reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Widzisz, Pasibrzuch, wszystko ma też swoje dobre strony:-D:-D:-D

No to ja już zaliczyłam kolęde (chciałam napisać księdza)- i na dodatek to był kolega mojego męża, który nam dawał ślub:tak:
A, od księdza dowiedziałam się, że piętro wyżej mieszka pani, która pracuje na oddziale noworodków w szpitalu:tak: czasem ta kolęda się przydaje:-p:-p:-p
Teraz spadam na spacerek z psem, bo musze gnaty rozprostować i chyba macie mnie już na dzisiaj dosyć:-p:-D Ale obiecuje, ja tu jeszcze wróce:-p:-D Jutro będziecie miały ze mną spokój. Rano mój mąż będzie w domu- to sobie nie poczytam, a potem wizyta u gin. Zamelduje się dopiero wieczorkiem:-p:-D:tak:

reklama
Dzisiaj mówili, że wzrosną zasiłki dla bezrobotnych. w końcu dobre wieści :-)
Lecę z psem, może poczuję się lepiej, bo znowu mi niedobrze, nie wiem o co chodzi, ale w niedzielę też cały dzień było mi niedobrze... może to mała się gdzieś mości i naciska, bo ewidentnie mi cały czas pupka wystaje w górnej części brzucha ;-)

Dzisiaj mówili, że wzrosną zasiłki dla bezrobotnych. w końcu dobre wieści :-)
Lecę z psem, może poczuję się lepiej, bo znowu mi niedobrze, nie wiem o co chodzi, ale w niedzielę też cały dzień było mi niedobrze... może to mała się gdzieś mości i naciska, bo ewidentnie mi cały czas pupka wystaje w górnej części brzucha ;-)

no ja czuje się tak samo tez pupka mi wystaje to z jednej to z drugiej strony i od wczoraj jest mi niedobrze co jakiś czas:baffled:
A teraz złapała mnie mega zgaga:shocked2: i już wariuje bo pali mnie w gardle jak cholercia..:confused:

Kaja, panikara ze mnie w sumie umiarkowana, ale ja po prostu lubię naturalnie wszystko i na samą myśl o wywoływaniu porodu jestem chora.:baffled:

Emilia011, ja bym zwyczajnie rodzinkę wywaliła. Dałaś sobie na głowę wejść. Bezczelność ludzka nie zna granic.

Agbar, dobrze, że teścia masz tylko od czasu do czasu a nie na codzień. Moja teściowa też lubi "doprawiać" jedzenie, nawet go nie smakując. Jedzenie zaczyna od użycia solniczki, a mnie szlag trafia, bo to totalny brak kultury.:wściekła/y:

Dorciaa, przykro mi. Nie będę pisała, że jest pewnie jeszcze szansa, bo pewnie nikła. Najważniejsze, że synek będzie niedługo z Wami.

E_milcia, ale masz bratową. Nic tylko zatłuc. Jak można dzieci przeciwko ciotce nastawiać. A pomysł z kopertą bardzo udany. Chociaż mandarynki też można tam włożyć, tylko pewnie będzie widać.

Morka, ależ żeś upasła to Twoje maleństwo.

Co wy nie pamiętacie, że ja najbardziej stara data i już kreatywność mi zanika... :szok::-D dlateog uczę się od młodszych to dopiero skarb mieć od kogo... :-D
Pani Kaju i się doigrałaś.

Ależ macie produkcję dzisiaj. A uśmiałam się jak nigdy.
Ja wróciłam od położnej i w zasadzie nic nie wiem. Ciśnienie, mocz, mierzenie brzuchona, do widzenia. Wszystko dla niej normalne na tym etapie. I jeszcze mnie ciągle na poród domowy namawiała. Moje argumenty jak grochem o ścianę. Jeszcze raz zapyta i pogryzę.:wściekła/y:

I jeszcze mi się mój sen przypomniał. Urodziłam. Dziecko przywiozłam do domu. Jakieś mikroskopijne było. Zdejmuję ubranka, a tam (uwaga Morka) ptaszek. No to się zdziwiłam.:szok::szok::szok: Przecież miała być dziewczynka!

Ostatnia edycja:
no ja czuje się tak samo tez pupka mi wystaje to z jednej to z drugiej strony i od wczoraj jest mi niedobrze co jakiś czas:baffled:
A teraz złapała mnie mega zgaga:shocked2: i już wariuje bo pali mnie w gardle jak cholercia..:confused:

Mnie też męczy strasznie, kiedyś o wiele rzadziej, a teraz czasami muszę na raz wziąć 2 tabletki Rennie, żeby w ogóle zadziałały. a najgorzej ze spaniem - jak leżę na lewym boku to odzywa mi sie refluks żołądkowy i wydaję dziwne odgłosy z przełyku (nawet mnie nie daje to spać), a jak położę się na prawym, to refluks sie uspokaja, ale dostaję mega zgagi :-( help :zawstydzona/y:

Pozdrowienia ze szpitala:-) Mąż mi przyniósł laptopa, ale zanim mała mnie puściła z cyca to własnie o 20 mąz musi wyjśc, bo szpital zamkną, więc was nie poczytam! Już bym chciała do domku, ale tu jak wszystkow porządku po SN to w 3 dobie, więc coś czuję, ze mnie dopiero w czwartek wypuszczą!

Na razie wszystko u nas w porządku - ledwo chodzę, podwozie boli;-)spałam tyle co nic, mimo, że jestem w pokoju 2 osobowym to dzieci na zmianę płaczą i ciężko spać.

(Kaja mała nie szczepiona i bez wit. K - problemów nie było:-D)

No i tyle - mąz miała się Misią zająć, ale się rozryczała w niebogłosy - kochane dziecko tylko złośnica mała;-)
Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Mnie też męczy strasznie, kiedyś o wiele rzadziej, a teraz czasami muszę na raz wziąć 2 tabletki Rennie, żeby w ogóle zadziałały. a najgorzej ze spaniem - jak leżę na lewym boku to odzywa mi sie refluks żołądkowy i wydaję dziwne odgłosy z przełyku (nawet mnie nie daje to spać), a jak położę się na prawym, to refluks sie uspokaja, ale dostaję mega zgagi :-( help :zawstydzona/y:

Dokładnie u mnie to samo, a w nocy bez wody przy łóżku się nieobchodzi i najgorsze to przekręcanie z boku na bok, mąż ostatnio stwierdził że przez sen jęki jakieś wydaje.:dry:

Do góry