reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

U mnie tez zakaz byl ale dzisiaj o 24 oficjalnie zostaje zniesiony :))))
Tylko moj mezulek sie troszke boi zebym po takiej abstynencji z wrazenia od razu nie urodzila :)

Dzisiaj zrobilam lacznie ok. 50 muffinek (rano i wieczorem) i na razie mam ich szczerze dosyc bo jeszcze nie wychodza tak jakbym chciala. mam nadizeje, ze z piernikami pojdzie mi lepiej.
Ah no i co do kwarantanny w szpitalu, to ludzilam sie, ze za ok tydzien ja juz zniosa i wierzylam, ze bede rodzic z mezem, a tu dzisiaj na pierwszej stronie gazety info, ze w naszym szpitalu 2 osoby wlasnie na swinska grype zmarly no i ze najwieksza grupa ryzyka to dzieci ponizej 2 lat i kobiety w ciazy.... no i juz sie nie ludze, bedzie samotny porod i 0 odwiedzin..jakos musze sie na to myslenie przestawic i bedzie dobrze.

reklama
cześć kobitki
gratki dla Black normalnie szok!
hehe psiak przytulił mi się do brzuszka:cool2:m na piwku z kumplami, a my zjedlismy truskawki z bitą śmietaną:cool2::-D
brzuch mi sie ciągle spina,boli, i do tego plecy :eek:czy to są skurcze? jutro pakuję tą torbę!:tak:

Dorcia jakiego olejku uzywasz do masazu? tez chyba musze sie tym wreszczie zajac. poki co kupilam tabletki z wiesiołka a dzismam zmaiar nabyc liscie malin i od pon zaczynam;-)
olejek zamówiłam na allegro bo niegdzie indziej nie mogłam znaleźć, wpisz WELEDA i będą tam różne produkty między innymi ten olejek:tak:dziś m pierwszy raz masował i szybko go pogoniłam bo mnie wszystko bolało on chyba myślał że ma całą rękę wsadzić po chwili:eek::sorry:
Faktycznie - Black ma córeczkę ze stycznia - ale fajowo... wyszło, że są z tego samego roku !:-D
też sobie tak pomyslałam, że będą jak bliźniaczki a nie bliźniaczki:sorry::cool2::-D

Dorcia u nas w szpitalu nie ma znieczulenia?? Nawet na zyczenie, kase itd?
QUOTE]
no nie ma właśnie załamka pytałam Hankę ile to u nas kosztuje a ona że w ogóle nie mamy zzo, a lekarz mi potwierdził więc lipa:cool:
Ah no i co do kwarantanny w szpitalu, to ludzilam sie, ze za ok tydzien ja juz zniosa i wierzylam, ze bede rodzic z mezem, a tu dzisiaj na pierwszej stronie gazety info, ze w naszym szpitalu 2 osoby wlasnie na swinska grype zmarly no i ze najwieksza grupa ryzyka to dzieci ponizej 2 lat i kobiety w ciazy.... no i juz sie nie ludze, bedzie samotny porod i 0 odwiedzin..jakos musze sie na to myslenie przestawic i bedzie dobrze.
szok :szok:oby się do stycznia polepszyło no bo jak my tam urodzimy juz sie boję!

Witam sie wieczornie:-)

Dziewczyny, nadal nie moge uwierzyc, ze BlackWizard juz urodzila. I to tak cichaczem nagle:-)
W kazdym razie ja zaczelam kompletowac sobie juz rzeczy do szpitala. Na pewno do 23 grudnia nie moge rodzic, bo nie mam rzeczy dla malego. Tego dnia przylatuje moja mama z dostawa.
Poza tym postanowilam sie od dzis oszczedzac i nie lazic tyle, bo dzis po calym dniu znowu mnie lapal taki dziwny bol ponizej pachwiny. Nie wiem moze to ucisk na zyle. Czy koras tak ma?

Nadarine wszystkiego najlepszego:-)

Agagsm, pewnie, że nasze. Wszystkie ciotkami zostałyśmy dzisiaj. :-) Gratuluję udanych zakupów. No i do roboty - jak zakaz przestał obowiązywać!!!;-) O herbacie z malin słyszałam już wiele razy, a wiesiołek też widzę potwierdzony - tylko jak - też herbatkę z niego zrobić czy gryźć?

Jak to seksiki od 38? A teraz nie można? Ja mojemu mężowi żyć nie daję.:-p Przecież szyjkę trzeba przygotować.;-)
Mozna można - jak się zakazu nie ma:-) moja położna wyznaje zasadę, że przez całą ciąże można, bo do 36 tc. szyjka nie jest podatna na oksytocyne od facetów, a potem to juz musi się przygotować, więc od 37 tc. tym bardziej trzeba męża używać dla dobra sprawy;-)
No i co do wspomagaczy - mi moja położna kazała brać wiesiołek Oeparol tak się nazywa 3x dziennie 2 kapsułki, pić napar z liscia maliny 3x dziennie szklankę, no i to krocze smarować 3 razy dziennie po 10 minut minimum. Mówi, że jak ktoś się słucha to nie zdarzyło się jej nacinać krocze, czy 20h porody - wtedy jest szybko i sprawnie, bo organizm jest dobrze przygotowany:-D może i co położna to inne teorie, ale ja tam strasznie tą swoją lubię - ma babeczka takie sensowne podejście do wszystkiego, poza tym odbiera głównie porody domowe i dużo porodów wodnych, więc wiedzę też ma sporą, bo wiadomo, że porody domowe to większa odpowiedzialność itp.

Oliś też zasnął, więc też wpadłam zobaczyć co u Was ;-)
Nie szalejcie za bardzo przez noc z rozpakowywaniem się ;-):-)
Słodkich snów Wam życzę i tym co mogą stosunkowo udanych nocy ;-):-p

a my dzisiaj cały dzień w stolicy,w Reykjaviku na zakupach...Kupiliśmy wreszcie młodemu tor wyścigowy na gwiazdkę bo co wieczór do Mikołaja każe pisać,żeby nie zapomniał :)Nie wiem,gdzie ten tor rozłożę bo jest OGROMNY 1metr szerokości i 2metry długości!

OGROMNE GRATULACJE DLA BLACK WIZARD :) ale super nowinki!!!

ja już od dawna przez to cholerne spojenie,bolące jak diabli,nie mogę spokojnie spać,chodzić ani wejść do samochodu...nogę lewą wciągam rękami

co do pracy...sylwkasz,ja od środy na zwolnieniu dopiero a w poniedziałek skończyłam 36-ty tydzień,więc nie jesteś najgorsza bo ja w Twoim tygodniu ciąży jeszcze pracowałam na całego :)

Nadarienne,wszystkiego najlepszego!!!

Spokojnej nocy,dziewczyny....do jutra

aaaa,nie wiem czemu ale co jakiś czas mój suwaczek się blokuje i podaje ciągle ten sam tydzień ciąży...muszę go tworzyć od nowa i wstawiać...

macy,kawał dobrej roboty!!! Będzie ślicznie,jak się nas więcej rozpakuje :) a i ja jestem fanką obrazków Anne Geddes

Ostatnia edycja:
cześć laseczki :) czemu wszyscy tu śpią?? :-D
agagsm i pozostałe dziewczyny... czy mogłybyście te rady dotyczące przygotowania sie do ciąży wrzucić na wątek o porodach? Razem z info od ktoego tygodnia co można stosować.. Bo ja się nie przekopię już przez wczorajszy dzień gdzie o tym rozmawiałyście, a chciałabym sobie o tym więcej poczytać...

Idę po śniadanko...

reklama
Ivi nie jesteś sama nieśpiąca :tak::-D

O rany już 8 zaraz... A my od 4 nie śpimy :sorry:
Coś się pokićkało mi z godzinami snu... :confused2:

Miłego dnia Wam życzę Mamusie!!
:*:* ... :*

Do góry