reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki kulinarnie!

U mnie mama bedzie robila pierozki mniam mniam we czwartek, bo kapustke przywiezie ze soba w srode mniam mniam

a my dzis dla odmiany od wszystkich swiatecznych potraw jedlismy tosty z wedlinka i serem, mozzarelle i ja sie skusilam na gorgonzole (ser plesniowy) bo od wczoraj nie przestawalam o niej myslec:cool2:

reklama
yol_a to nie mojego autorstwa byl ten ryz, tylko kogos innego. Nazywal sie deser ryzowy czy cos takiego,a ja to nazwalam ryz na mleku:-) moja babcia tak to nazywala. I zaden tam to deser nie jest, tylko mleczna zupka ryzowa:-);-)
tez bym sobie cos takiego ugotowala, ale nie chce mi sie stac i mieszac.

Pamiętam właśnie że pisałaś o ryżu na mleku, mi mama gotowała, a teraz mama daleko więc muszę sama, poświęcę się i postoję, ale cholerka masełko wyszło i mleka mało, będę musiała rano iść wyrównać braki:szok::cool2:

A mi po glowie chodzi dziś owsianka - kiedyś któraś z was pisala o smaku dzieciństwa i owsiance i mnie dzis wzięło - taka owsianka na mleczku mniaaam :-D
Ryż to u mnie w domku był tylko taki zapiekany w piekarniku z jabuszkami, masełkiem i cynamonkiem! Mmm tez bym zjadła:tak:

reklama
Tylko dla siebie synka napchałam płatkami bo on ryżu nie jada. Wzięłam pół szklanki ryżu pół litra mleka i pół szklanki wody bo mama mi powiedziała, ze tak nie przywiera. trzeba gada pilnować bo przywiera, a i ryż wypłukać. Wrzuciłam go na zimne, doprowadziłam do wrzenia i mieszałam. Ale warto było mniam. Wyszło dwie miseczki ale babie w ciąży mało:zawstydzona/y:

Do góry