reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

agagsm - mamy kilogramów na plus tyle samo ;-); dziś dziewczyny pisały, że już chudną - kurcze a mnie się wydaje, że nadal tyje :szok: szczególnie od czasu jak jestem na L4
Jak to było - teraz w koncówce jest duży przyrost wagi czy już nie :eek:

reklama
Agagsm a ja nic nie czułam :no: może to zależy od tego kto jak wymaz weźmie :sorry:

tak samo nieraz mnie badanie ginekologiczne boli a nieraz nie też nie wiem czy to nie zależy od tego jak się jest spiętym bo zawsze gin mi mówi ze mam sie rozluźnić bo czuć że spięta jestem :sorry:a ja tam idę mega zestresowana :zawstydzona/y:

co do wagi to ja też przybieram nie wiem ostatnio miałam na wizycie 6kg ale już mi na wadze wyskoczyło że mam 7 na plusie z tym że po solidnym śniadanku ;-)muszę się opanować ze słodkim i wskoczyć na czczo na wagę ;-)

Ja po wizycie i jestem przerażona :unsure::unsure::unsure::unsure:szyjka na usg ma 22mm,nie rozwiera sie ale w badaniu jest''paskudna''no ipół cm krótsza niz ostatnio:szok:Lekarz powiedział ,ze mam wytrzymac do 34 tygodnia zeby dzidzius był bezpieczny:tak:raczej szans na styczen mi nie daje:szok:dostałam numer do połoznej i mam zadzwonic sie umówic do porodu:tak:Doła mam strasznego i mam nadzieje ,ze maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku troche:tak:

No niestety dziewczyny co lekarz to inna opinia, ja mam szyjke 24 mm i jeden mowi ze to norma w tym tygodniu a drugi mowi ze krotka, tabletki tak czy siak biore bo mam skurcze, ale jakos czuje sie na tyle bezpiecznie juz ze nie leze non stop i chodze powolutku po sklepach itp a po wczorajszej wizycie szyjka ma ta sama dl co przed 2 tygodniami wiec jest ok

Ja też nie kumam - sylwia ma 2,2, Joasia 2,5, Dorcia 2 - i sylwia się dowiaduje, że nie doczeka do stycznia a Joasia ma wyznaczony termin cc na 18, a Dorciaa chyba nic zlgo nie mówił? agagsm miała w ogóle poskracaną od 22 tyg a teraz się okazuje, że spoko
Co lekarz to inaczej - sylwia co to znaczy paskudna?

Spokojnie babki :sorry: zastanawiam się czy chce wiedziec ile ma moja :-D 2 tygodnie temu miała około 3 cm - moj gin jest tak dokładny, że szok :szok::-D
Spokój ma anetrix czy macy bo w ogóle nikt im nie mierzy i też dobrze....

Niech mnie ktoś oświeci... :-)

ja się dowiem ile moja ma na wizycie 7 grudnia to wam napiszę ;-)
z tego co pamiętam mi gin też coś mówił "2 " ale nie chciałam pisać bo nie pamiętam czy 2cm czy na 2 palce a to wtedy z 4cm ;-)

jak mi gin mówi że wszystko gra to gra i ja się nie stresuje ;-):tak:

Ja też nie kumam - sylwia ma 2,2, Joasia 2,5, Dorcia 2 - i sylwia się dowiaduje, że nie doczeka do stycznia a Joasia ma wyznaczony termin cc na 18, a Dorciaa chyba nic zlgo nie mówił? agagsm miała w ogóle poskracaną od 22 tyg a teraz się okazuje, że spoko
Co lekarz to inaczej - sylwia co to znaczy paskudna?

Spokojnie babki :sorry: zastanawiam się czy chce wiedziec ile ma moja :-D 2 tygodnie temu miała około 3 cm - moj gin jest tak dokładny, że szok :szok::-D
Spokój ma anetrix czy macy bo w ogóle nikt im nie mierzy i też dobrze....

Niech mnie ktoś oświeci... :-)
Nie wiem co to znaczy paskudna:no:
Dorcia moze ma dwa cm ale w badaniu recznym ,a ja mam 22mm na usg:tak:i gdyby sie nie skróciła od ostatniej wizyty to byłoby ok,ale skróciła sie o pół cm znów:tak:

Dziewczyny, nie wygłupiajcie się z tymi szyjkami, bo zaraz zaczniecie tu rodzić:sorry: nogi do góry ;-)
a swoją drogą napędzacie mi coraz bardziej stracha- a wizyta dopiero za tydzień:shocked2: Sylwia, przecież u ciebie chyba nic takiego nie działo się, co by wskazywało na skracanie się szyjki:sorry: czy może przegapiłam jakieś posty:sorry:

reklama
Asiax, Sylwia... 3majcie sie!!! Odpoczywajcie, nogi zaciskajcie, a bedzie wszystko dobrze:tak:

Ja juz wykąpana zabieram sie do spania powoli, zjem sobie jeszcze klusek na parze, pogadam z mężem, bo własnie wrócił z okolic Poznania i sie steskniłam:tak:

Spokojnego wieczoru!!!

Do góry