!

witam i GRATULUJE:-)

reklama
hmm....ciekawe z tym becikowym....jak to wejdzie to wszystkie na churra będziemy w sylwestra rodziły... ale może to też taki dzinks co wcześniej, ze aby dostac to trzeba od 10 tygodznia byc pod opieka gina, i to nas jeszcze nie dotyczy....bedzie dotyczyło cieżaróweczek które po upływie tego wrzesnia czy jak to tam było będą w ciazy do 10 tygodnia...
i może też tak bedzie z ta zmianą że dopiero kobitki które zajdą po nowym roku nie dostana becikowego....

a tak na marginesie wg tej przyszłej ustawy 1000zł na osobnika to ma byc niby duzo....sorki ale koszty utrzymania, rachunków itp przy zarobkach 1000zł na osobe to straszne nie wiem czy bym pół miesiąca przeżyła...a gdzie tu jeszcze dziecko utrzymać??

razem zarabiamy troche wiecej niż 1000 na os. ale nie sądze żeby to już nas klasyfikowało do "bogatych" :crazy:

Nikki

właśnie do tego doszłam, ale dziękuję za radę, pozdrawiam:)
Wybrałyście już ewentualne imiona?
Bo ja bym chciała albo małego Jasia albo Lenkę, co sądzicie?
Dorciu, o imionach jest cały wątek, na który serdecznie zapraszam!!

https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2010r-f295/imiona-dla-styczniowych-maluszkow-27514/

hmm....ciekawe z tym becikowym....jak to wejdzie to wszystkie na churra będziemy w sylwestra rodziły... ale może to też taki dzinks co wcześniej, ze aby dostac to trzeba od 10 tygodznia byc pod opieka gina, i to nas jeszcze nie dotyczy....bedzie dotyczyło cieżaróweczek które po upływie tego wrzesnia czy jak to tam było będą w ciazy do 10 tygodnia...
i może też tak bedzie z ta zmianą że dopiero kobitki które zajdą po nowym roku nie dostana becikowego....

a tak na marginesie wg tej przyszłej ustawy 1000zł na osobnika to ma byc niby duzo....sorki ale koszty utrzymania, rachunków itp przy zarobkach 1000zł na osobe to straszne nie wiem czy bym pół miesiąca przeżyła...a gdzie tu jeszcze dziecko utrzymać??

razem zarabiamy troche wiecej niż 1000 na os. ale nie sądze żeby to już nas klasyfikowało do "bogatych" :crazy:

Też uważam, że jak ktoś zarabia te 1000 zł na osobę, to to jest mało, rachunki, żywność, samochód, a gdzie tu myśleć o wczasach itp... Ten próg powinien być wyższy. Zresztą, jak ktoś dużo zarabia to duże podatki płaci, więc jemu tym bardziej się należy.

Ostatnia edycja:
Witojcie:-)
Ja po ciezkim dniu pracy odpoczywam i co najwazniejsze jutro wone:tak: Nie mam chyba jeszcze siary a tak naprawde to do glowy mi nie przyszlo sprawdzac:-p Brzuchol to u mnie calkiem sporawy juz, jak nie rosl to nie rosl a teraz migiemzaczyna odstawac szczegolnie po obiedzie.
Dzius zjadlam niezdrowe jedzenie na obiad, frytki z mielonym i sosem i jest mi tak ciezko.A wogole dziewczyny to wiecie jakia mam ochote na napoje gazowane badz chociaz woda ale zeby gazowana byla:sorry: Wiem ze zaraz na mnie nakrzyczycie ale taka prawda.
Cześć Dziewczyny,
po półtorarocznych staraniach i wielu momentach zwątpienia w końcu zostanę mamą!:) jestem przeszczęśliwa. Moja dzidzia urodzi się w okolicach 24 stycznia, nie mogę się doczekać!
Bez przerwy oglądam wózki i inne rzeczy i naprawdę ciężko się na coś zdecydować.
Czy ktoś zna już płeć? Moja dzidzia tak się wierzgała, że gienio nie mógł jej zmierzyć:) mały urwis:)
Pozdrawiam przyszłe mamy!!!

Gratuluje:-)

Witojcie:-)
Ja po ciezkim dniu pracy odpoczywam i co najwazniejsze jutro wone:tak: Nie mam chyba jeszcze siary a tak naprawde to do glowy mi nie przyszlo sprawdzac:-p Brzuchol to u mnie calkiem sporawy juz, jak nie rosl to nie rosl a teraz migiemzaczyna odstawac szczegolnie po obiedzie.
Dzius zjadlam niezdrowe jedzenie na obiad, frytki z mielonym i sosem i jest mi tak ciezko.A wogole dziewczyny to wiecie jakia mam ochote na napoje gazowane badz chociaz woda ale zeby gazowana byla:sorry: Wiem ze zaraz na mnie nakrzyczycie ale taka prawda.

Gratuluje:-)
Witaj Jolu, ja też czasem coś gazowanego wypiję, nie ma co się dręczyć, jak masz ochotę...

Dorcia witamy wśród styczniówek:-)

Jeśli chodzi o pokoik dziecięcy, to ja zrobiłam przeprowadzkę Szymonowi jak miał 2 m-ce, bo wtedy zwolnił nam się pokój, ale spałam z nim w pokoju przez kolejne 3 m-ce. Teraz od razu maluch będzie miał swój pokoik, ale oczywiscie z łóżkiem dla mamy:tak:. Mój K ciężko pracuje, więc uważam, że musi się wyspać:tak:
Nadineczko ja Ciebie rozumiem, też nie jestem typem kobiety, która spełnia się w domu:tak:. Ale szczerze przyznam, że wspominam bardzo miło ten okres i teraz się cieszę, że znowu nadchodzi. Tym razem jednak powrót do pracy nie będzie dla mnie łatwy, przy dwójce dzieci:sorry:
No dobra dziewczyny, ja się oddalam do wyra, bo jutro muszę wstać o 4 rano:baffled:. Jak tylko bedę miała mozliwość to postaram się zaglądać co tam u Was. Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie:tak::tak::tak:

Ivi, dopiero teraz zobaczyłam w Twoim profilu, że masz dzisiaj 25 urodzinki!! Przyjmij ode mnie życzenia!!

Tortu wielkiego,
Płomyka cienkiego,
Kłopotów mało,
Mniej niż życie dało,
Prezentów dużo,
Pachnących różą,
Wiele słońca,
I tak bez końca...

Ivi - wszystkiego najlepszego! :-)
labamba - miłej podróży i udanego pobytu w Polsce! zaglądaj tu koniecznie :-)

Wszystkim Wam miłej nocki i szczególnie cudownych snów :-)

reklama
Do góry