reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

cześć :)

Witam z rańca ...

U nas nocka fatalna ... Zuzowy katar zrobił sobie z nas jaja :wściekła/y: po porannej akcji poskramiania kataru wszystko było OK, ale w razie W zakrapiałam nochal na bieżąco ... ok. 17 znów kilka kaszlnięć więc na wszelki wypadek przed nocką podniosłam materacyk, zakropiłam, oklepałam i ściągnęłam, co się dało ... Zuzu zasnęła pięknie a równo o północy obudziła się z mega kaszlem i zaczęła dusić wydzieliną :no:
skończyliśmy na dyżurze w szpitalu dziecięcym ... na szczęście żadna poważna infekcja to nie jest, tylko zwykły katar, ale mimo naszych starań intensywnie spływa do gardła i stąd te problemy z oddychaniem :-(
o 2 wróciliśmy, kolejne czyszczenie noska i mała śpi od tamtej pory bez przerwy i bez kłopotów :tak: ale i tak zaraz się zbieram i jadę na spokojną wizytę do naszej rodzinnej, żeby małą oglądnęła nie 'na śpiocha', jak doktorek dyżurny ;-)

Roxenn, zdrówka dla Boo !!!

to wszystko przez tą durną pogodę :wściekła/y: u nas w sobotę było pod 40 stopni, w niedzielę ok. 30 a w poniedziałek 14 :eek: i jak tu organizm ma nie zgłupieć :no: chociaż ja też po części obwiniam klimę za te nasze przygody ... no ale co tu robić ... 25 stopni w aucie źle, ale 50 jeszcze gorzej ...

morka .... doktorka nieźle zakręcona :-D:-D:-D

dużo dużo zdrówka dla Zuzi, strasznie się patry jak nasze maleństwa się męczą choćby przy katarku

Witam się!
Już stara baba jestem, nagła zmiana pogody sprawia, że jestem nie do życia i nawet kawa nie stawia mnie na nogi.

Dzisiaj mykam do urzędu pracy zarejestrować się, macierzyński zrobił już papa, więc trzeba iść na garnuszek państwa ;-)

no i dobrze, trzeba coś od tego naszego państwa wyciągać bo sami to nic nie dadzą tylko ciągną od nas i ciągną

Roxenn, jak Boo się czuje?

Jola, spóźnione życzenia imieninowe :) ; czemu nic wczoraj nie stawiałaś na forum? :)

reklama
dzień dobry babolce
jaś drzemie - na jakieś 30minut - opatulil się pieluchą jak arab i zasnął:D
idę psa poprzytulać bo niedopieszczony wczoraj odkurzałam dwa razy z rzędu tyle sierści gibi i w końcu wywaliłam go na dwor - w dzień niech lata po podwórku jest cieplutko tylko on nie nauczony:sorry2: ale podłoga czysta:D
wszamałam śniadanie, ważylam się i uwaga w ciuchach zostało mi równe 3kg do sprzed ciąży, czyli na golaska 2,..kg ::D:D:D:D:D:D:D
kafka opita spadam do futrzaka:D
sajonara

Witam się!!!

Oj Jol współczuję, niech ten katar szybko idzie papa....

Dorcia wynik wagowy jak dla mnie super!!!

A my dziś mamy 6 miechów -uwierzycie?

I C będzie dziś jadł pierwszą zupkę ugotowaną przez mamę i to z glutenem i mam pytanie- w wątku o karmieniu, rzućcie okiem!!!

Miłego dnia!!!

Witojcie:-)

U nas kolejna super przespana nocka. Byla pobudka o 3 i juz myslalam ze bada dyskusje bo usmiech od ucha do ucha jak podeszlam ale dalam smoka wrocilam do swojej sypialni i przysnelam, zerwalam sie za jakies pol godziny obadc c tam sie dzieje ale dziecie smacznie spalo do rana:tak:
:tak: nas znowu sie chlodzilo,a wczoraj sie opalalam:no:
W planch dzis ogorkowa na obiad, moja ulubiona:-)
Milego dnia

heloł babolki

jeju trochę się wybiłam z rytmu więc napiszę ciupkę ogólnikowo:
zdrówka, wszystkiego najlepszego, trzymam kciuki, co kto chce niech wybiera:tak:

moja kociczka jest ten teges więc na kotki malusie nie ma szans bo ja być odpowiedzialny właściciel kota i ją pochlastać:tak: ale nie obraziła bym się takie małe brzdące jaaaacie

gdzie jet Sylwia?
miłego dziona

A ja czytam i nie widze, poprawiam sie

agniecha no nie stawialma bo tu co druga karmiąca

dzień dobry babolce
jaś drzemie - na jakieś 30minut - opatulil się pieluchą jak arab i zasnął:D
idę psa poprzytulać bo niedopieszczony wczoraj odkurzałam dwa razy z rzędu tyle sierści gibi i w końcu wywaliłam go na dwor - w dzień niech lata po podwórku jest cieplutko tylko on nie nauczony:sorry2: ale podłoga czysta:D
wszamałam śniadanie, ważylam się i uwaga w ciuchach zostało mi równe 3kg do sprzed ciąży, czyli na golaska 2,..kg ::D:D:D:D:D:D:D
kafka opita spadam do futrzaka:D
sajonara

Wiem co to oznacza, "dywan" na podłodze, moj niedlugo nie bedzie wogule wazil, jak Olek raczkowac zacznie

Witam się!!!

Oj Jol współczuję, niech ten katar szybko idzie papa....

Dorcia wynik wagowy jak dla mnie super!!!

A my dziś mamy 6 miechów -uwierzycie?

I C będzie dziś jadł pierwszą zupkę ugotowaną przez mamę i to z glutenem i mam pytanie- w wątku o karmieniu, rzućcie okiem!!!

Miłego dnia!!!

Zdrówka z tej okazji. Ale czas zapitala

Witam

Wczorajsze zasypianie to byla dwugodzinna masakra, a wszystkiemu winne bylo to, ze bylismy ogladac dom i jeszcze pojechalismy po nasiona do sklepu. Znowu za duzo wrazen.
A nocka za to super, tylko jedna pobudka, a na jedzonko obudzil sie dopiero o 5.20, jak zadzwonil budzik do pracy :-)

Malwina - wszystkiego naj dla Zuzi
Roxeen - zdrowka dla Boryska
Beti - ojej, wspolczuje... ale jeszcze troszke i bedzie git :tak:
Gosia - super, ze juz lepiej
mzetka - gratuluje idacych zabkow
JoL - zdrowka dla Zuzi
Agniecha - tulam i trzymam kciuki, by sie szybko cos znalazlo...
Kaja - mysle, ze antybiotyku nie da sie zawsze uniknac. I lepiej go jednak czasem dac... Choc sama jestem ich wielkim przeciwnikiem. Jak bylismy w Polsce na urlopie, Michalek zarazil sie od swojej malutkiej kuzynki. Ona dostala zapalenia oskrzeli, a Michalkowi juz nad oskrzelami siedzialo. Ona dostala antybiotyk, nam sie upieklo i skonczylo na inhalacjach (ale tez z lekarstwem) Bylismy u tej samej lekarki, mieli prawdopodobnie tego samego wirusa (czy bakterie raczej?) ale potraktowala nas inaczej, bo to zalezy od stanu dziecka. I nie nalezy do tych, co od razu antybiotyk "na wszelki wypadek pchaja" :tak: To tak na usprawiedliwienie lekarzy ;-)
Ciesze sie, ze Tymek zdrow :tak:
Tysiolek - bede trzymac kciuki. A Antek to tak jak moj Michalek :tak:
Nadineczka - moze wlasnie kotka sie przelamala i sie spodobalo?
Jola - wszystkiego najlepszego
Klara - oj ja wiem cos o tym jak mozna sie latwo dac wkrecic. Raz mialam telefon co od slowa do slowa babka chciala moj numer konta (bo chodzilo o prenumerate, na zachete mialam "wygrac" wycieczke i pieniazki mieli sciagac automatycznie haha by sobie sciagneli do dna...) a drugi raz tez mi sie facet do domu wpraszal... Nie wpuszczaj nikogo do srodka
Aaaa i przypomnialo mi sie jak do tesciow tez kiedys dzwonili z wodociagow i chcieli przyjc wode testowac. Tesciowa sie zgodzila, ale jak przemyslala, to to odwolala ale tez sie strachu najadla...
Jeeejku - jaki Cyprianek juz duzy!!! Wszystkiego naj!!!

reklama
Witam

Pogoda jak narazie zapowiada się ładnie.:-)

Noc u nas o niebo lepsza, tylko 2 pobódki na jedzonko:-) Najwazniejsze ze nie budziła się co godzinę:crazy:

Jol a jednak się rozwineło chorubsko, trzymam kciuki zeby jak najszybciej polazło:-)

Tysiolek bedziemy pamietac i trzymamć kciukasy

Klara M ale fajnie , C juz Pół roczku, wszystkiego naj:-D

Nadineczka fajowo ze kot się odnalazł

a ja idę pichcić do konca gulasz, a pozniej na spacerek

Do usłyszenia

Do góry