reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

To pisz Kochana. Pomozemy, jak sie da. :-)

Tysiolek, moze i skok. Nie wiem. Moja do wczoraj kupska walila nie z tej ziemi. Dzis susza. Ale spac za nic nie chce, a wczoraj caly dzien. Matko, ja sama przy niej padam, a gdzie do 18! Teraz lezy na kocyku i probuje ssac kciuk, a ze nie wychodzi, to sie wscieka.

reklama
a myśmy niedawno wrócili z długaśnego spaceru :) pogoda piękna :) u mnie też o tyle dobrze że pies ładnie przy wózku chodzi, więc 1. Tymek pospał na powietrzu 2. pies się wybiegał 3. ja się przewietrzyłam i rozruszałam :)

zaraz przyjedzie mąż a ja nie mam w ogóle obiadu ;) i się nie martwię;) niech on też coś przygotuje;)

Ja juz wszystko porobila Mia sie wietrzy jeszcze Nikol najedzona bawi sie klockami jeszcze tylko pranie Mij zrobic. Jak tak czytam was , ze wasza malestwa nie spia to moja w jakas spiaczke ma bo budzi sie o 9 rano zje butle i spij nastepnie o 12 budzi sie popatrzy sie troche do 14 potem butla i spij przy otwartym oknie lub na spacerze do god 17 potem sie budzi kapiel polezy sobie troche na macie o 18 zje i pomarudzi do 20 potem spij budzi sie o 22 zje i spij do 4 rano zje i nastepnie spi do 9.Wiec w sumie to niekiedy zapominam ze mam niemowle w domu.
Sylwia-gratuluje nowego mieszkania.

Pasibrzuch, a masz duzo do prasowania? Chetnie Ci podrzuce to i owo... :-p

A dawaj, ja tam wolę prasować niż myć okna :-D

Dziewczyny jutro odbieramy klucze:-D:-D:-Dcoprawda strasznie drogie to mieszkanie bo 800zł plus opłaty ,ale widocznie tyle jest wart spokój,mielismy robi u tesciowej ,ale za duzo czasu by to zajeło ,a ja bym sie z matka nerwowo wykonczyła:dry::sorry2::sorry2:

SUUUPEEER!!! Nareszcie będziecie mieli spokój :-)

no tak...ja tez tak robie...ale w zasadzie jaką mamy pewnosćć że Ono chce cycusia a nie np o co innego mu chodzi?! własnie skończyłam czytać T.Hogg i mam wiele watpliwości teraz przez to... może niepotrzebbie ładuje nieraz cycusia Amelci do buzi, może ona czegoś innego oczekuje?

Pasibrzuch a jakie to sa szpotawe stópki bo niemam pojęcia?

Ja robię tak, że jeśli smok w buzi nie działa i syrena dalej wyje i jeśli podnoszenie nóg nie pomaga (w razie bączków), nie uspokaja się na rękach, ani w łóżeczku to znaczy DAAAWAAAJ MIII CYCAAA ALEEE JUUUUŻ! :-D

A co do stópek to wyglądają one tak (te akurat nie nasze, ale też do środka):
http://www.kubaborkowski.pl/photo/kuba62.jpg

I wyczytałam coś takiego:
Stopa końsko-szpotawa jest to najczęstsza wrodzona wada stóp i zniekształcenie dotyczy zarówno stawów skokowych, jaki i stawów śródstopno-stępowych.
Wada końsko szpotawa występuje w postaci wrodzonej i nabytej, chociaż zdecydowana większość przypadków dotyczy postaci wrodzonej. Przyczyny powstawania wrodzonych stóp końsko-szpotawych nie są do końca znane. Jedna z najpopularniejszych teorii to teoria mechaniczna, wedle której nieprawidłowe ułożenie kończyn w łonie matki lub też owinięcie pępowiny w obrebie goleni i stopy może spowodować ustawienie końsko-szpotawe. Inna teoria zakłada, że wada ta powstaje na skutek zmian mielodysplastycznych w dolnym odcinku rdzenia, powodując zaburzenia równowagi mięśniowej. Dochodzi wtedy do osłabienia mięśni strzałkowych i do przewagi mięśni piszczelowych.

Więc MUSIMY zabrać się za to jak najszybciej, a przekonałam się o tym zwłaszcza po tym, jak spojrzałam na to zdjęcie:
http://www.ortop.com.pl/ortopedia/przypadek_6/cased3.jpg
Jak można doprowadzić dziecko do takiego staniu??? W głowie mi się to nie mieści.

Sylwia gratuluje mieszkania:-)

Nasz pies tez ladnie chodzi na i bez smyczy,gorzej jak spotkamy jakiegos wroga czyli innego psa...na szczescie tu gdzie mieszkamy nie ma za duzo spacerujacych z psami,a dwa znaja juz naszego zakapiora i jak ktos nas zobaczy to machamy sobie z daleka i ktos zmienia trase po prostu:-)

Malz wrocil,przejmuje malego a ja gnam na zakupy...

SYLWIA gratuluje mieszkania:-Dno wkońcu "odetchniecie":-)
DORMARK mój synek tak samo lubi często spać:tak:teraz jest akurat na rączkach bo się obudził;-)
PASIBRZUCH :szok:co to za rodzice żeby taką KRZYWDE dziecku zrobić:-(

reklama
uprzejmie proszę o dołączenie mnie do grona Styczniowych Mam. Wprawdzie podczytuję Was co jakiś czas od grudnia,ale dopiero dziś pokusiłam sie o stworzenie własnego profilu na bb. Prośbe swą motywuję posiadaniem 2styczniowych maluszków z dwuletnią różnicą wieku. Maja ur 18.01.2008 Oliwier ur.13.01.2010. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby

Do góry