No i zeżarło mi mega długaśnego posta

Witam mamuśki :-)
A już miałam lepszy humorek, bo przespałam ciągiem całe 4,5 godziny

Potem oczywiście zaczęły się kopniaki, ataki gorąca i inne atrakcje

Ale nie mogę narzekać ...
Witam nowe stycznióweczki ... super, że jest nas tak dużo :-)
Gratki dla wszystkich mamusiek po wizytach ;-) i oczywiście powodzonka na dzisiejszych wizytach :-)
Mam też pytanko do doświadczonych

Jak wyglądają te słynne skurcze braxtona-hicksa??? Ostatnio co raz częściej napina mi się brzuch .... nie jest to w ogóle bolesne ani niekomfortowe ... bardziej widać to napinanie i czuć pod ręką ... i nie wiem,czy to jakieś skurcze, czy po prostu mała się na mnie wypina

jak to odróżnić ???
Jeśli chodzi o torbę, to mam tylko kilka ciuszków dla małej ale dla siebie NIC ... nawet szlafroka i kapci :-( nie mówiąc o pidżamie czy koszuli i całej masie innych 'drobiazgów' ...
Czy Wy tą torbę to pakujecie tak dosłownie ??? czy tylko kupujecie rzeczy i pakujecie, jak już się zacznie ... bo przecież nie będziemy jechać do szpitala zaraz po pierwszym skurczu ... chyba

Jak znam siebie, to nawet jak wszystko spakuję jutro, to przed wyjazdem i tak będę kontrolować zawartość metodą opróżnienia torby i ponownego spakowania
Powiem Wam, że strasznie mnie wkurzają te wszystkie 'dobre rady' specjalistów, np. dot. karmienia ... super, że mądrzy doradcy zalecają karminie prze min. 6 miesięcy ... szkoda tylko, że macierzyński trwa 4,5 miesiąca ... a przecież dziecko trzeba odstawiać stopniowo a nie z dnia na dzień ... więc tego pełnego karmienia zostanie jakieś 3 miesiące ...
Poza tym ... co raz częściej się zastanawiam, jak sobie moja kruszynka poradzi z mega cycami w rozmiarze G ... przecież jeden będzie 2 razy większy od niej

ja bym zawału dostała, jakby mi takie coś nad głową zawiesili ;-)
Ale ogólnie mam nadzieję, że się wszystko jakoś ułoży, bo bardzo chciałabym karmić :-)
Trzymam kciuki za ex-palaczki

Ja rzuciłam 1,5 roku temu i dalej mam momenty, że mnie kusi ... chyba już taki nasz los :-(Ale ... twardym trzeba być nie miękkim ;-);-);-)
Miłego dzionka ;-)